«Мені першою написала Земфіра»: Pianoбой розповів про реакцію російських колег

«Мені першою написала Земфіра»: Pianoбой розповів про реакцію російських колег - 1 - изображение

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 та у прямому ефірі на YouTube у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні, долучати спеціалістів різних галузей та розповідати історії земляків, яким вдалось врятуватись від бойових дій.

Ексклюзивно до «Сніданку з 1+1» долучився співак та музикант Дмитро Шуров, більш відомий як Pianoбой. Його життя, як і кожного українця, змінилось після повномасштабного вторгнення. Зараз співак активно дає концерти військовим, підіймаючи дух наших солдатів, а також займається волонтерською діяльністю. Активну фазу війни, яка почалась 24 лютого, музикант зустрів у гастролях на заході України.

«У нас буквально наступного дня планувались концерти у Буковелі, Львові та інших містах. Наш будинок знаходиться на півночі Києва, там у перші дні були бої, тому у нашому підвалі, який облаштований під студію, переховувалась частина родин музикантів гурту Pianoбой. Наш гітарист Сергій, він має бойовий досвід ще з АТО, одразу пішов у армію. Перебуваючи на заході, ми вже з перших днів почали отримувати запити на допомогу», – поділився Шуров.

Окрім того, Pianoбой у волонтерській діяльності співпрацює зі своїм другом та колегою, музикантом Юрієм Хусточкою, який у Франції збирає гуманітарні вантажі. Їх направляють до України, а сам Дмитро вже на місці займається контролем доставки гуманітарної допомоги у необхідні точки.

Наразі пісня Шурова «Вітчизна», написана майже 10 років потому, набула нової хвилі актуальності і популярності. За словами музиканта, це одна з небагатьох робіт, яку він наразі слухає та виконує, оскільки після 24 лютого для нього музика померла.

«Для мене музика померла з першого дня війни. Я її практично не слухаю, є декілька моїх власних, які я дійсно можу грати, виконувати та слухати. І це одна з них. І «Родина», і «Вітчизна», україномовний текст до якої написала Катерина Галенко з Лисичанська, яка з біженкою зараз. Вони написані вже фактично під час війни, яка триває 8 років. Тому сенс, який закладений в них – був завжди. Просто раніше, коли ми їх співали на великих концертах, люди дивились у телефони, перешіптувались, і тільки люди, які були безпосередньо залучені до воєнних дій, розуміли, про що йде мова… Я радий, що написав її, але з іншого боку – мені дуже боляче. Я ніколи не хотів би, щоб ці слова були актуальними для нашої країни. Я дуже сподіваюсь, що це скінчиться», – прокоментував співак.

Якою буде нова музика від Pianoбой – співак поки не знає. Проте націлений випустити трек «Триматись своїх», який був написаний рік потому. Музикант вже встиг її декілька разів заспівати на концертах, тому фанати попросили її доробити, на їхнє прохання він відмовити не зміг.

«Мені першою написала Земфіра»: Pianoбой розповів про реакцію російських колег - 2 - изображение

Дмитро Шуров був одним  з тих музикантів, які свого часу працювали у Москві. Pianoboy декілька років був на клавішах у бенді Земфіри, яка в перші дні повномасштабного вторгнення покинула росію та відправила до Франції, а згодом записала відео з піснею «Не стреляйте». На питання ведучих, чому співачка не висловила свою політичну позицію, співак говорить: Земфіра ніколи не була відомою своїми соціальними та політичними висловлюваннями, а робила це через музику.

«Я поважаю її вчинок, поважаю, що вона зробила це відео. Вона спалила мости зі своєю країною. І все-таки в неї величезна аудиторія, яка розуміє це… З 500 моїх знайомих з росії різних часів мені написало 6 людей. І першою була Земфіра, вона написала одразу. Я не можу сказати в ефірі слова, які вона написала через цензуру, але ви зрозуміли», – розповів Шуров.

Також українського музиканта не розчарував репер Noize MC, який висловив чітку позицію і зараз за кордоном збирає гроші для українських біженців.

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт по буднях з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.


Фото: особистий архів співака


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top