Євробачення-2023 відбудеться у Ліверпулі

Євробачення-2023 відбудеться у Ліверпулі - 1 - изображение

67-й Пісенний конкурс Євробачення у травні 2023 року прийматиме Ліверпуль. Про це повідомляє Суспільне Мовлення. 

Конкурс відбудеться у Великій Британії після перемоги Kalush Orchestra в Турині, через те, що захід не можна провести в країні-переможниці з міркувань безпеки. 

Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2023 відбудеться на арені Liverpool біля річки Мерсі в суботу, 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня.  

BBC спільно з Європейською мовною спілкою організують захід наступного року за консультації із Суспільним Мовленням. Ліверпуль було обрано після ретельного конкурсного відбору.

Одночасно з оголошенням міста-господаря ЄМС оприлюднила офіційний логотип 67-го Пісенного конкурсу Євробачення, який містить український прапор у серці. Логотип символізує, що попри те, що конкурс проходитиме у Великій Британії, він проводитиметься від імені України, переможниці цьогорічного Євробачення.

Виконавчий директор Пісенного конкурсу Євробачення Мартін Остердаль привітав цей вибір: 

«Ліверпуль — це ідеальне місце для проведення 67-го Пісенного конкурсу Євробачення від імені України. Це місто є синонімом музики та перевершує всі вимоги до проведення світової події такого масштабу. Ми дуже вражені запалом, який показало місто щодо проведення конкурсу, та їхніми комплексними ідеями, як поставити на чільне місце минулорічного переможця, Україну, коли в травні наступного року сюди приїдуть тисячі прихильників».   

«Вітаю Ліверпуль. Він стане прекрасним господарем для Пісенного конкурсу Євробачення-2023. Ліверпуль — таке захопливе, щире та яскраве місто. Це беззаперечна столиця попмузики, що відзначає 65-у річницю братання з українським містом Одеса. Я впевнений, що ліверпульці зустрінуть Європу та весь світ з відкритими обіймами, і у партнерстві ми створимо щось дійсно особливе», — зазначив генеральний директор BBC Тім Деві.


Текст: Суспільне Мовлення

Фото: Pixabay


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top