Наталія Терлецька: «Як тільки розслабляєшся – отримуєш відповідний результат»

Наталія Терлецька: «Як тільки розслабляєшся - отримуєш відповідний результат» - 1 - изображение

Вона змінює своє життя та інших на очах у сотень тисяч підписників. Володарка звання «Найкращий спортивний блогер України 2019» Наталія Терлецька не з чуток знає, що таке сила волі та постійна боротьба на шляху вперед. Як пережила тяжку травму і продовжила тренуватися на милицях, дівчина розповіла Woman особисто. Деталі про спортивне блогерство, улюблену справу життя та родину Наталії – у відвертому інтерв`ю.

Наталю, ти визнана найкращим спортивним блогером у 2019-му. Як вважаєш, у чому секрет твого успіху як інфлюенсера у цій сфері?

Я сім років віддала людям. Сім років волонтерства у різних сферах, спорт був однією з них. Я цілими днями онлайн була з людьми, як на роботі, не 8 годин на день, а весь час, з перервами. Я провела безліч марафонів, де вела людей до результату і вкладалась, як у рідних дітей. За ці роки назбиралось багато листів від вдячних людей, яким я допомогла змінити життя. А також багато негативу від хейтерів, які були в рядах тих, кому допомогла. Я віддавала себе людям не заради грошей і не заради слави. Мабуть, відповідь на ваше запитання у цьому реченні.

Наталія Терлецька: «Як тільки розслабляєшся - отримуєш відповідний результат» - 2 - изображение

Як почався твій блог про спорт?

Все почалось з мережі ask.fm і ВКонтакті. Я схудла на 15 кілограм після других пологів, основну частину з яких втратила за місяць. Я виробила собі свій метод. Мене масово почали питати, як я це зробила і я ділилась. Всім, що знала, і всім, що випробувала на собі, а цього було чимало (усміхається). За пару років чоловік мене примусово зареєстрував у Instagram. І там я почала вести рубрику #терлецька_мотивація. Спочатку це були лише мотивуючі фото, а згодом повні інформативні пости, потім марафони перейшли у Instagram, і я почала вести вже розвиваючий блог на різні теми.

Пам’ятаєш своє найперше тренування?

Ой, мабуть не згадаю (усміхається). Ще в школі ходила пару місяців на легку атлетику. Мабуть перше тренування було на стадіоні.

Який твій улюблений комплекс вправ на щодень?

Я ніколи не тренувалась щодня. Частота тренувань залежить від цілей – натренувати м’язи, схуднути, оздоровитись чи підготуватись до змагань. Зараз проводжу тренування для своєї групи в онлайн-режимі – тренуюсь з ними одночасно. Сьогодні було наше 55 тренування.

Наталія Терлецька: «Як тільки розслабляєшся - отримуєш відповідний результат» - 3 - изображение

Розкажи про свій раціон. Грішиш тортиками час від часу?

Я солодкоїжка і взагалі дуже люблю смачно поїсти. Мені легше більше попрацювати зі штангою, ніж менше поїсти. Дуже люблю чорний шоколад і їм його щодня. За тортиками не сильно пропадаю, хіба може за брауні (усміхається).  Все зайве з‘їдене дуже скоро прилипає і розслабитись ніколи неможливо. Як тільки розслабляєшся – отримуєш відповідний результат.

Ти колись пробувала спортивні добавки до харчування? Наскільки це позитивний чи негативний нюанс у раціоні спортсмена?

Регулярно можу приймати протеїн. Якщо загалом взяти весь тренувальний період життя, то період зі спортхарчем – це десь одна п‘ята. Добре працює креатин – додає сил, витривалості. Але він у мене викликає набряк квінке, тому там все дуже неоднозначно. Є різні види креатину, і кожен організм реагує по-різному. Загалом спортхарч дуже допомагає спорстменам, якщо його мудро приймати і якщо це якісний спортхарч.

Чому така тендітна дівчина, як ти, обрала займатися тайським бокcом?

Це все психологія. Я виросла у дев‘яностих і цим все сказано (усміхається).

Наталія Терлецька: «Як тільки розслабляєшся - отримуєш відповідний результат» - 4 - изображение

Два роки тому ти зазнала тяжкої травми ноги просто на спортмайданчику. Як це сталося?

У нас була розминка на тайському боксі. Ми бігли на взрив і різко зупинялись. Все сталось у момент зупинки.

Своїм підписникам ти показувала, як відновлювалася після трьох операцій на нозі. Як ти продовжувала тренуватися?

Щоб встати на ноги після інвалідного візка і костилів, треба багато працювати. І робити це через сильний біль. Інакше ноги не запрацюють. Я тренувалась, тому що я мала повернутись до нормального життя. Я хотіла знову ходити. І я хотіла знову повноцінно тренуватись.

Морально що допомогло тобі витримати довгий період болісної реабілітації?

Бог і чоловік, якого мені дав той самий Бог (усміхається).

Наталія Терлецька: «Як тільки розслабляєшся - отримуєш відповідний результат» - 5 - изображение

Ти часто пишеш про стосунки у блозі. Хто у вашій парі з чоловіком лідер?

Ми команда. Кожен має своі сильні сторони. Ми різні, ми доповнюємо один одного і є одним цілим. Лідером є наша сім‘я.

Яким має бути чоловік, щоб зробити жінку щасливою?

Люблячим, терплячим, стабільним, надійним і мудрим. Однозначно.


Вікторія Покатілова


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top