Алан Бадоєв: «Нам необхідно підняти увесь наш культурний фонд»

Алан Бадоєв: «Нам необхідно підняти увесь наш культурний фонд» - 1 - изображение

Алан Бадоєв завітав до студії «Сніданку з 1+1». Український режисер та продюсер зробив у етері сенсаційну заяву. 

Одним з перших, хто повідомив йому, що почалась війна, був його підопічний Макс Барських.

«Для мене це був повний ступор. Я не міг уявити ніколи нічого подібного. Навіть коли десь по телебаченню щось казали – я зовсім від себе це відганяв. Я думав, що це за нісенітниця, такого ніколи не може статися. Десь о третій ранку я заснув, мене розбудили дзвінком. Багато хто телефонував, потім подзвонив Макс Барських і каже «почалось, війна»», – зазначив Бадоєв.

Побачивши усю метушню, яка відбувалась за вікном, Алан намагався абстрагуватися. Навіть закрив вікна та увімкнув джаз, проте нічого не допомагало. Проте Макс Барських одразу зібрався з думками, почав телефонувати своїм близьким, організовувати виїзд родини з Херсону.

Бадоєв зізнається, що в перший день повномасштабного вторгнення йому писало багато колег з росії, які пропонували приїхати до москви. Говорили, що треба «3-4 дні перечекати». 

Сенсаційна заява 

Алан Бадоєв вважає, що ці події розставили усі крапки над «і». Режисер зробив сенсаційну заяву та сказав: він був одним з тих, хто своєю діяльність стирав кордони з росією. І сьогодні він розуміє безвідповідальність своїх дій.
 
«Я один з тих людей, який робив все, щоб розмазати між Україною та росією кордони. Це було несвідомо, у мене був місяць і я багато розмірковував. Розумію, що і я, і Макс, ми розмазували кордони між країнами нашою творчістю. Напевно, я був одним з тих, хто максимально демонстрував «дружбу народів» і допомагав створити загальну творчу подушку. І сьогодні я розумію, наскільки це жахливо і безвідповідально», – поділився продюсер.
Алан Бадоєв: «Нам необхідно підняти увесь наш культурний фонд» - 2 - изображение 
 

Шоу-бізнес після війни

По закінченню війни, Бадоєв вбачає здійснення 2 конкретних цілей від творчих людей: побудову невидимої культурної стіни та повернення дітям безтурботного життя.
«Необхідно вибудувати невидиму культурну стіну, яка має розповідати, наскільки ми інші. Наскільки у нас глибока у нас своя культура. Нам необхідно підняти увесь наш культурний фонд… щоб ніхто і ніколи не зміг сказати: «Ви такі самі, як і ми» або «А у вас немає своєї історії». Нам необхідно створити цей кордон. Друге – це діти. Я хочу повернути їм казку, я хочу повернути їм мрію про те, що їх дитинство недоторкане», – прокоментував режисер.
Яким буде український шоу-бізнес після війни? Продюсер говорить, що кожний артист знайде для себе нові сенси та зрозуміє, що він хоче робити в  своїй новій країні.
 

Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top