Володимир Зеленський назвав 5 причин затягування війни

Володимир Зеленський назвав 5 причин затягування війни - 1 - изображениеПрезидент України Володимир Зеленський записав чергове відео, яке опублікував на сторінці Instagram, де звернувся до Європейської ради та перерахував п’ять ключових небезпек, які затягують війну в Україні.

“Під час робочої поїздки регіонами України безпосередньо в дорозі звернувся до Європейської ради і відзначив п’ять ключових небезпек – те, що затягує війну і віддаляє мир.

Перше. Не можна затягувати передачу нашим воїнам зброї, яка може захистити українців від терору. Передусім далекобійної зброї.

Другий приклад. Я вдячний за рішення щодо МіГів для України: це вагомо посилить захист нашого неба. Але ми потребуємо сучасніших літаків”.

Володимир Зеленський акцентував увагу на санкціях:

“Третє. Жодного навіть натяку на затягування санкційних рішень бути не може. Тим більше не може бути й розмивання санкцій, і особливо під маніпулятивним прикриттям продовольчої безпеки. Сильні санкції – це безпека, ослаблення санкцій – це запрошення до нових криз.
Четвертий приклад. Ми давно говоримо про організацію Саміту формули миру. Усі ми чудово розуміємо, що в наявних умовах багато лідерів, на жаль, не зможуть приїхати в Україну. Можемо організувати саміт в одній зі світових столиць – в одній із європейських столиць. Хіба це не додасть глобальної сили Європі? Точно додасть”.

Президент зазначив, що для України надважливо вже найближчим часом вступити до Євросоюзу. 

“І п’яте. Критично важливо, щоб не було затягування в зближенні України та Євросоюзу. Україна готова до рішення про початок уже цього року переговорів щодо членства в Євросоюзі. Така ж готовність потрібна і з боку кожного лідера Європи”.

Україна буде робити все, аби як можна швидше настала перемога.

“Маємо зробити все, щоб жодного затягування не було. І дійсно можемо це зробити. Хай кожна зустріч, кожна дискусія, кожен день нашої спільної роботи наближають повернення миру – наближають звільнення нашої землі й усієї Європи від російського зла. Звільнення вже цього року”.


Автор: Скотченко Дар’я

Фото: прес-служба Офіс Президента


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top