Прес-візит у Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України

Прес-візит у Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України - 1 - изображение

 13 травня, вiдбудеться прес-візит у найбільший дитячий кардіоцентр Європи – Центр дитячої кардіології та кардіохірургії. Початок 11:00.

Цей Центр унікальний, адже це єдиний на всю Україну заклад, де роблять операції дітям з вродженими вадами серця, починаючи з перших годин життя. Обстеження, лікування та операції для діток тут повністю безкоштовні.

Спортивно-благодійний проект «Пробіг під каштанами» з 2002 року підтримує Центр і за цей час вдалося придбати необхідне, у тому числі, унікальне обладнання на суму понад 530 тисяч доларів.  Наприклад,  у 2010 році закуплено перший в Україні апарат «Штучне серце», у 2013-му – 3-й в Україні контрапульсатор ЦС300 – апарат, який підтримує кров’яний тиск маленьких пацієнтів під час операції, а також інше необхідне обладнання та витратні матеріали.

Щороку в Україні народжується понад 5000 дітей із вадами серця. У клініці оперують понад 3000 малюків. Фахівцям Центру з 2000 року вдалося знизити смертність в 16 разів і тепер рівень смертності тут найнижчий серед аналогічних клінік Європи.

Під час прес-візиту ви зможете подивитися, в яких умовах рятують життя маленьких пацієнтів, відвідати різні блоки Центру (у тому числі реанімацію), поспілкуватися батьками, лікарями та дізнатися про нові технології лікування пороків серця.

Співробітники Центру розкажуть про дитячу «Команду здійсненої мрії» – колишніх пацієнтів, які ведуть повноцінний спосіб життя та щороку беруть участь у «Пробігу під каштанами», а також розкажуть про підготовку команди лікарів.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top