Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує»

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 1 - изображение

У об’єктив інстаблогерки Каті Косів завжди потрапляють стильні моделі та трендові луки, а ще – любов до креативу, посмішок та чарівної магії Міста Лева. Як фотограф 22-річна львів’янка створює контент для сучасних українських та міжнародних модних брендів і публікується на сторінках багатотиражного глянцю. А як блогер – відверто відкриває завісу творчого і особистого життя десяткам тисяч людей. Woman поспілкувався з Катею по душам і дізнався те, що нерідко лишається поза увагою камери і постів в Інстаграмі. Про заробіток фотографа, саморозкрутку, щирість з підписниками та командну роботу у стосунках – ексклюзивно у нашому інтерв`ю.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 2 - изображение

Катю, нещодавно твої фото з фешн-зйомок почали активно публікувати у глянці. До цього ти йшла декілька років. Як вперше з‘явилася ідея знімати для модних брендів?

Ой, я так пищала від щастя! Адже те, чим ти займаєшся, оцінюють авторитетні видання. Почала знімати для брендів більше двох років тому. Тоді це було дуже популярно. Я мріяла знімати не лише весілля, love story, і тут одного разу написав мені шоурум, а тоді і кафе почали писати. На той час ще вела чужі профілі, писала туди тексти, але згодом перейшла на суто фото і займаюсь дотепер. Мій Назік постійно підтримував мене і хотів створити вже щось своє і так з‘явився профіль @you_me_content суто як творча сторінка.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 3 - изображение

Зараз популярною стала оплачувана співпраця фотографів з контент-стоками – не лише на Заході, а і у нас. Ти таке практикуєш?

Ні, не практикую, але планую в майбутньому цим зайнятись. Це досить цікаво.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 4 - изображение Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 5 - изображение Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 6 - изображение

Хто ще працює з тобою у процесі зйомок?

Я – фотограф, Назік – знімає відео, може бути ще стиліст, візажист. Але часто я працюю і сама.

Для тих фотографів, хто тільки починає комерціалізувати свою роботу, як почати пошук потенційних клієнтів?

Для початку потрібно мати портфоліо, яке показуватиме вас, як професіонала своєї справи, і щоб бренди бачили приклади ваших робіт. Далі – краще створити сторінку, де будуть ці роботи. Можна замовити рекламу в Інстаграмі, у блогерів, але з цільовою аудиторією вашого контенту. А можна і самому пробувати писати брендам, це часто працює і можна попасти на круті проекти.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 7 - изображение

Як ти оцінюєш роль своєї популярності в Інстагрмі у професійній саморозкрутці ? Які додаткові можливості ти ще бачиш в цьому напрямку?

Коли я починала, в Інстаграмі не було стільки можливості розкрутитись так, як зараз. Головне – створити і розвивати сторінку з роботами. А далі займатись рекламою: можна запропонувати зйомку блогерам, які подобаються, і таким чином про вас дізнається більше людей, налаштовувати таргетинг, щоб просувати свої роботи, а також пробувати самому писати різним брендам і людям, які подобаються. Я так і роблю, і саме через Інстаграм у мене всі замовлення.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 8 - изображение

Ти працювала і з замовленнями на індивідуальні зйомки. Як думаєш, що прибутковіше для фотографа: створення приватного контенту чи рекламного?

Важко сказати, якщо чесно. Але зараз у мене прибутковіше рекламні замовлення і love story зйомки. Плюс від цього більше кайф отримую. Під час особистої зйомки я вибираю локації, образи допомагаю підібрати. Ціна залежить і від витраченого часу на зйомку (година-півтори), сама робота фотографа і обробка фото. Над рекламними зйомками працює ціла команда, і прайс залежить від кількості образів, товарів, які потрібно відзняти, від кількості часу на зйомку і чи має бути відеоконтент.

Твій блог плавно переріс від історій фотографа до лайф-стайл розмов про моду, саморозвиток, стосунки і навіть комплекси. В житті ти так само легко відкриваєшся?

У Інстаграмі я нелегко відкрилась, як і в житті. В реальності я взагалі не всім можу відкритись повністю, але завжди знайду про що поговорити з людьми. Інстаграм – це терапія для мене. Тут я поборола невпевненість, познайомилась зі своїми новими можливостями, здібностями. Через постійне спілкування перед камерою, я стала іншою, не такою закомплексованою. А пишучи лише про фотографію, стало тісно, тому перейшла до лайфстайл блогу, де можна ділитись усім, що мені захочеться, і все встало на свої місця.

                                        
Твій хлопець Назар теж знімає із тобою, але як відеограф. Думали запустити YouTube – канал?

У нас він є (усміхається). Ми просто ним не займаємось, а в розробці зараз дуже багато ще відео, які, сподіваюсь, скоро випустимо. Там акцент на подорожі. Скоро змінимо назву, формат і знову почнемо займатись ним, обіцяю!

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 9 - изображение

За професією ти журналіст. На момент вступу в університет ти мріяла працювати у медіа?

Щоб аж мріяти, то ні. Мені було більше цікаво почати виписуватись,щоб тексти були цікаві, більше спілкуватись, читати і загалом дізнатись про те, як це все створюється і як відбувається всередині. Коли дівчат на журфаці питали, ким хочуть потім працювати, відповідали, що ведучими. А я не бачила себе такою.

Як швидко твої рідні і близькі звикли до твоєї публічності і роботи на саму себе?

Мама спочатку не розуміла, чим я займаюсь в плані блогу, але я соромилась цього, чесно. Я дуже закрита була, і коли дізналась, що мене читає мама, всі знайомі, чомусь ставало дуже незручно, хоч я нічого такого і не постила (усміхається). А те, що працюю сама на себе, то, думаю, що пишаються. Я не залежу ні від кого, я сама котролюю своє життя, заробіток і графік.

Який твій ідеальний робочий день?

Коли ранок починається о 9-тій, і цілий день є справи, коли навіть немає часу на перекус. Чим більше маю планів, тим швидше рухаюсь вперед і більше встигаю. А ввечері після насиченого дня найкраще лягти і подивитись серіал.

Які твої улюблені блогери? Шукаєш натхнення у інфлюенсерів?

Цілий список: Таня Пренткович, Аліна Френдій, Олександр Лигін і Марія Балуєва, Яна Левенцева. З тих, хто закордоном – Мary Leest, Tezza.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 10 - изображение

Блогери – публічні люди, але усе показати нереально. У когось не завжди складається адекватне уявлення про чуже життя «з екрану». Який існує найбільший міф про відомих інстаграмерів, на твою думку?

Коли люди думають, що ти тільки сидиш каву п‘єш і просто сторіс знімаєш, і більше нічого не робиш. Насправді за день ти можеш навіть не встигати знімати кожен свій крок. У нас теж бувають проблеми, сварки, неприбрана квартира, брудне волосся і проблемна шкіра. Через це дуже багато людей починають комплексувати. В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує. Ми такі ж реальні люди, як і всі, просто показуємо не все.

Ти дуже відверта з підписниками, показуєш свій день від ранку до ночі. Навіть не всі блогери-мільйонники готові бо такого контент-марафону. Як це для тебе психологічно?

Я показую лише те, що хочу і важаю за потрібне, бо є надто особисті речі, які мають залишитись при мені, я не з тих блогерів, яка буде показувати абсолютно все життя і навіть сварки якісь. Важко емоційно і психологічно, але мені подобається те, чим займаюсь, головне – фільтрувати.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 11 - изображение

Яким уявляєш наступний етап в особистому і творчому житті? Що б ще спробувала?

Душа рветься у столицю. Відчуваю, що там на мене чекає дуже багато цікавого (усміхається). А ще спробувала б себе професіонально закордоном. Це дуже хороший спосіб вийти із зони комфорту.

Катя Косів: «В Інстаграмі виникає відчуття «ідеальності», якого насправді не існує» - 12 - изображение


Вікторія Покатілова


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top