Ірена Карпа про реакцію чоловіка-француза на війну в Україні

Ірена Карпа про реакцію чоловіка-француза на війну в Україні - 1 - изображение

Українська письменниця та співачка Ірена Карпа, яка вже 6 років проживає в Парижі, розповіла, як її чоловік, француз Людовик-Кирило Требюше, ставиться до подій в Україні. 

“Плаче більше, ніж я. Коли я щось розказую, бо мені треба виговоритися, він каже: “Все, я не можу. Це жахливо”. І плаче. Він реально плаче. І, коли дивиться новини, плаче й ховається, щоб я не бачила його. Він дуже чутливий. З нас двох в кіно плакав завжди він”, — сказала Ірена Карпа журналістці Іванні Підборській для ютюб-каналу “ДеЯк”

Попри своє французьке коріння, Людовик-Кирило вивчив історію України й добре знайомий з маніпуляціями Росії, але, за словами Ірени, його здивувало, чому про російське вторгнення, яке розпочалося ще 2014-го року на Донбасі, раніше так мало говорили у світі:

“Як ми могли не бачити всього цього вісім років? Да, слона-то я и не приметил — знаєш, як кажуть москалі. Але дійсно для нас з 2014-го року це реальність. Про цю війну почали забувати. Якісь Мінські домовленості. Людям стало краще. І от для них всіх незрозуміло, як ми цього не бачили. У нас під носом все це було”.

Саме чоловік Ірени є її чи не найбільшою підтримкою останні 2 місяці. Корінний француз, він допомагає письменниці знайти підхід до тамтешніх жителів і використати правильні аргументи, адже Ірена часто виступає на місцевому телебаченні й пише статті про війну в Україні:

“Дуже підтримує. Так, він завжди зі мною. Він перечитує мої тексти, допомагає мені їх сформувати” — зазначила Карпа.

“ДеЯк” — проєкт про відомих та успішних українців, що живуть за кордоном. Його мета — продемонструвати дружність та єдність українців, їх любов до свого коріння й підтримку рідної землі попри тисячі кілометрів. В умовах війни “ДеЯк” розповідає про те, Де живуть та Як підтримують Україну за кордоном її відомі уродженці. 


Фото: особистий архів Ірени Карпи


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top