Ракетний удар по Кременчуку: що відомо станом на 28 червня

Ракетний удар по Кременчуку: що відомо станом на 28 червня - 1 - изображение

27 червня близько 16 години по місту Кременчук Полтавської області було завдано ракетного удару. Одна з ракет влучила у торговий центр “Амстор”, де на той момент знаходилось більше 1000 цивільних людей.

Президент України Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі зазначив, що ТЦ не становив жодної небезпеки та стратегічної цінності для росії.

«Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів. Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно» – йшлося в повідомленні.

Реакція світу на трагедію

“Путін повинен усвідомити, що його поведінка не зробить нічого іншого, крім як посилить рішучість, що Велика Британія і кожна інша країна G7 стоятимуть поруч з Україною стільки, скільки це потрібно”, – сказав прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

“Обстріл Росією торгового центру в Кременчуці – це жах. Ми розділяємо біль сімей жертв. Та гнів перед обличчям такої підлості. Російський народ повинен побачити правду” – прокоментував президент Франції Емманюель Макрон.

Президент США заявив:

“Напад росії на мирних жителів у торговому центрі жорстокий. Ми солідарні з українським народом”.

Станом на ранок 28 червня відомо про 18 загиблих, більше 20 поранених осіб, а також 36 зниклих безвісти.

На території Полтавської області оголошені трьохденну жалобу – 28, 29 та 30 червня.


Текст: Юлія Тенетюх

Фото: Полтавська ОВА


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top