У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю»

У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 1 - изображение

16 вересня на Софіївській площі відбувся Благодійний вечір поезії «Крила Маю» –  проект, народжений людьми, закликають стати частиною формування культури.

Організаторами вечора стали бізнесмени та меценати Олег Рижов і Кирил Воронін. Чоловіки на своєму досвіді закликають до емпатії, любові й співчування. Вони стверджують, що ніжність в чоловічих серцях стає найсильнішим інструментом для досягнення спільних культурно-просвітницьких цілей і об’єднання заради них.

У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 2 - изображение

«Я створюю документальні фільми про справжніх чоловіків. Про творців, але не ідеальних, зразкових і тому нудних і підозріло позитивних, а про живих, емоційних, стильно блефуючих і таких, що грішать та іноді дозволяють собі плакати. Про справжніх героїв нашої парадоксальної сучасності. Мені до душі подвійні переживання, коли одна й та ж персона викликає у людини два протилежних почуття одночасно. Про таких людей і улюблені вірші.Найкрасивіші вірші про любов, вважаю, написані Пушкіним. А найблискучіші з них – про приречену любов. Я прочитав таємне послання любові поета, написане в 1825 році дружині графа Воронцова, – від першої особи, точніше, від люблячого серця, – про пережиті почуття й про те, як вони змінили його погляди на життя. Про те, безпечність привела до втрати взаємної любові. Про ніжність, яка ранить. Про те, що нас, чоловіків, примушує жити й творити. Про безумовну любов. Про любов без всяких умов, не обтяженою необхідністю нудьгувати і почуватися погано...», – розповів Олег Рижов.

У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 3 - изображение У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 4 - изображение У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 5 - изображение

«Сьогоднішній вечір поезії дуже важлива для мене подія, адже саме в цей період я переживаю почуття закоханості, яке окриляє та надихає на створення подібних проектів. Захват і закоханість  це ті почуття, які стали засновниками Крила Маю». Спочатку ми замислилися про маленьке літературне читання, але в процесі підготовки до нас приєдналося багато громадських діячів, письменників і поетів. Дякую вам за цей чудовий вечір. Упевнений, що нашої благородної цілі ми досягнемо, а цей вечір поезії стане лише початком», – додав Кирил Воронін.

Захід пройшов у форматі літературних читань. Свої улюблені, у тому числі й авторські, твори з української класики і сучасної літератури прочитали з сцени: український поет і драматург Юрій Рибчинський, бізнесмен та кінорежисер Олег Рижов, автор і письменник Євгеній Москаленко, телеведуча, актриса, сценарист, продюсер і режисер Дар’я Трегубова, громадський діяч Ярослава Гресь, поет Іван Якимов, український актор і хіп-хоп музикант Олександр Ярмак, громадський діяч Кирил Воронін, громадський діяч, радник міністр МВС Антон Геращенко, журналіст і письменник Дмитро Гордон, підприємець і громадський діяч Яна Столар, телеведучий і автор пісень Коля Серга, український письменник і блогер Гарік Корогодський, продюсер і співачка Наталія Могилевська.

У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 6 - изображение У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 7 - изображение У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 8 - изображение У Києві пройшов Перший Бієнале поезії «Крила Маю» - 9 - изображение

За першу годину вечора на рахунок Благодійного фонду «Душа» надійшло 62 тис. грн, котрі, як і усі збори, будуть передані для створення спеціальної освітньої стипендії, адресованій юним талантам з різних куточків України.


Фото: прес-служба фонду


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top