Дворазовий володар GRAMMY заспіває на фестивалі сучасного мистецтва Sheva Fest у Каневі

Дворазовий володар GRAMMY заспіває на фестивалі сучасного мистецтва  Sheva Fest у Каневі - 1 - изображение

7 та 8 червня в Каневі відбудеться благодійний фестиваль сучасної музики, поезії та арту на березі Дніпра – Sheva Fest. Вже вдруге в рамках Міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID буде проведено open-air фестиваль, зібрані кошти з якого будуть спрямовані на завершення будівництва Шевченківського культурного центру – 35-річного довгобуду. Знаковою подією фестивалю стане сольний концерт дворазового володаря премії GRAMMY, відомого оперного співака, Народного артиста України Анатолія Кочерги. Цікаво, що до команди Sheva Fest у цьому році приєдналися організатори наймасштабнішого в Україні музичного фестивалю Atlas Weekend.

У програмі дводенного мультидисциплінарного заходу – запальна пляжна вечірка «Fire beach party», live-виступи музичних бендів, вогняні перфоманси, 10-годинний читацький поетичний марафон, у якому візьмуть участь понад 40 українських поетів та безліч денних та нічних активностей. В арт-центрі «Червонечорне» відбудеться презентація робіт відомої української художниці Ольги Рондяк, роботи якої представлені на виставках по всьому світу. Кульмінацією фестивалю стане концерт «Музика серця» оперного співака Анатолія Кочерги, який виступить на сцені Шевченківського культурного центру, щоб ще раз акцентувати увагу на важливості завершення будівництва культурного закладу.

Питання довгобуду неодноразово порушувалось, як на місцевому, так і на національному рівні: про центр знімали сюжети головні телеканали країни, проте справа так і не зрушилась з місця. Тому за ініціативи президента форуму Ukrainian ID Наталії Заболотної було започатковано щорічний фестиваль для канівчан та гостей міста, який став саме тією культурною атракцією, яку потребувало місто.

«Sheva Fest створено, перш за все, щоб привернути увагу інвесторів до Шевченківського дому, – розповідає Наталія Заболотна. – Усі кошти, виручені з продажу квитків, ми передамо на будівництво центру. Ми хочемо здійснити велику мрію тисяч канівчан, і закликаємо всіх небайдужих приїхати в Канів, щоб круто провести час у місті, яке є душею українського народу – в Каневі, і тим самим долучитися до благодійної справи».

Вартість благодійного квитка на концерт Анатолія Кочерги становить 200 грн, вхід на територію Sheva Fest – 100 грн. Квитки можна придбати в Канівській міській адміністрації або на території фестивалю.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top