Леся Нікітюк розповіла, як готує їжу у рідній школі для переселенців

Леся Нікітюк

Леся Нікітюк зараз знаходиться у рідному Хмельницькому, де працює у волонтерському центрі, який допомагає вимушеним переселенцям з міст, де йдуть активні бойові дії.

«Кожного дня ми зустрічаємо людей, які вимушені покинути свої домівки через обстріли. Ми допомагаємо їм розслабитись, намагаємось смачно годувати, у нас великий колектив, усієї школи, де я колись навчалась. Там і директор, і завуч, психологи і вчителі працюють щодня. Ми прийняли близько 50 сімей, котів, собак, всіх намагаємось забезпечити любов’ю та ласкою. А потім люди або рухаються далі до своїх родичів у інших областях, або залишаються у нашому місті», – прокоментувала Нікітюк.

На жаль, нещодавно постраждала одна з творчих символів телеведучої – легендарна LeМаршрутка, якою вона об’їздила всю Україну в одному з тревел-шоу, була обстріляна. За її словами, цією маршруткою команда проєкту об’їздила багато сіл та містечок, мандруючи Україною, показувала нові місця, а люди весь час зустрічали їх привітно, передавали їжу, дарували на згадку різні сувеніри, вишиті рушники. 

«На жаль, маршрутку обстріляли, влучила ракета в ангар, повилітали шибки. Я не встигла ще розплакатись, коли виклала світлини, як люди почали писати мені, що ми готові твою маршрутку повністю переробити і вона буде їздити далі», – поділилась Леся Нікітюк.

Окрім того, телеведуча створила телеграм-канал, у якому люди зв’язуються між собою: ті, кому потрібна допомога і ті, хто може допомогти. Щодня модератори отримують близько 100 заявок, які ретельно обробляють. Нікітюк говорить, що зі свого боку бажає зробити максимум, щоб допомогти українцям зараз. 


Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top