Вгадала майбутню професію: Вітвіцька, Гринчук, Писанка, Хамайко, Попов і Мосейчук розповіли про найкращого вчителя кіна

Вгадала майбутню професію: Вітвіцька, Гринчук, Писанка, Хамайко, Попов і Мосейчук розповіли про найкращого вчителя кіна - 1 - изображение

Телезірки на прохання Наталії Мосейчук закликали номінувати своїх педагогів на звання кращого вчителя України.

Ведуча каналу 1+1 Наталія Мосейчук вже вп’яте поспіль стала кураторкою всеукраїнської премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine і традиційно обере переможців особистої номінації Вибір Серцем. Цьогоріч премія представила вісім спеціальних номінацій. Найкращі вчителі одержать грошові нагороди.

Вгадала майбутню професію: Вітвіцька, Гринчук, Писанка, Хамайко, Попов і Мосейчук розповіли про найкращого вчителя кіна - 2 - изображение

До цієї неділі 1 серпня ще можна встигнути і номінувати вчителя з вашої школи або школи ваших дітей на здобуття відзнаки, щоб подякувати йому за віддану працю. Обов’язково зробіть це.

На підтримку вчительської премії Наталії Мосейчук телезірки Соломія Вітвіцька, Святослав Гринчук, Валентина Хамайко, Олександр Попов, Руслана Писанка розповіли, чому крізь роки вдячні своїм педагогам та закликали залишати заявки.

Соломія Вітвіцька зазначила, що ще у 6-му класі львівської школи 72 вчителька української мови та літератури Ольга Володимирівна Пилипишин напророкувала їй професійне майбутнє. “Так і сказала якось на уроці, що бачить мене журналістом. Тоді я не думала про журналістських фах, хотіла стати поліцейською. Скептично поставилася та з часом виявилося, що вчителька таки була права”, – розповіла ведуча новин ТСН та подякувала вчительці за те, що навчила виходити зі складних ситуацій, навіть коли здається що це неможливо.

Вгадала майбутню професію: Вітвіцька, Гринчук, Писанка, Хамайко, Попов і Мосейчук розповіли про найкращого вчителя кіна - 3 - изображение

А Святослав Гринчук розповів про свою вчительку історії Світлану Володимирівну Дзюбу, яка викладала майбутньому ведучому новин ТСН історію. “Вона завжди знала, що історія – це перш за все цікаво. Не канонада завчених дат. Це безліч драматичних сюжетів, інтриг, інколи фатальних сплетінь людської долі. За те, що колись навчився шукати цікаве у тому, що багатьом може здаватись складним і далеким – досі вдячний своїй вчительці. Історія – це не просто запилений підручник. Це те, що вражає, коли читаєш, дивує подробицями і несподіваними поворотами. Трохи перегукується із тим, що я роблю, як ведучий новин зараз, теж розказую про державні і міжнародні події, але тільки в теперішньому часі”, – поділився Святослав Гринчук.

У жовтні цього року ведуча каналу 1+1, кураторка проекту Право на освіту і  Global Teacher Prize Ukraine Наталія Мосейчук у номінації Вибір Серцем відзначить двох вчителів.

Традиційно – освітнього терапевта, який працює у школі при лікарні або інклюзивному класі, навчає учнів, котрі потребують особливої уваги і підтримки. Такий вчитель одержить 80 тисяч гривень.

Вгадала майбутню професію: Вітвіцька, Гринчук, Писанка, Хамайко, Попов і Мосейчук розповіли про найкращого вчителя кіна - 4 - изображение

І вперше разом з благодійною організацією Восток SOS Наталія нагородить вчителя, який працює у школі в прифронтовій зоні на Сході України. Їде з волонтерською місією до шкіл, де не вистачає вчителів. Або залишився працювати попри складні умови. Наразі у школах Донецької та Луганської областей дуже не вистачає педагогів, часто вчителі працюють за сумісництвом, викладаючи одразу декілька предметів. Цей переможець номінації теж одержить 80 тисяч гривень.

Загалом фонд премії Вибір Серцем у 2021 році складає 160 тисяч гривень, – більше ніж у попередні роки. Розповідайте історії вчителів при лікарнях, педагогів, волонтерів зі шкіл прифронтової зони та номінуйте за посиланням.

Закликали встигнути номінувати улюблених педагогів, розповідати про супер вчителів та наставників своїх дітей Олександр Попов та Валентина Хамайко. Валентина поділилася спогадами про шкільну вчительку зарубіжної літератури. А от донька Валентини Соломія розповіла, що її улюблена вчителька біології –  пані Тетяна. Їй подобається готувати проєкти на уроці, адже так можна краще запам’ятати матеріал. Дівчина дуже цінує, коли педагог дає можливість проявити себе.

А Олександр Попов розповів, що дуже радий бачитися на знімальному майданчику зі своїм університетським учителем акторської майстерності  уже в якості самостійного артиста.

Руслана Писанка зізналася, що й досі перед кожним ефіром та виставою робить вправи для вимови, що навчив її педагог Олександр Васильович Завальський.

Вгадала майбутню професію: Вітвіцька, Гринчук, Писанка, Хамайко, Попов і Мосейчук розповіли про найкращого вчителя кіна - 5 - изображение

Вже 2 жовтня відбудеться фінал всеукраїнської премії Global Teacher Prize Ukraine, де оголосять ім’я найкращого вчителя України, який отримає нагороду у 250 тисяч гривень. І також Наталія Мосейчук вручить премії у своїй номінації Вибір Серцем.

Національну премію Global Teacher Prize Ukraine у 2017 році започаткувала громадська спілка Освіторія. Це частина світового руху Global Teacher Prize у 40 країнах, зокрема, премія проходять у Бельгії, Італії, Франції, Фінляндії, Марокко, Індії та ін.


Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top