Бігуни з усього світу збирають кошти на відбудову Ірпеня

Бігуни з усього світу збирають кошти на відбудову Ірпеня - 1 - изображение

До 28 серпня триває онлайн-ЗАБІГ ВІДНОВЛЕННЯ. Етап Ірпінь, мета якого — зібрати кошти для відновлення міста Ірпінь, Київської області.

Попри те, що війна досі триває, українці вже доволі активно відновлюють звільнені міста та території. Ірпінь — колись затишне містечко у передмісті Києва — близько місяця перебував в окупації, від російських військ його звільнили 28 березня.

Через дії російських загарбників 30% Ірпеня зруйновано повністю, ще близько 40% — пошкоджено. За підрахунками експертів, для відновлення всієї інфраструктури Ірпінської громади потрібен 1 млрд доларів.

Українська бігова спільнота також долучилася до відбудови українських міст. Run Ukraine — організатори Київського марафону — створили серію благодійних ЗАБІГІВ ВІДНОВЛЕННЯ 2022 ONLINE. Кожен його етап — це окремий забіг, присвячений одному з українських міст, які наразі потребують відбудови.

Наразі триває четвертий етап — Етап Ірпінь. Взяти участь у ньому може бігун з будь-якої точки земної кулі. 70% з прибутку від реєстрації буде перераховано добровольчому будівельному батальйону “Добробат” для нагальної відбудови Ірпеня та Ірпінського району.

Бігуни з усього світу збирають кошти на відбудову Ірпеня - 2 - изображение

ЗАБІГ ВІДНОВЛЕННЯ. Етап Ірпінь

Зареєструватися і пробігти його можна до 28 серпня включно. Реєстрація триває на сайті забігу.

Кожен учасник отримає пам’ятну медаль, присвячену Ірпеню, та іменний електронний сертифікат. А також знання, що його кілометри допомогти відбудувати зруйноване війною місто.

Наразі на Етап Ірпінь зареєструвалися учасники ще з 9 країн, окрім України: Австрії, Іспанії, Литви, Німеччини, Норвегії, Польщі, США, Швеції та Фінляндії.

За попередні етапи ЗАБІГУ ВІДНОВЛЕННЯ (Буча, Чернігів і Харків) Run Ukraine передали “Добробату” понад 246 тисяч гривень.


Фото: прес-служба заходу


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top