Ілона Мате: «Життя мене навчило бути сильною і вірити в себе»

Ілона Мате: «Життя мене навчило бути сильною і вірити в себе» - 1 - изображениеІлона Мате в Instagram-блозі без прикрас розповідає про своє життя, відверто ділиться досвідом схуднення та як не опускає руки, навіть якщо здається, що в житті суцільна чорна смуга. Крім того, Ілона – бізнес леді і за час пандемії не лише не закрила бізнес, а й змогла його розвинути. В інтерв’ю Woman Magazine вона розповіла, як починала свій шлях блогера, як реагує на хейтерів та як, не дивлячись на кризові ситуації, крокувати вперед і зберігати позитив.

Ілона, розкажіть, будь ласка, про ваш шлях блогера. Як прийшла ідея створення власного блогу?

З самого дитинства я захоплювалась творами різних письменників. Найулюбленіша  письменниця – О. Кобилянська і її повість «Земля». Після багатьох прочитаних книг я почала писати свої вірші і навіть написала роман «Коханка». На жаль, батьки після школи вирішили, що мої інтереси не мають майбутнього і віддали навчатися  в економічний інститут. Час минав, а я побачила, що в Інстаграмі, окрім гарних фотографій, потрібно ще вміти гарно писати і вдало висловлювати свою думку. Я зрозуміла, що для мене це не складно, так як я дуже це люблю!

В кожного блогера є свої хейтери. Як ви реагуєте на негатив: відповідаєте чи ігноруєте?

Спочатку я дуже важко сприймала негатив до себе. Але з часом зрозуміла, що саме хейтери приносять рейтинг блогеру. Тому почала закривати очі на негатив і не реагувати на них. У них є право на існування, на жаль.

Ілона Мате: «Життя мене навчило бути сильною і вірити в себе» - 2 - изображениеКрім блогу у вас є власний магазин аксесуарів та магазин дитячого одягу. Яких принципів дотримуєтеся у веденні бізнесу?

Я почала свій бізнес 20 років тому. Можна сказати, що я не пам’ятаю себе без бізнесу. Три роки тому в мене з’явився оффлайн-магазин роздрібної торгівлі. А раніше був тільки опт і офіційний сайт оптової торгівлі, який досі приносить гарний дохід. Сама їжджу за товаром в різні країни світу. Багато років літала в Китай, який мене вразив своєю культурою та стилем життя. Але пандемія внесла свої корективи, тому зараз мені вигідніше закуповувати товар в Туреччині, до якої легко поїхати та отримати його за декілька днів. 

В минулому році я ризикнула і відкрила ще один магазин з дитячим одягом. Так як в мене маленька донечка, мені набридло їй шукати речі в різних місцях і я вирішила, що в нашому магазині будуть базові дитячі речі. Не прогадала. 

Вплив пандемії на бізнес суттєвий, доводиться шукати інші підходи, стратегії, дехто не впорався з труднощами й довелося зупинити свою діяльність. Як ви долаєте труднощі? Що б порадили тим, кого кризові ситуації змушують опускати руки?

Звісно, пандемія дуже вдарила по малому бізнесу. Але не потрібно дивитися в минуле. Треба крокувати вперед, навіть якщо це малі кроки.

Ілона Мате: «Життя мене навчило бути сильною і вірити в себе» - 3 - изображениеВи справляєте враження позитивної та життєрадісної людини. Що вам допомагає тримати баланс? Як долаєте стреси?

В моєму житті було багато горя та розчарування. В своїх постах я детально поділилася зі своїми підписниками #першезаміжжя, #другезаміжжя. Якби я тоді опустила руки, то нічого в мене в житті не вийшло б. Життя навчило мене бути сильною та вірити в себе!

Недавно ви перемогли в марафоні зі схуднення, втративши 5 кг за місяць. Розкажіть, будь ласка, про цей досвід.

Так. Я прийняла участь в марафоні в якому втратила 5 кг та зайняла перше місце. Коли приїхала з Каппадокії і глянула на своє тіло, я зрозуміла, що час взяти себе в руки. Якраз доречно підвернувся марафон, де я дала собі обіцянку, що незважаючи ні на що, я скину вагу, яку так легко набрала за літо. Я надто вірила в свою перемогу і мені зовсім не було складно це зробити.

Скинувши вагу, помітила, що підписниці зацікавились, як мені це вдалося, чим саме я харчувалася. Я захотіла поділитися своїм досвідом і провела невдовзі свій перший марафон, де я скинула ще декілька кілограм. Переможниця ж мого марафону показала приголомшливий результат: 7,5 кг за 21 день. Вона виграла від мене 100$

Що для вас означає «прийняти себе»?

Я часто критикую себе, тому постійно намагаюся вдосконалюватися. Я з тих людей, що шукають корінь проблеми, а не уникають його.

Ілона Мате: «Життя мене навчило бути сильною і вірити в себе» - 4 - изображениеВи з чоловіком разом 7 років. Як зберігаєте гармонію в стосунках? Що для вас прийнятно, а що  – ні?

Це мій третій шлюб. Тому, маю трохи досвіду, як поводити себе з чоловіками. Хоча мені з ним дуже пощастило. Він – хороший, спокійний, а я –  запальна, емоційна жінка з лідерським характером. Мені здається, ми ідеально доповнюємо один одного. 

В нас немає гулянок окремо один від одного. Є друзі, сімейні пари, з якими часто зустрічаємося та відпочиваємо. Хоча ми не забороняємо один одному мати своїх друзів. Просто так склалося, що наші друзі стали спільними.

Ілона Мате: «Життя мене навчило бути сильною і вірити в себе» - 5 - изображениеРозкажіть, будь ласка, про свій досвід поєднання материнства та ведення бізнесу.

Я дуже зайнята людина. У мене блог, бізнес та ще й працюю візажистом. По суті, в мене три роботи і на виховання дітей залишається мало часу. Тому в нас цим повністю займається чоловік. Діти більше на його шиї і в нього добре виходить. Я йому за це дуже вдячна!

Як ви відпочиваєте? Чим любите займатися у вільний час?

Чесно? Якщо в мене знаходиться вільний час, то я беру дітей і їду до мами, яка живе за 40 км від міста. В селі я реально можу розвантажити свій мозок.


Текст: Варя Крат

Фото: особистий архів Ілони Мате


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top