Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 1 - изображение

Франція однією з перших країн Європи ввела повторний карантин, проте французькі гірськолижні курорти продовжують готуватися до високого сезону. Які новинки чекають туристів в популярному регіоні Овернь – Рона – Альпи, та на які курорти варто звернути увагу, якщо кордони Франції все ж відкриються?

В самому серці зими

Регіон Овернь-Рона-Альпи – це напрямок для тих, кому цікаві здоровий спосіб життя і активний відпочинок в горах. Він приваблює захоплюючими дух пейзажами, автентичними французькими поселеннями з розкішними і затишними готелями, чудовою гастрономією, термальними спа-центрами та різноманітними розвагами.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 2 - изображение

Boris Molinier

У регіоні розташовано 17 зон катання. Найпросторіша з них – «Три Долини», яка пропонує лижникам 600 кілометрів трас. Також тут знаходиться 173 гірськолижних курорти на будь-який смак.

Наприклад, якщо вам подобаються затишні альпійські села із старовинними кам’яними будинками – завітайте в Шамоні або Валь д’Ізер. Якщо віддаєте перевагу шикарному відпочинку – вибирайте Мерібель і Куршевель. А за всілякими активностями можна відправитися у Валь Торанс.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 3 - изображение

Комітет з Туризму регіону Овернь-Рона-Альпи

В умовах пандемії

У зв’язку з пандемією COVID гігієна і безпека стали головним пріоритетом при підготовці до сезону 2020/21. Тому, зараз на всіх курортах діють суворі правила поведінки для відпочиваючих.

Одне з основних – обов’язкове носіння маски у всіх громадських місцях, зокрема, й на відкритому повітрі. На курортах це підйомники і черги до них, громадський транспорт, ресторани, холи готелів. Маска при цьому повинна бути медичною або тканинною, виготовленою відповідно до норм, та щільно прилягати до носа і підборіддя. За неносіння маски у Франції передбачені чималі штрафи – 350 євро за перше порушення, 1500 євро – за друге.

Харчування на курортах буде здійснюватись тільки за столом. Столи при цьому мають розміщуватися на безпечній відстані та дезинфікуватися після кожного гостя.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 4 - изображение

Méribel Tourisme

У разі відвідування СПА та термальних центрів потрібно буде попередньо записатися, і мати при собі маску. Її одягатимете в кабінах, бутіку та під час деяких СПА-процедур.

Також, піклуючись про гостей, майже всі готелі і резиденції пропонують гнучкі умови бронювання таперенесення дат у разі форс-мажорних ситуацій. Багато хто готовий повернути гроші в разі закриття курорту, також передбачається відшкодування вартості спорядження, скі-пасів і уроків катання на лижах. Створено спеціальний місцевий підрозділ з питань, пов’язаних з COVID-19, за участю медиків і представників офісу по туризму.

Нові траси, готелі і вибух адреналіну

Незважаючи на все ще існуючу невизначеність щодо того, яким буде цей сезон, в регіоні Овернь-Рона-Альпи в цьому році провели великі реновації на всіх курортах та підготували багато новинок.

ШАМОНІ-МОНБЛАН

(сезон 19 грудня 2020 – 18 квітня 2021)

Знаменитий курорт являє собою рай для шанувальників альпінізму і гірськолижного спорту. У долині Шамоні можна побачити прекрасні пейзажі, які вражають своєю природною красою. Тут розташована найвища точка в Західній Європі – гірський масив Монблан, який виглядає велично і суворо.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 5 - изображение

chamonix.com

Схили гір гарантують оптимальні умови для катання:

  • протягом усього зимового сезону тут зберігається ідеальний сніговий покрив;
  • курорт має понад 3000 га підготовлених схилів і більше 150 км хороших трас, які підходять новачкам і досвідченим лижникам;
  • тут є круті і горбисті схили, траси для катання в спокійному темпі та створені всі умови для катання поза трасами.
Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 6 - изображение

chamonix.com

Особливе місце займає знаменита «Біла долина», найдовший спуск в Європі протяжністю від 16 до 24 км з вершини Aiguille du Midi (3843 м). Вражень відвідувачам додає атракціон «Крок у порожнечу» – скляний куб, а внизу кілометр порожнечі.

Щодо новинок, то Шамоні-Монблан пропонує гостям абсолютно новий трьохзірковий готель Plan B, який знаходиться в двох кроках від підйомника Aiguille du Midi. Також варто відвідати модне кафе Le Mess. Своїми стравами тут дивуватиме молодий шеф Матіс Фійон.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 7 - изображение

chamonix.com

Фішка сезону: Click & Collect – з грудня запускається онлайн-замовлення їжі з снек-бару Tendance Foehn. Онлайн можна замовити, оплатити і забрати замовлення в певні години.

Що стосується великих заходів, то 30-31 січня 2021 року тут пройде Кубок Світу з гірських лиж Kandahar.

СЕН-ЖЕРВЕ-МОНБЛАН

(сезон 19 грудня 2020 – 11 квітня 2021)

Сен-Жерве – це затишне і мальовниче містечко. Його родзинкою є церква XVIII століття та міст “диявола”, який розкинувся над вузькою і глибокою прірвою. Курорт ходить в зону катання Евазіон-Монблан. Тут розміщено понад 400 км логічно вибудуваних трас, багато з яких проходять через красивий хвойний ліс. Крім того, цей край славиться своїми термальними джерелами та цілющою водою.

У сезоні 2020/21 Сен-Жерве-Монблан хизується новою зоною катання. Вона призначена для новачків і відкриється на горі Арбуа на висоті 1840 метрів з двома новими підйомниками, зокрема, з крісельним, розрахованим на шість місць. Місцина сподобається родинам з дітьми.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 8 - изображение

tourism.saintgervais.com

Зміни торкнулися і номерного фонду. На станції відкривається новий чотирьохзірковий готель: Mont Blanc & Spa by Sowell. Sowell – це новий бренд групи Soleil Vacances. У формулу All Inclusive входить критий басейн, доступ в SPA-зону, міні-клуб і унікальний вид на навколишні вершини.

Фішкою сезону стане «Астрономічна ніч». Поспостерігати за зірками можна буде в обсерваторії Мон д’Арбуа на висоті 1800 м.

16.01-17.01.2021 пройде White Weekend – гостям будуть запропоновані безкоштовні розваги (слалом, SPA, снігоступи, біатлон, йога).

3 березня 2021 року відбудеться Великий спуск з факелами.

ЛЕ-МЕНЮІР-СЕН-МАРТЕН

(сезон 5 грудня 2020 – 23 квітня 2021)

Ле-Менюір – один із курортів в зоні катання «Три долини». Він сподобається як родинам з дітьми, так і активній молоді.  За цінами – дуже доступний: можна поселитися всього від 120 євро на людину за тиждень. Нижче Ле-Менюір розташоване затишне старовинне містечко Сен Мартен де Белльвіль. До нього спускаються прямо на лижах, а підйомник наверх стартує з центру містечка. Вечорами тут тихо, і проживання також коштує недорого.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 9 - изображение

tourism.saintgervais.com

Цього сезону у Ле-Менюір – Сен-Мартен з’явилася нова резиденція Chalet Lodge Pure Valley з 5 апартаментів для 8-16 чоловік. Крім того, гостей готовий зустрічати Le Roc Seven – молодший брат готелів Farenheit Seven в Куршевелі і Валь Торансе. Концепт такий же: ретродизайн, італійський ресторан, снек-бар і діджей-бар.

Фішкою курорту стане Friendly Natural Park – скі-парк, який був створений спільно з Національним парком Вануаз. Це нова розважальна зона для дітей, де вони можуть практикуватися в катанні на спеціально створених майданчиках, тунелях. Крім цього, тут їх познайомлять з гірської флорою і фауною. Всі інсталяції в цій зоні були створені з переробленого дерева.

Навесні, 12-18 квітня 2021 року, на курорті пройде La Yogiski.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 10 - изображение

Вінсент Лоттенберг

МЕРІБЕЛЬ

(сезон 5 грудня 2020 – 23 квітня 2021)

Мерібель – це традиційне савойське містечко з красивими дерев’яними шале, чудовою природою і відмінною зоною катання. Курорт знаходиться в центрі об’єднаної системи гірськолижного відпочинку «Три долини» і пропонує гостям 150 км упорядкованих маршрутів для лижного відпочинку. З них спеціально виділяють траси для початківців. Також тут можна спробувати безліч інших активностей, зокрема, сноуборд, снігоступи, сани, польоти на літаку, прогулянки і скітур.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 11 - изображение

Méribel Tourisme

Цього року на курорті Мерібель відкрилася нова резиденція класу люкс Antares – 12 апартаментів, ski in / ski out в зоні Бельведер. Тут же є СПА (800 м2), зона відпочинку, бар.

Ще одна новинка – резиденція Village de l’Orée – 25 апартаментів, ресторан Le Bistrot de l’Orée і послуги консьєржа Mountain Majord’Home.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 12 - изображение

Méribel Tourisme

Також в Мерибелі в самому серці заповідного лісу була створена «Стежка тварин». Тут можна спостерігати за гірськими козлами, сарнами і бабаками.

Ставка на безпеку та інновації: що готують Французькі Альпи в новому сезоні - 13 - изображение

Méribel Tourisme


Євгенія Власенко


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top