Наталка Карпа: «Можливо, Ілон Маск саме для мене будує ракету, і я полечу на місяць знімати кліп»

Наталка Карпа: «Можливо, Ілон Маск саме для мене будує ракету, і я полечу на місяць знімати кліп» - 1 - изображение

В ексклюзивному інтерв`ю Woman Наталка Карпа відверто розповіла про соціальну відповідальність артиста і свою творчу позицію, а також поділилася мріями про відпочинок та думками щодо фемінізму, жіночої краси і змін в українському шоу-бузнесі.

Наталка, за останні декілька місяців ваш стиль зазнав змін. З чим це пов’язано?

Курс на якісну танцювальну музику з моментами експерименту я взяла за ідею два роки тому. Але, безперечно, кожного разу мені хочеться шукати щось нове та свіже. Тому час від часу мій стиль змінюється в напрямку відчуття того, що відбувається у мене всередині і, можливо, є невеличкі експерименти, але в основному – це якісна, танцювальна українська музика.

Ви любите експериментувати? Як на вас впливають зміни в творчості?

На експерименти я не так часто наважуюсь. Це можуть пропонувати люди з мого найближчого оточення. Я ж по своїй природі – консерватор, і наштовхнути мене на експеримент дуже складно, це має бути щось особливе. Так, наприклад, останній експеримент, на який мене штовхнули Джексон і товариш по музичному цеху Тарас Тополя, — це пісня @Хіт, яка дуже вибивається з рамок моєї стилістики. Але, з огляду на те, що це вже відбулось, має свій хітбек, не дивлячись на хейтерів, яких було досить багато, я задоволена експериментом! Знаю точно, що експериментувати треба і я не буду зупинятися на досягнутому.

«Сонцезалежна» — просто назва альбому чи стан душі?

Я, мабуть, не тільки це слово, а цей настрій, концепцію шукала дуже багато років підряд. Після «Калини» я не могла визначитися, як правильно назвати те, що є в мене всередині і що я хочу робити далі. «Сонцезалежна» — назва цілого періоду мого життя, тому що це: пісня, стан душі, серія парфумів, торгова марка власного авторства, і свій бізнес-проект. Загалом – це крутий період життя, який триває і досі!

Наталка Карпа: «Можливо, Ілон Маск саме для мене будує ракету, і я полечу на місяць знімати кліп» - 2 - изображение

Що думаєте про зміни в українському шоу-бізнесі за останні декілька років?

Тут  не треба думати — треба просто брати ручку, папір і писати книгу. Бо через якихось 10-20 років це буде історія української культури, початок її розвитку. Насправді ми є очевидцями того, що відбуваються кардинальні зміни в плані українського шоу-бізнесу, бо повертаємо собі те, що фактично вже давно мало б існувати. А саме — це справжня якісна музика українською мовою, і вона нарешті стає популярною: блогери про неї пишуть, меломани – репостять, вона виходить в топи, стає улюбленою, її купують, скачують на гаджети. Квоти, які з’явились на радіостанціях, у цьому відіграють велику роль. Звичайно, що фінансування української культури зі сторони держави відсутнє, натомість 70-80% — це робота і вклади самих артистів. Ми самі виховуємо наших слухачів, посилаючи їм особливі, якісні теми і меседжі для росту і розвитку.

Головна героїня кліпу «Ти мій тип» — поліцейська. Ви не боялися, що такого персонажа в Україні не полюблять?

Стосовно поліції, я, звичайно, хвилювалась, тому що чи не в кожного українця зараз до цього органу двояке ставлення. Якось я знайшла дуже гарний ролик в соціальних мережах, коли спочатку хлопець нецензурною лексикою обзиває представників поліції, а через пару секунд гукає на допомогу, бо в нього вкрали телефон. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо. Тому я вирішила піти таким методом, щоб через призму романтичної історії показати нашу поліцію в такому світлі, яке дає надію, віру в них, розповісти про те, що вони люди, які вміють кохати, мають такі самі емоції, почуття, але поруч з тим вони відповідальні, серйозні, несуть особливу місію – оберігають наш спокій.

Любите подорожувати? У вас є локація мрії, де хотіли б зняти відеороботу?

Чесно? Я б хотіла полетіти на місяць і саме там відзняти кліп. Можливо, таке хтось вже і робив, але у будь-якому випадку, одягнути скафандр, походити, пострибати по місяцю – це таке неземне бажання, але чому б ні! Мріяти можна і треба, якщо це те, про що ти серйозно задумуєшся – треба доносити до всесвіту і твоя мрія здійсниться. Можливо, Ілон Маск саме для мене будує цю нову ракету і на ній я полечу на місяць знімати кліп (усміхається).

Наталка Карпа: «Можливо, Ілон Маск саме для мене будує ракету, і я полечу на місяць знімати кліп» - 3 - изображение

Зараз ви плануєте тур по Україні? Які міста хочете відвідати?

Я звикла виступати там, де мене чекають. Чи це маленьке село, чи велике місто – мені байдуже. Якщо я знаю, що там сидить слухач, який мене любить, чекає, знає мої пісні, буде підтримувати, підспівувати і отримає від цього насолоду – я готова їхати.

Саме зараз друга річниця вашого весілля. Чи змінилися ваші стосунки з чоловіком за ці два роки?

У нас відбулося притирання, «шоколадно-квітковий» період, потім весілля, медовий місяць, а за тим прийшли звичайні, сірі будні. Але, дякую моєму чоловіку, він вміє робити свято кожен день. А ще він дуже легкий на підйом — ми можемо з ним запросто спланувати щось, тому багато подорожуємо. У Жені часті відрядження, у мене — концерти, зйомки. Ми якось і досі знаходимося в тому романтичному настрої, який був до одруження, і хочеться, щоб так було і надалі.

Наталка Карпа: «Можливо, Ілон Маск саме для мене будує ракету, і я полечу на місяць знімати кліп» - 4 - изображение

Ви активні в Instagram. Як ставитесь до критики в інтернеті? Вас може образити хейтерський коментар?

Звичайно, що болісно! Як і кожна творча людина, яка не розуміє, чому її критикують і ображають. Я до цього ставлюся не просто, але я загартована. Якщо ж мене критикують люди, які обізнані в цій справі, дають гарні поради, об’єктивно оцінюють – я їм щиро вдячна.

Вам вистачає часу на книги і фільми?

Хотілося б мати більше часу на книги і фільми. Дякую, що для артистів часто влаштовують допрем’єрні покази фільмів і запрошують нас, даючи змогу першими побачити новинки і сформувати свою думку. Дуже люблю відвідувати такі прем’єри. А щодо книг, у мене спрацьовує така мотиваційна штука, коли друзі кажуть: «Ти що не читала цієї книги?». Все! Це, як бик на червоне (сміється). Я відразу шукаю, сідаю і перечитую.

Ідеальний відпочинок — це?

Це сон. Коли добре відіспишся, розумієш, що можна приступати до активних дій. Для мене найкращий відпочинок – це цікаве місто, де є музеї, галереї, релаксні кафе, ресторанчики. Якщо це море, тоді просто пляж, сонце — і не чіпайте мене. А взагалі, люблю комбінувати активний та пасивний відпочинок, але не часто вдається відпочити так, як хочеться… Майже неможливо витягнути з графіку 10 днів для повного відновлення сил.

Наталка Карпа: «Можливо, Ілон Маск саме для мене будує ракету, і я полечу на місяць знімати кліп» - 5 - изображение

Ви легко виходите з зони комфорту?

Для того, щоб вийти із зони комфорту, потрібно у свою свідомість закинути фразу: «Мала, треба, щоб так було! Звалу нема». Ти маєш звикнути до того, що тобі дали обставини і прийняти те, що склалося навколо тебе. Виходити з зони комфорту дуже корисно, тому що ти себе відчуваєш і бачиш по-новому. Твої можливості розширюються і ти вдосконалюєшся.

Улюблені beauty-процедури?

Я люблю різноманітні арома-масажі з запашними оліями. Наприклад, індійський масаж… Як не банально, з beauty-процедур я люблю манікюр і педикюр, можу просто дві години сидіти і кайфувати.

Як підтримуєте форму — спорт, харчування?

П’ю багато води, намагаюся гарно висипатися, мислити позитивно, танцювати тверк, по-можливості потрапляти в зал. В осінньо-зимовий період дуже люблю баню-сауну.

В чому жіноча краса?

Жіноча краса в глибині очей, доброму серці, а найголовніше –мудрості жінки.

В кліпі «Ти мій тип» порушена тема гендерної рівності. Ви — феміністка?

Колись я жила з такою думкою, що можу все сама, хочу все сама і нікого мені не потрібно. Але все повинно бути в міру – має бути золота середина. Як на мене, добре, коли жінка розуміє, що поруч є сильний, статний чоловік, а вона може бути слабкою, але в певних ситуаціях може сама взяти багато речей у свої руки і все вирішити.

Вам доводилось колись стикатись з сексизмом?

Сказати, щоб напряму простежувалась тенденція, що мають якусь перевагу чоловіки, а не жінки — таких проблем у мене не було. Але, якщо поглибитися і проаналізувати певні ситуації, помічаю, що сексизм присутній у нашому житті. І добре, що люди це бачать і з цим боряться.

Наталка Карпа: «Можливо, Ілон Маск саме для мене будує ракету, і я полечу на місяць знімати кліп» - 6 - изображение

Чи плануєте і надалі порушувати глобальні соціальні теми?

Загадувати на майбутнє, думаю, не варто. Це творчість. Можливо, завтра я прокинуся і зрозумію, що хочу далі діяти в іншому стилі, жанрі чи русі… Я розумію, що артист — це соціально-впливовий елемент, тобто він завжди у свої пісні, твори має вкладати якісь соціальні меседжі, для того щоб виховувати, навчати соціум, щоб формувати їх думку та ментальність. Бо все що ми вкладаємо, те ми отримуємо в подальшому. Тому для себе і для своєї творчості я обираю теми, які мені близькі, які я сама пережила, або бачила на рідних і друзях – це те, що мені близьке. А головне, я це розумію й можу дати пораду іншим.


Журналіст: Лілія Панчишин
Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top