Анджей Дуда: «Ми завжди були з Україною»

Анджей Дуда: «Ми завжди були з Україною» - 1 - изображение

Президент Польщі Анджей Дуда дав ексклюзивне інтерв’ю Наталії Мосейчук. Про те, чи була війна неминучою, якою була остання довоєнна зустріч з Президентом України, чого очікувати від російського та білоруського режимів і про що буде говорити з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо посилення України.

Торік, 23 лютого,  разом з президентом Ґітанасом Науседою відвідав Київ. Тоді троє лідерів – Польщі України та Литви – думали, що ніколи не побачаться знову.

Згадуючи той візит Дуда зазначив:

«Ми поїхали, щоб показати, що ми підтримуємо Україну і Президента Володимира Зеленського. Так, зізнаюся, була думка, що я, можливо, бачу його востаннє. Так, був момент, коли ми прощалися і мене пробрало до мурах. Коли він сам сказав, що це може бути наша остання зустріч. Напевно, тому ми так тепло зустрілися. Дуже зворушливо для мене було, коли, ми знову побачилися у квітні. Дуже боялися тоді, бо він (Президент – ред.) сказав, що не поїде з Києва і не покине Україну. Буде тут до кінця. Ніхто не знав, якими стануть масштаби російської агресії….Однак ми хотіли бути поруч у той момент, ми хотіли бути з Україною. Ми завжди були з Україною». 

Анджей Дуда зазначив що зараз у Польщі українські військові проходять навчання по роботі та  обслуговуванню танків «Леопард». Разом з тим очільник Польщі планує говорити з Президентом США Джо Байденом щодо посилення України і її оборонної структури. 

Тоді ще Анджей Дуда і ніхто не знав що Байден приїде не тільки у Варшаву, а і здивує неоголошеним візитом до Києва. У столиці Президент США написав:

«Я сьогодні – в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України». 

Далі Джо Байден вирушив до Польщі, щоб зустрітися з Президентом Польщі Анджеєм Дудою.

 


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top