Масові звільнення в українському уряді: хто залишив посади

Масові звільнення в українському уряді: хто залишив посади - 1 - изображение
В Україні прокотилася хвиля відставок на усіх рівнях влади. Понад десяток посадовців звільнено за останні два дні. 

Топ чиновники та очільники ОВА

Одна із найгучніших кадрових змін на Банковій — звільненння заступника Офісу Президента Кирила Тимошенко. Вчора він написав заяву на звільнення. Згодом на сайті президента з’явився і відповідний указ. 

Масові звільнення в українському уряді: хто залишив посади - 2 - изображение

Фото: Кирило Тимошенко/Telegram

Інше гучне звільнення — у Міністерстві Оборони. Заяву про відставку написав В’ячеслав Шаповалов. Він був Заступником Міністра Оборони та відповідав за тилове забезпечення. Як пояснили у відомстві, причиною подання заяви став скандал із закупівлями продуктів для військових за нібито завищеними цінами. Водночас, у Міністерстві відкидають будь-які порушення з боку відомства, чи Шаповалова. Та вважають, що звільнення чиновника допоможе зберегти не лише довіру українців, а й міжнародних партнерів країни.

За власним бажанням, але через конкретну причину пішов і заступник прокурора Олексій Симоненко. Саме він під час війни влаштував собі десятиденну відпустку в Іспанії зі своєю родиною. Фото із відпочинку опублікувала дружина чиновника. Таким чином, Симоненко порушив заборону Президента не виїзжати за кордон із неробочими візитами. 

Також сьогодні Кабмін звільнив:

  • Віталія Музиченка – з посади заступника міністра соціальної політики;
  • Івана Лукерю – з посади заступника міністра розвитку громад та територій;
  • В’ячеслава Негоду – з посади заступника міністра розвитку громад та територій.

Про причини їхніх відставок у Кабміні не повідомили. 

Крім того, сьогодні одразу п’ять ОВА лишилися без голів. Йдеться про голову Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, Запорізької – Олександра Старуха, Сумської – Дмитра Живицького та Херсонської – Ярослава Янушевича.

Іще одним звільненим став очільник Київщини Олексій Кулеба. Проте, йому прогнозують посаду в Офісі Президента. 

Водночас, у самому Офісі Президента кадрові ротації пояснили реакцією Президента на запити суспільства. 

«Кадрові рішення Зеленського свідчать про ключові пріоритети держави. Жодних «заплющених очей». Під час війни всі мають розуміти свою відповідальність. Президент бачить та чує суспільство. І безпосередньо реагує на ключовий суспільний запит – справедливість для всіх…», – написав у своєму Twitter радник очільника ОП Михайло Подоляк. 

Фото: Кабмін/Facebook


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top