Новий сезон Ukrainian Fashion Week стане міжнародним

Новий сезон Ukrainian Fashion Week стане міжнародним - 1 - изображение

Новий сезон Ukrainian Fashion Week стане міжнародним

Через повномасштабний напад росії на Україну 51-й сезон Ukrainian Fashion Week опинився під загрозою. Щоб українські дизайнери не втратили сезон, оргкомітет представив ініціативу Support Ukrainian Fashion. Її мета – це підтримка українських митців, які всупереч жорстоким обставинам продовжують творити.

Ініціатива «Support Ukrainian Fashion»

Представники UFW звернулися до організаторів тижнів моди у Європі та США з проханням представити дизайнерів з України, аби їхні нові колекції були продемонстровані на світових подіумах. Завдяки цьому дизайнери не втратять цей сезон, а 51-й UFW відбудеться у новому для всіх форматі. Тобто, стане міжнародним, – зазначає співзасновниця та CEO Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська:

« У 1997 році Український Тиждень Моди закликав дизайнерів об’єднатися для створення в Україні fashion індустрії й став цією об’єднуючою силою в країні. З моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну ми всі живемо у стані неймовірного стресу та виживання, який відчуває кожен з нас у всіх куточках нашої країни.  Проте українські дизайнери під час війни знайшли у собі сили створювати нові колекції, щоб розповісти всьому світу про українську стійкість і мужність. Показати українську національну ідентичність через моду, яка є невід’ємною частиною культури України. Ми вважаємо своїм обов’язком підтримати українські бренди і зробити все, щоб їхні колекції SS23 побачив світ».

Українські дизайнери представлять колекції SS23 на світових подіумах

Тож, вже у вересні-жовтні 2022 року понад 20 українських дизайнерів  покажуть свої колекціі на Malta Fashion Week, Budapest Central European Fashion Week, Berlin Fashion Week, Transilvania Fashion Festival, Vienna Fashion Week, MBFW Madrid, Brussels Fashion Week, та Vegan Fashion Week (Los Angeles).

Новий сезон Ukrainian Fashion Week стане міжнародним - 2 - изображение

Ukrainian Fashion Week святкує 25-річчя

Нагадаємо, у 2022 році Український тиждень моди планував відсвяткувати 25-річчя та підготував низку масштабних проєктів, які мали відбутись протягом року. За 25 років організатори UFW зробили все, щоб українські дизайнери не пропустили жодного сезону.

Фото: Прес-служба Ukrainian Fashion Week


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top