Краса України: у світі вийде перша книга про красу природи нашої країни

Краса України: у світі вийде перша книга про красу природи нашої країни - 1 - изображение

Вперше за історію України виходить книга про природу, сучасність та географічні особливості нашої країни, що відображені через відібрані світлини відомого тревел-фотографа Євгена Самученка. Видання публікує німецька компанія teNeues, що є одним із провідних світових видавців високоякісних та ексклюзивних книжок у галузі фотографії, архітектури, дизайну, стилю життя та мистецтва.

Євген Самученко – визнаний у всьому світі фотограф, який спеціалізується на тревел-, аеро- та нічній зйомці, його роботи велику кількість разів входили до шорт-листів і фіналів міжнародних премій, отримували нагороди та гран-прі. Авторкою книги виступає видавчиня Люсія Бондар, яка запросила Євгена до створення унікальної книги.

Краса України: у світі вийде перша книга про красу природи нашої країни - 2 - изображение

«Для багатьох читачок і читачів наша книга стане відкриттям, переосмисленням того, як мало ми знаємо про велику кількість унікальних місць в Україні та їхню історію. На жаль, багато прекрасних місць, які читач побачить у виданні, зазнали значних пошкоджень під час бойових дій: Херсонська, Одеська, Миколаївська області й нині перебувають під ударом. Навіть природа постраждала в цій безглуздій, жорстокій війні», – коментує Люсія Бондар.

«The Beauty of Ukraine / Landscape Photography» – це спільний проєкт українського видавництва CP PUBLISHING та teNeues. За словами Люсії Бондар, працювати над цією публікацією CP PUBLISHING почало ще до початку повномасштабної воєнної агресії з боку Російської Федерації у лютому 2022. З ескалацією війни вихід книги у світ став можливим лише завдяки підтримці з боку міжнародного видавництва і його відданої команди.

Краса України: у світі вийде перша книга про красу природи нашої країни - 3 - изображение

«Вперше книга про сучасну Україну публікується у міжнародному видавництві такого рівня. Безумовно, це велика перемога для українських видавців та авторів, можливість показати нашу країну модерновою, зацікавити весь світ у придбанні високоякісних книжок про Україну дійсно широкою аудиторією. Також слід зазначити, що вперше, окрім англійської та німецької, видання буде надруковане teNeues у тому числі українською мовою» – додає авторка.

Краса України: у світі вийде перша книга про красу природи нашої країни - 4 - изображение

У книзі “Краса України” шість розділів, створених із метою якнайкраще продемонструвати красу української природи й водночас талант Євгена Самученка. Так, у розділі «Унікальні місця» презентуються дійсно фантастичні простори, які заслуговують міжнародного визнання. Одним із найбільших відкриттів стануть солоні рожеві озера, які нагадують витвори талановитих мисткинь і митців. Також видання розповідає про каньйони, які утворилися мільйони років тому, численні національні парки, зображені поряд з окремими природними об’єктами, тощо. У розділі «Патерни природи» відображені симетрія, гармонія та поєднання кольорів у природі. Автори навмисно охопили у книзі також природні об’єкти, сучасні форми яких утворилися, зокрема, через життєдіяльність людей – такі, наприклад, як кар’єри, підкреслюючи цим важливість коректного співіснування людини й довкілля, необхідність обговорення та розв’язання екологічних проблем.

Краса України: у світі вийде перша книга про красу природи нашої країни - 5 - изображение

«Публікуючи книгу «The Beauty of Ukraine / Landscape Photography», ми представляємо незайману красу України такою, якої ми ніколи не бачили. Водночас цим виданням ми підтримуємо команду CP PUBLISHING, більшість з якої перебуває нині в Києві», –  кажуть у teNeues.

Наразі зробити передзамовлення книги “Краса України” можна на офіційному сайті видавництва teNeues.

Краса України: у світі вийде перша книга про красу природи нашої країни - 6 - изображение


Фото: прес-служба видавництва


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top