Угорська столиця вирувала під час 12-го BCEFW

BCEFW

Угорське агентство моди та дизайну (HFDA) організувало Центральноєвропейський тиждень моди в Будапешті в дванадцятий раз, залучивши понад 2 500 відвідувачів на головну подію в Міленарі з 2 по 3 вересня. В останній тиждень серпня майже 20 паралельних заходів BCEFW, покази вихідного дня, а також Fashion HUB, який був доступний вперше, пожвавили модну сцену. Близько 40 брендів представили свої новинки, серед них дебютували 14 регіональних дизайнерів, що є найбільшою кількістю за всю історію BCEFW. Програми та колекції характеризувалися різноманітністю; кожне покоління могло знайти твори та культурно-розважальні заходи на свій смак. 


Будапешт знову вирував модою; BCEFW привернув увагу до національного та регіонального, творчого та культурного розмаїття через моду протягом цілого тижня. З 28
серпня до 3-го серпня до 3серпня до 3-го вересня численні заходи пропонували можливості для тих, хто цікавиться світом моди: круглі столи, воркшопи, музичні програми, покази мод та спеціальні можливості для купівлі – все це було доступно. Близько 20 паралельних заходів стали ефективною підготовкою до заходів вихідного дня, які привернули увагу вітчизняних знаменитостей, міжнародних гостей, а також широкої вітчизняної та міжнародної аудиторії.

Дводенна серія модних показів BCEFW відбулася в Міленарісі. Подіумні покази та спеціальні покази на відкритому повітрі були проведені в будівлі Millenáris Building G. Понад 2 500 відвідувачів взяли участь у програмах вихідного дня, а понад 20 000 людей слідкували за показами мод в прямому ефірі на Facebook у високій якості. Особлива увага до сталого розвитку була спільним пунктом для організаторів і дизайнерів, що проявилося у мінімізації відходів, виборі матеріалів і технік пошиття. Наслідуючи практику Міланського тижня моди та з метою формування традиції, у Національному театрі танцю “Міленаріс” відкрив свої двері Fashion HUB: усі охочі могли переглянути презентації дизайнерів, а також цікаві професійні круглі столи та презентації в Національному театрі танцю “Міленаріс”. У pop-up магазині Fashion HUB відвідувачі могли придбати речі популярних вітчизняних та регіональних дизайнерів. 

“У цьому сезоні, окрім посилення нашої ролі в регіональній індустрії моди, однією з цілей було залучення молодого покоління до участі в програмі. Цього разу ми побачили особливо талановитих дизайнерів-початківців на сесіях “Молоді таланти” та “Нове покоління”, які принесли на подіум свіжість та бачення 21-го століття. Сподіваюся, ми ще почуємо про них у майбутньому. Приємно бачити, що мода, культура та творчі цінності можуть мобілізувати маси з сезону в сезон. Це рушійна сила BCEFW”. – сказала Аніта Форинтос-Шуч, заступник генерального директора HFDA.

З січня 2023 року BCEFW розробляє свою стратегію разом з Консультативною радою, що складається з міжнародних експертів. В результаті, в сезоні SS24 модельєри могли подавати заявки і були відібрані на основі прозорої, професійно обґрунтованої системи критеріїв. Відповідно до стратегічної мети BCEFW, Тобто, відіграючи центральну регіональну роль, регіональні дизайнери дебютували на заході в більшій кількості, ніж будь-коли раніше. Окрім 24 угорських брендів, у заході взяли участь українські, румунські, чеські, польські, словацькі та сербські дизайнери, що дало можливість зустрітися творчим енергіям, провести цінні дискусії та налагодити торговельні зв’язки. 

BCEFW має на меті діяти як трамплін, допомагаючи вітчизняним та регіональним брендам підвищити свою міжнародну видимість та розширити свою торговельну діяльність. Детальний перегляд програми BCEFW, її урізноманітнення та розширення віталися у професійних колах. На заході були присутні представники багатьох автосалонів, серед яких Studio Zeta, шоу-рум Spazio 38 з Мілану, а також покупці зі швейцарської компанії Hay-Hay Concept, які також відвідали ексклюзивний шоу-рум BCE. Окрім байєрів Harvey Nichols, Neiman Marcus та Bergdorf, а також президента Camera Buyer Italia, на заході були присутні представники багатьох автосалонів, серед яких Studio Zeta, шоу-рум Spazio 38 з Мілану, а також покупці зі швейцарської компанії Hay-Hay Concept, які також відвідали ексклюзивний шоу-рум BCE. Окрім польських Vogue, Elle та Twój Styl, захід також відвідали головні редактори та журналісти чеського та українського Vogue, Vogue Adria, який зараз запускається, а також італійських L’Officiel та Vogue Italia. Гілі Бігун, італійська інфлюенсерка, є визначальною і постійною гостею BCEFW, а канадська інфлюенсерка та ікона стилю Грейс Ганем приєдналася до неї в сезоні SS24. Патрік Домінго, фотограф стилю життя та моди, також зафіксував цінні моменти BCEFW. 

 

Під час BCEFW іноземні гості познайомилися з визначними пам’ятками, ресторанами та готелями Будапешту під час екскурсії по місту. Цикл програм сезон за сезоном підтверджує, що такі події, як Тиждень моди, мають значний вплив на туризм, а відомий бренд BCEFW має потужний національний іміджевий ефект.  

Спільна поява регіональних та угорських брендів уособлювала сутність моди країн Центральної Європи. Протягом усього тижня BCEFW мода була в центрі уваги, і незабутні враження отримали не тільки ентузіасти моди, але завдяки програмам Fashion HUB до події долучилися представники різних поколінь.  


Фото: HFDA


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top