На стилі: як зробити круті фото в Instagram

На стилі: як зробити круті фото в Instagram - 1 - изображение

Успіх в Instagram більш ніж на половину залежить від фотографій. Навіть якщо ви робите акцент на тексті, додавати цікаві фото теж варто для привернення уваги користувачів до посту. Про що потрібно пам’ятати при створенні фото-контенту розповімо в цьому матеріалі.

Знімайте при хорошому освітленні

Освітлення відіграє ключову роль у фотозйомці. Воно може оживити фотографію, додавши цікаві ефекти, вражаючі тіні та силуети, але в разі неправильного його використання на знімку з’являться небажані відблиски та віддзеркалення. Тому, професійні фотографи рекомендують наступне: восени і взимку знімайте з 10 ранку до 15 години дня в ясну погоду, влітку – з 7 ранку і до 9 вечора. Також, у фотографів є поняття “золота година” (Golden Hour) – це година після сходу сонця, і година перед заходом. У цей час сонце перебуває близько до лінії горизонту, завдяки чому світло на знімках виходить м’яким і розсіяним. Різке полуденне світло лягає “шматками” на окремі ділянки і псує загальне враження від фотографії.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публікація від -ALICЕ- ВІЗУАЛ | LIFESTYLE (@aliceinhat)

Вивчіть кілька позицій для фотопозування

Дві або три цікаві пози – цього буде достатньо, щоб на всіх фотографіях подобатися самій собі. Не дарма публічні особи і зірки Instagram завжди пам’ятають про свої виграшні ракурси і знають, як стати, щоб здаватися вищими або стрункішими. Виділіть собі кілька годин і потренуйтеся перед дзеркалом, а далі йдіть їх відпрацьовувати, фотографуючись. Що більше практики – то більше вдалих фото.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публікація від САША ПУСТОВІТ ? (@sashaabo)

Формуйте свій стиль

Дуже важливо знайти свій стиль – тоді ваші фотографії будуть цікаві аудиторії. Подумайте, через які фотографії ви б хотіли себе презентувати? Яка тематика та оформлення фото вам найбільше подобається? Для цього знайдіть блогерів, стиль яких вам близький, вивчіть їхні профілі та візьміть на замітку цікаві ідеї. Наприклад:

Естетика і вінтаж – у таких фото робиться ставка на природну обробку, більші плани, деталі та мінімалізм. У кадрі – красиві сніданки і вечері, вінтажні дзеркала, свічки, квіти, продумані образи і невимушені пози.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публікація від Естетика головного мозку ? (@silantyeva_li)

Міська естетика, стрітстайл – тут доречні більш загальні плани, ставка на стильні аутфіти, архітектуру, парки, красиві кав’ярні.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публікація від ALINA FRENDIY – FASHION МАМА❤️ (@alina_frendiy)

Хюгге – на таких фото присутнє тепле опрацювання в приглушених тонах і сюжети, які передають затишок і щастя.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публікація від FLATLAY – LIFESTYLE – CREATIVE (@_yestreen_)

У стилі Vogue – це мінімалізм у постановці кадру, а саме акцент на деталі, фото на однотонних фонах, стриманість в одязі, багато простору і свободи.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публікація від Christie Tyler (@nycbambi)

Дотримуйтесь трендів

Нині осінь, а отже, користуються популярністю і виходять у топ ті фото, на яких є кава, випічка, гарні горнятка і посуд, свічки, книжки, затишні місця й осінні локації. Можна влаштувати пікнік на березі озера з круасанами і какао, зафільмувати прогулянку в всипаному листям парку або зробити фото на тлі міських визначних пам’яток. Ідеальним варіантом стануть красиві двері, сходинки та фасади будинків. А якщо на вулиці дощ – можна поекспериментувати вдома і сфотографувати смачні розкладки. У тренді сезонні фрукти та овочі – інжир, гарбузи, виноград, гранат, а також красиві сніданки або десерти.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публікація від LIFESTYLE✨AESTHETIC✨TRAVEL (@marigladkaya)

Не забувайте про додатки для обробки

Нині в моді природні кадри, але за умови правильного опрацювання застосунки допоможуть прибрати зайве, зробити світлину яскравішою, підкреслити деталі та привести кадри до єдиного стилю, водночас зберігши знімок природним. Найкраще редагувати свої фотографії в професійних редакторах, наприклад, Adobe Photoshop Lightroom . У ньому можна оперативно підкоригувати кольори, різкість, контрастність і навіть витягнути обличчя з тіней після фотосесії в сонячну погоду.

Серед інших корисних додатків зверніть увагу також на:

Facetune – ним ви без проблем зможете відбілити зуби/шкіру, позбутися синців під очима, зробити погляд виразнішим, підкоригувати фігуру або розмити фон.

Snapseed – тут є всі основні інструменти: від корекції яскравості, контрасту, тіней, насиченості, кадрування, точкової корекції, пензликів і гумки як у Photoshop.

PicsArt – у цьому додатку можна якісно додати на вашу фотографію різні ефекти, наприклад, відблиски або ж сніг.


Євгенія Власенко

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top