Дмитро Карпачов: чи варто батькам піддаватись дитині в іграх

Дмитро Карпачов: чи варто батькам піддаватись дитині в іграх - 1 - изображениеНа СТБ продовжують виходити прем’єрні випуски реаліті «Супермама»! Аби на прикладі героїнь проєкту допомогти всім українкам розібратися, хто ж така насправді незламна супермама. Крім цього, в кожному випуску практичні та цінні поради дає ведучий проєкту, експерт із питань дитячої вікової психології Дмитро Карпачов. Так, він розповів, чи варто батькам піддаватись дитині, коли вони грають в ігри? 

Цього тижня за звання «супермама» змагаються мами зі Львова. Одна з них – Вікторія. Їх сім’я – дуже спортивна та активна. Віка – майстер спорт з художньої гімнастики, а її чоловік – майстер спорту зі спортивної гімнастики, артист Цирку Дю Солей. Разом пара виховує дев’ятирічну Уляну. Батьки дали донці змогу спробувати себе у різних видах спорту, але зараз дівчинки, як і мама, зосереджена на художній гімнастиці.

Дмитро Карпачов: чи варто батькам піддаватись дитині в іграх - 2 - изображение Дмитро Карпачов: чи варто батькам піддаватись дитині в іграх - 3 - изображениеВікторія запропонувала суперницям зустрітися в спортзалі, де сім’я зможе продемонструвати свої вміння. Уляна з татом розпочали гру, кожен виконував якусь гімнастичну вправу, а учасниці проєкту віддавали бал тому, хто вразив більше. За результатом змагання, перемогу здобув Олексій. Суперниці Віки зауважили, що татові варто було піддатись донечці… та чи правильно це?

 «Чи піддаватись дітям в іграх та змаганнях? Це залежить від багатьох факторів. По-перше, вік дитини. Дев’ятирічна Улянка вже справді добре усвідомлює, що відбувається, і може розцінити піддавки як прояв неповаги та невіри в неї. Для малечі меншого віку піддавки можуть стати стимулом грати і далі, адже вона виграватиме, а це – азарт та інтерес. По-друге, дуже важливо усвідомлювати, який склад характеру вашої дитини, як вона ставиться до конкуренції та до програшу. Головне – аби ви своїми діями мотивували дитину, а не відбили у неї бажання вдосконалювати свої вміння», – поділився Дмитро Карпачов.

Дивіться реаліті «Супермама» з понеділка по четвер, о 19:00 на СТБ!

Випуски було відзнято до 24 лютого 2022 року.


Фото: прес-служба 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top