«Класний вчитель»: кампанія, яка закликає подякувати своєму вчителю

«Класний вчитель»: кампанія, яка закликає подякувати своєму вчителю - 1 - изображение

За ініціативи Міністерства освіти і науки України та фінського проєкту підтримки реформи української школи «Навчаємося разом»  триває національна кампанія «Класний вчитель».

Мета кампанії – показати суспільству як змінюється українська школа, як змінюються наші вчителі, а також започаткувати ініціативу «Дякую вчителю».

Ми просимо вас підтримати цю корисну ініціативу. Це не важко, – просто тегніть улюбленого вчителя у коментарях під цим постом та скажіть йому чи їй «Дякую!» за… А, власне, вам краще знати, за що саме.

Роль педагога має бути переосмислена на всіх рівнях. Дослідження демонструють, що рівень престижності вчителів, як і їхній соціальний статус, сьогодні є недостатньо високими, через що багато хто з них недооцінює свої роботу та роль, а відповідно – втрачає інтерес до діяльності та мотивацію до саморозвитку.

З іншого боку змінюються й вимоги до вмінь та компетентностей вчителів. Сучасний педагог має «бути на ти» з цифровими технологіями та вміти тримати увагу учнів через екран монітору,  орієнтуватись на потреби дітей – чути і розуміти кожного, постійно самовдосконалюватись та бути прикладом для наслідування.

Концепція кампанії базується на грі слів: «класний вчитель» – це водночас педагог, наставник та друг, якого люблять діти та якому довіряють батьки. Вчителі нового покоління – компетентні, ерудовані, творчі та вмотивовані. Вони є рушійною силою освітньої реформи.

В межах проєкту створено:

  • онлайн-опитування для учнів та їхніх батьків, яке допоможе краще зрозуміти очікування від тих трансформацій, які передбачені реформою, зокрема щодо й нових умінь та навичок вчителів;
  • спецпроект з онлайн-виданням «Українська правда.Життя» – про сучасні формати освіти та важливі компетентності педагогів, які вони мають застосовувати на практиці в Новій українській школі. Всі публікації проєкту можна знайти на сайті за пошуком проєкт «Нове покоління вчителів»;
  • соціальний відеоролик, а також білборди про реальних українських вчителів-супергероїв.

Обличчями та головними героями цих історій стали реальні вчителі: Ольга Питюр – вчителька української мови та літератури з Києва, Павло Віктор – вчитель фізики з Одеси, Наталія Яйко – вчителька початкових класів зі Львова, Людмила Серкіз – вчителька математики з Тернополя та  Олександр Жук – вчитель інформатики із Запоріжжя та інші.

Кожен із них є яскравим прикладом того, що сучасний педагог постійно прагне розвиватись і опановувати нові навички та компетентності, а їхні історії успіху, викладені у публікаціях спецпроєкту  з УП.Ж, є джерелом натхнення та стимулом для всіх вчителів країни.

То ж підтримайте цю корисну ініціативу, тегніть улюбленого вчителя у коментарях під цим постом та скажіть йому чи їй «Дякую!» за… А, власне, вам краще знати, за що саме.

У соціальних мережах вже більше 200 осіб взяли участь у кампанії, тегнувши свого вчителя, щоб таким чином віддячити за його роботу. Дякуючи, зазвичай за небайдужість і щирість, за підтримку і гарний приклад на все доросле життя. Долучіться до ініціативи «Дякую, класний вчитель».

Кампанію створено за сприяння Програми ЄС «Прямуємо разом» і проєкту «Навчаємося разом» в межах комунікаційної кампанії «Нове покоління вчителів» за підтримки Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Для всіх публікацій просимо вас використовувати хештеги:

#КласнийВчитель

#НовеПоколінняВчителів

#NewGenerationTeachers

#ПрямуємоРазом

#НавчаємосяРазом

#МОН


Фото: Centre for Strategic Communications StratCom Ukraine


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top