Марічка Падалко розповіла про заборону продажу сигарет і куріння кальянів

Марічка Падалко розповіла про заборону продажу сигарет і куріння кальянів - 1 - изображениеВже в липні 2023 року закон про заборону продажу ароматизованих сигарет набуває чинності – і все це завдяки зусиллям активістів, громадських організацій та парламентаріїв. Так само куріння кальянів у громадських місцях (зокрема в ресторанах) підпадатиме під ті самі заборони. Шість років тому ведуча ТСН та марафону «Єдині новини»  від 1+1 Марічка Падалко долучилася до цієї кампанії. 

Аби привернути увагу до проблеми паління серед підлітків, на своїй сторінці в Інстаграм Марічка поділилася світлиною, яку зробила 6 років тому. На ній ведуча тримає в руках білий аркуш паперу з надписом «Сигарети – не цукерки!» Згідно з дослідженнями понад 80 % дітей почали курити з ароматизованих сигарет.  

«Антитютюнові активісти, кажуть, цей плакат виявився «щасливим», і я готова йому пробачити всі маленькі підступні неприємності, які він мені приніс кілька років тому у розпал різних навколополітичних суперечок у соцмережах як нагадування: «Ніколи не фотографуйся з білим аркушем, там потім може з’явитися будь-який підпис». Тепер я розумію, що важлива – мета, а все інше – дрібниці. Ви ж пам’ятаєте, що українці вже 11 років не курять під час вживання їжі, а колись навіть розмови про заборону паління в ресторанах сприймалися, як ледь не зазіхання на права і свободу. Але зараз і самі курці кажуть, що їм подобається відокремлювати дві справи», – пише Падалко у пості в соцмережі.

Як прихильник здорового способу життя телеведуча не може залишатися осторонь питань, які стосуються здоров’я української молоді. Тому активно підтримує всі ініціативи, які дозволять знизити поширеність куріння серед дітей та молоді й вберегти їх від тютюнової залежності. 

Ведуча переконана, що найдієвіший спосіб розповісти дитині про те, що паління руйнує здоров’я і призводить до невиліковних хвороб – це власна історія:

“Головне – бути прикладом, бо складно дитині пояснити про шкідливість сигарет, коли вся хата в недопалках”.


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top