Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 1 - изображение

У закарпатському санаторії «Квітка полонини» відкрилась Благодійна виставка-марафон «Між небом та землею». Її ініціатором виступила українська художниця Оксана Фурса.

Після аншлагу у Національному музеї Тараса Шевченка, виставка розпочала свої мандри світом: згодом побувала на Канарах, а зараз відвідала славетний закарпатський край, а саме гостинний санаторно-курортний комплекс «Квітка полонини».

Виставка поєднує трьох митців – геніального Тараса Шевченка – основоположника класичної школи українського живопису (представлено копії картин), Марію Приймаченко – видатну представницю українського наївного мистецтва (представлено копії картин) і  Оксану Фурса — відому українську художницю, представницю сучасного фолк-арту. 

«Мені приємно, що в “Квітці полонини”, з якою я познайомилася на початку війни, я відкрила для себе перлину Закарпаття. Сьогодні всі митці України обєдналися навколо ідеї перемоги і працюють на арт-фронті. Ми можемо розмовляти через візуальне мистецтво і більше достукуватися до сердець у всьому світі», – підкреслила художниця Оксана Фурса.

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 2 - изображение

Оксана Фурса та Юлія Шиленко

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 3 - изображение

Експозиція виставки «Між небом та землею»

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 4 - изображение

Наталія Васько, Євген Тищук, Оксана Фурса

Як зазначають організатори заходу, такий проєкт потрібен саме зараз, бо ворог намагається знищити нашу культуру, нашу державність. Відкриттям цієї виставки у санаторії «Квітка полонини» фактично створюється закарпатський культурний хаб.

«Цією виставкою ми хочемо наголосити, що нема сходу чи заходу, є єдина Україна – велика і сильна», – прокоментувала Маргарита Загуменнова, заступниця директора санаторію.

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 5 - изображение

Копії картин Марії Приймаченко

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 6 - изображение

Художні роботи Оксани Фурси

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 7 - изображение

Гості виставки «Між небом та землею»

Виставка-марафон ставить на меті збір коштів для відродження українського мистецтва, закладів творчої освіти, постраждалих під час війни, допомоги творчо-обдарованим дітям, музеям, культурним закладам.

«Виставка працюватиме до першої половини січня. У рамках виставки відбудеться низка заходів: різноманітні майстер-класи, класи арт-терапії. Я впевнена, що вона залишить великий слід у культурному житті Закарпаття», – додала мисткиня Оксана Фурса.

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 8 - изображение

Копії картин Тараса Шевченка

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 9 - изображение

Євген Тищук та Наталія Васько

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкрилася на Закарпатті - 10 - изображение

Художниця Оксана Фурса

Відкриття виставки гармонічно доповнили хіти світової та української класики у виконанні камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

Фото: пресслужба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top