Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук передали чергову партію допомоги Бородянському інтернату

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук передали чергову партію допомоги Бородянському інтернату - 1 - изображение

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук передали чергову партію допомоги Бородянському інтернату

Ведучі 1+1 і фонд “Ти не один” продовжують допомагати Бородянському інтернату: привезли допомогу і висадили яблуні, грушу, калину, смородину.

З травня ведучий “Сніданок з 1+1” Єгор Гордєєв і команда 1+1 media опікується долею Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням. Раніше Єгор і ведучі привозили базові речі для комфортного проживання підопічних медзакладу, який був окупований і розграбований кадирівцями з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну.

Коли окупантів вигнали, директорка медзакладу Марина Ганіцька та персонал стали займатись облаштуванням для повернення підопічних додому. Серед головних потреб інтернату були: пральні та сушильні машини, матраци, ковдри, постіль, засоби гігієни, харчі. Частину  закупили з єдиного благодійного збору Ukraine SOS від фонду “Ти не один”. Іншу частину допомогли залучити ведучі 1+1 – Лідія Таран, Соломія Вітвіцька, Іванна Онуфрійчук (ведуча збирала допомогу у власному пункті збору допомоги у Швейцарії). Разом вдалось максимально прискорити повернення мешканців медзакладу додому! Тому цього разу інтернат зустрічав гостей у повному складі.

“Вперше за цей весь час немає і сліду від того, що пережили ці люди й сам заклад. Це вже інтернат, що повністю функціонує. Вони облаштували велику зону для прогулянок, відремонтували майбутні загони для тварин, доглядають за городиком і садом. Повертаються до мирного життя. Хлопці дуже чекають гостей, я б сказав – живуть від зустрічі до зустрічі”, – ділиться Єгор Гордєєв.

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук передали чергову партію допомоги Бородянському інтернату - 2 - изображение

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук передали чергову партію допомоги Бородянському інтернату - 3 - изображение

Єгор Гордєєв

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук привезли черговий бус допомоги, за запитом від інтернату: харчі (молоко, сухі сніданки), солодощі, гігієну (шампуні, гелі), приладдя для творчості та арт-терапії (олівці, фломастери, кольоровий картон, папір, альбоми для малювання), садовий інвентар (лопати, граблі, секатори, болгарка, рукавички) і саджанці (смородина, калина, яблуні та груша). Залучити засоби гігієни допоміг благодійний фонд “Волонтерська сотня “Україна-Світ”. Телезірки та підопічні інтернату одразу взялись саджати дерева і кущі – в медзакладі є свій городик та сад з фруктовими деревами – картопля, кабачки, гарбузи, малина, сливи. Тепер тут будуть і рослини від ведучих 1+1 на згадку про дружбу і допомогу.

“Ці хлопці та дівчата дуже привітні та добрі! Вони із задоволенням і завзяттям допомагали нам розвантажувати привезену допомогу, саджати рослини – копали, носили воду, землю. В них великий, красивий сад. Багато любові й роботи вкладено у все це. І я рада, що ми теж вклали частинку себе. Я б хотіла приїхати ще раз. Можливо провести творчий вечір чи відвідати їхній концерт самодіяльності та разом відсвяткувати нашу перемогу” – каже Іванна Онуфрійчук.

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук передали чергову партію допомоги Бородянському інтернату - 4 - изображение

Іванна Онуфрійчук

Мешканці інтернату залюбки ділились своїми історіями з телеведучими. Хтось розповідав про свою кохану, хтось про майбутню поїздку закордон, а хтось просто дякував за турботу і запрошував приїжджати ще.

Єгор Гордєєв та Іванна Онуфрійчук передали чергову партію допомоги Бородянському інтернату - 5 - изображение

Єгор Гордєєв, Іванна Онуфрійчук та мешканці Бородянського інтернату

Кожен може зробити більше там, де чекають на термінову допомогу. Робіть внески на Ukraine SOS на платформі dobro.ua: https://dobro.ua/project/Ukraine_sos.

Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top