KOLA: “Музика врятувала мене від жорсткої депресії”

KOLA: Музика врятувала мене від жорсткої депресії - 1 - изображение6 квітня лірична душа KOLA та український співак YAKTAK порадують своїх шанувальників новою спільною піснею «Порічка». Артисти відомі українцям своїми щирими та проникливими піснями. Але новий трек має легкий, теплий та веселий характер. Woman Magazine поспілкувалися з Настею про зміни у творчості, колаборації та загальне ставлення до музичної культури в Україні. Подробиці далі у матеріалі.

Настя, розкажіть про вашу нову колаборацію, чому ця пісня особлива?

Коли я вперше почула пісню «Порічка», то відчула приємну легкість, з’явилась одразу усмішка на обличчі і я подумала про те, що, нарешті, в нас з Яриком вдвох буде класна, весела, танцювальна пісня! У нас з ним дуже схожий вайб, тому працювати було дійсно приємно. Мені подобається, що у нього є бажання та мрія, він так само, як і я, відчуває відповідальність перед українцями, які нас слухають. Адже кожна пісня є проекцією думок артиста, і коли вони щирі, красиві, позитивні, то за ними можна йти вперед. Саме такі у Ярика, і мені це дуже імпонує. У всьому була легкість, мені подобається, коли не роблять з підготовки до випуску пісні щось грандіозне, а все відбувається природно. Просто кожен робив свою справу якісно та впевнено! Пісня вийшла тепла і добра, вона про щире, приємне й безхмарне кохання молодої пари. Я дуже задоволена результатом нашої праці.

Сьогодні творчість артистів адаптується у військовий процес. Що змінилося у вашому випадку?

Моя творчість з початком повномасштабного вторгнення набула нового сенсу. Я просто почала робити те, від чого завжди отримувала задоволення, не думаючи про майбутнє, просто діяла тут і зараз, й виключно те, що відчувала. Музика врятувала мене від жорсткої депресії, щаслива, що в той момент вона була у мене. До речі, десь місяць я дійсно майже ні з ким не говорила і, сидячі на лавочках на самоті, писала пісні. Сьогодні все трохи складніше з часом і самотністю, але музика завжди буде занурювати мене й тримати довго, це єдине, на що я можу витрачати реально дуже багато часу, не сіпаючись, а робити з великим задоволенням. Хочу колись взяти паузу приблизно на пару тижнів і побути на самоті десь у лісі без зв’язку… Це зараз моя мрія, просто хочу послухати тишу, вона мене надихає.

KOLA: Музика врятувала мене від жорсткої депресії - 2 - изображение

Kola

Що думаєте щодо представників з України на Євробачення 2023?

Мені дуже подобається наша пісня. Вона – потужна, стильна, зі смаком і мотивує.

TVORCHI я люблю і слухаю давно, десь років 5 назад дуже хотіла з ними фіт, навіть зверталася до них з пропозицією декілька разів, але тоді я писала іншу музику, і розумію, чому хлопці не відреагували. Ми маємо продовжувати говорити про Україну скрізь, про жахливу кляту війну, про те, що вона ще не закінчилася, і цей розголос має відбуватися в усіх країнах світу! Тож вірю, що хлопці гідно представлять нашу країну та неодноразово скажуть про ситуацію, яка в нас зараз, і про те, наскільки ми потребуємо підтримки.

Що ви думаєте з приводу зачистки всього російського, чи потрібно зі шкільної програми прибирати російську літературу і т.д.?

Так! Я підтримую це обома руками! Треба було давно так зробити. Я ненавиджу все, що стосується росії, у мене всередині починає зростати вулкан, коли я дізнаюся, що біля мене щось російське: музика, картина, книга, людина… Все! Це труба! Я дуже хочу, щоб мої майбутні діти ніколи не знали цієї мови, я хочу, щоб вони знали одне – ця країна є осередком терористів й найбільших покидьків у світі, от і все. Ніякої літератури, ніякого вивчення мови тим паче не може бути у жодному куточку України! Я пишу, а мене вже теліпає, серйозно вам кажу, я не можу погасити в собі цю лють на кожну людину або предмет з цієї жахливої країни, от не можу і все!

Як ви вважаєте, горе, яке об’єднало всю Україну, після перемоги збереже дух і цілісність нації? Над чим українцям, як нації треба працювати, щоб після перемоги бути справді такими, як про нас зараз думає світ

Я дуже вірю, що ми все це збережемо, бо в нас набагато більше свідомих людей, ніж не свідомих. 

Нам всім треба працювати перш за все над відбудовою країни в усіх планах, також я думаю що нам всім треба полюбити нашу мову та якось так зробити, щоб вона в нас була одна і щоб кожен нею хотів говорити, це було б прекрасно, бо це б ще більше об’єднало всіх нас! Я вважаю, що мова це дуже важливо, бо це наша зброя! 

Друге – це не слухати російську музику, більше ніколи в житті! Бо саме вона розвиває російське всередині нас. 

Третє – вчитися, дізнаватися більше про наші традиції, нашу історію, більше заглиблюватися в те, хто ми є насправді. 

Четверте – прибрати зайве. Нарешті зрозуміти, що цінність життя не в грошах та шмотках, а в людях, у подвигах, в діях, у вмінні робити добро для інших, контролювати себе та робити все, щоб наше суспільство ставало більш розумним, свідомим і розвиненим. 

П’яте – не вказувати зверхньо і не писати/казати: “А от я…, а де ти був і що зробив”. Всі роблять у міру можливостей! От і все. Немає “я” чи “ти”, є “ми”! От над цим треба нам працювати у той час, коли наші хлопці та дівчата так гідно боронять нашу країну, ну і донатити звісно! 

KOLA: Музика врятувала мене від жорсткої депресії - 3 - изображение

Kola

За час війни що найбільше почали цінувати у своєму житті?

Час, людей, момент, мить, сонце, повітря, гори, море, маму, себе, кохання, почуття та просто кожен день! Ціную будь-яку можливість, яка сьогодні мені надається, дуже вдячна за все, що відбувається зі мною й моєю творчістю.

Кажуть, що жіночої дружби немає. Яка ситуація в робочому процесі двох яскравих і творчих особистостей Kola i Mamarika?

Жіноча дружба є, якщо обидві жінки адекватні. У мене є подруги, а це означає, що дружба існує. З Настею в нас супер класні відносини, ми обидві говоримо все, що думаємо, обидві цінуємо людей, їхню працю, також ми відкриті, працьовиті та з тих, хто не заздрить і не намагається висовуватись вперед. Саме тому в нас вийшов неймовірний дует, який став початком нашої дружби. Я дуже тепло ставлюся до Насті й до її сім’ї, думаю, що в нормальному адекватному житті так і має бути. 


Автор: Дар’я Скотченко
Фото: прес-служба Woman Magazine


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top