Ірина Кох: «Я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі»

Ірина Кох: «Я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі» - 1 - изображение

Закохана в бізнес – так про себе пише власниця найбільшого інтернет-бренду чоловічого одягу Millionaire Ірина Кох. Створюючи вишуканість та стиль для чоловіків, вона водночас знає, чого хочуть жінки. У своєму блозі інфлюенсерка розповідає підписницям про мотивацію до старту власної справи та виховання своїх донечок-близнючок. Без чого неможливий успішний інстабренд та щаслива родина – Ірина розповіла у інтерв’ю для Woman.

Ірино, почався етап послаблення карантину, і ваш магазин Millionaire відчинив свої двері для відвідувачів. Як оцінюєте успіхи виходу бізнесу з карантину в офлайн-режим?

Офлайн-бізнесу однозначно буде не легко. На мою думку, деякі бізнеси не витримають цю кризу. Вже сьогодні багато приміщень здаються в оренду. Ми зараз змінюємось, щоб стати кращими.

Якими були збитки за період карантину?

Офлайн-продажі та оптові були нульовими. Податки та плату за комунальні послуги ніхто не відміняв. Нашим продавцям-консультантам, які були вдома, ми теж платили мінімальну заробітню платню. Але, на мій подив, продажі он-лайн в квітні побили всі наші рекорди за три роки.

Ірина Кох: «Я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі» - 2 - изображение

Які лояльні пропозиції для клієнтів ви створюєте зараз, аби привабити клієнтів після карантину?

Ми закриваємо класичний відділ одягу і переформатовуємось повністю в casual стиль, який сьогодні актуальний, як ніколи. По цій причині в нас діє крута пропозиція 1+1=3 (третя річ у подарунок).

Чи почався ажіотаж серед відвідувачів магазину?

На жаль, ні. Відвідуваність магазину впала нижче плінтусу.  Але сподіваємось, що відновлення проїзду в транспортних засобах змінить ситуацію.

Ви мама бренду Millionaire, однак це продукція виключно чоловічого одягу. Чому ви обрали одягати стильно саме чоловіків, а не жінок?

Чоловіки менш вибагливі, ніж жінки. Це я так думала раніше (усміхається). І конкуренція менша, однозначно.

Якось ви розповідали підписникам, як втратили в бізнесі 11 тисяч доларів. Як таке сталося?

Так, хотіла зекономити 300-600 доларів на перевезенні та розмитненні товару, а вийшло так, що вся нова колекція не доїхала. Склад в Стамбулі пограбували, а мені було 20 років (усміхається). Зараз я б домоглася, щоб хоча б якусь частину компенсували. Тоді я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі.

Ірина Кох: «Я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі» - 3 - изображение

Сьогодні Millionairе є найбільшим серед чоловічих он-лайн-магазинів у Instagram. Як почалася історія вашого власного бренду?

В Instagram магазин я зареєструвала в 2014 році. Але серйозно почала ним займатися пізніше. Перший продаж був 17 березня 2017 року. Історія власного бренду КОХ (це моє прізвище) лише починається, і дякую карантину за цей початок. Ми вже відшили першу модель худі, зовсім скоро вийде щось супер стильне. Далі – більше (усміхається).

Без чого успішний бренд одягу сьогодні неможливий?

Без душі, без сервісу та любові до клієнтів. Без людини, яка за цим стоїть. Мені в будь-який момент може написати клієнт магазину, і я дам зворотній зв‘язок (хоч і не завжди швидко). В магазині ж у нас на зміні одночасно відписує 2-3 менеджери для швидкої відповіді.

Ірина Кох: «Я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі» - 4 - изображение

Якось писали, що закохані в бізнес. Що ця фраза значить для вас?

Я люблю те чим займаюсь, прямо кайфую. Навіть коли важко, навіть коли дістало все, я буду любити це. В мені поєднується творча особистість, яка веде блог, монтує відео і обробляє фото і дівчинка, яка в школі любила математику, а зараз любить аналізувати звіти і цифри.

Хтось з родини допомагає вам вести справи?

Так. Зараз керуванням займаюсь разом з чоловіком. Коли він прийшов мені стало в рази легше. Ми стали справжньою командою.

Коли у планері десятки пунктів на день, коли встигаєте виховувати донечок-двійнят?

Коли я прихожу додому, я не витрачаю час на приготування і прибирання. В нас є помічниця вдома, яку ми просто обожнюємо. Тому ми максимально приділяємо час після роботи дітям. Головне з дітьми говорити, давати відповідь на їх запитання, цікавитись їхньою думкою і пояснювати речі, які потрібно.

Ірина Кох: «Я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі» - 5 - изображение

Ви колись могли уявити, що у вас буде двійня?

Ні (усміхається). Я хотіла одну дитину, ну максимум дві. Я ще мала після першої про це подумати. І тут, щоб я довго не думала, Бог дав мені одразу двох. Сказати, що я була в шоці – це мало… Але зараз вдячна, що так сталося. Я завжди жартую, що оптом дешевше (усміхається).

Коли ви почали розрізняти Аню та Яну між собою? Наскільки вони різні зараз?

Ми розрізняли їх з народження, якщо придивитись. А ще в нас був секрет: ми вдягали Аню лише в рожеве, а Яну в будь-який колір веселки, лише не рожевий, так ми здалеку розуміли хто де (сміється). Мій тато досі інколи їх плутає. По характеру вони різні, але й багато в чому схожі.

Мрієте про синочка?

Поки що ні.

Ірина Кох: «Я не плакала. Просто не зупинялась і працювала далі» - 6 - изображение

Ви завжди кажете підписникам «Все добре» або «Все буде добре». Що вам дарує впевненість у кожному дні?

Все залежить від вашого настрою і відношення до життя. Повірте, щастя полягає не в грошах, тому що я знаю людей, в яких є гроші, і вони не щасливі. А є ті в кого їх небагато, але вони щасливі. Ми не цінуємо речі, які в нас є. Просто подумайте про те що ви бачите, чуєте, маєте дві руки і дві ноги, а хтось не має. Подякуйте Богу за те, що маєте, і що все у вас добре.


Вікторія Покатілова

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top