Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій

Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій - 1 - изображение

Ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька з волонтерами з’їздила до звільненого Лиману, Ізюму та прифронтового Краматорська. Ведучу дуже вразило те, що там побачила – зруйновані житлові будинки, понівечені школи і лікарні, розбиті дороги. Але люди, яких вона там зустріла – не зломлені.

«Півроку люди прожили без світла, газу, води та опалення. Зараз потроху починає деінде з’являтися світло. У під’їздах – складені дрова, у дворі – саморобні пічки. У Лимані вже працює кілька магазинів, є стихійні ринки і навіть відкрилися банківські відділення. Але проблема в іншому – у людей немає грошей, тож купити продукти нема за що. Волонтери привозять їм все необхідне – продукти, засоби гігієни, дітям – смаколики», – каже Соломія.

Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій - 2 - изображение

Волонтери привезли людям продукти харчування, засоби гігієни, смаколики

Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій - 3 - изображение

Ведучу вразили зруйновані житлові будинки, понівечені школи і лікарні

Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій - 4 - изображение

Соломія Вітвіцька з місцевими мешканцями

Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій - 5 - изображение

Соломія Вітвіцька показала щемливі фото зустрічі з мешканцями Лиману, Ізюму та Краматорську

Соломія Вітвіцька відвідала захисниць на передовій

Цю поїздку ініціювала відома волонтерка з Закарпаття Вікторія Райчинець з фонду «Надія від серця до серця». До речі, волонтерить Вікторія разом із своєю родиною. У цю поїздку також хотіли підтримати і наших військових дівчат на передовій, які вже багато місяців служать у гарячих точках і зробити для них атмосферний дівочий вечір, трохи відволікти і розрядити. 

Тож Соломія Вітвіцька запросила ще із собою співака Андрія Кіше та професійну фотографку Тетяну Бундзило, яка зробила дівчатам навіть у «польових» умовах фотосесію. А потім при свічках сиділи і багато говорили – про мрії дівчат, про їх плани після нашої перемоги.

Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій - 6 - изображение

Ведуча поспілкувалася з жінками-військовицями

«Також під час подорожі познайомилась з чудовими дітками. Пам’ятаю, як вчила одну малу помадою гігієнічною користуватися – дуже щемливий момент для мене був. Ці дітки досі соромляться, ховають свої обличчя, бо мені здається, коли вони жили в окупації, то звикли ховатися. Створили собі імпровізований дитячий блокпост на одному з колишніх рашистських блокпостів і там збираються. Там немає світла, електрики, тепла, води, інтернету, вони не можуть навчатися. І ці діти самі собі організували дозвілля. Добре, що волонтери для них організували табір на Закарпатті – поїдуть, поживуть там, трохи відволічуться», – розповідає Соломія. 

Соломія Вітвіцька підтримала українських захисниць на передовій - 7 - изображение

Соломія Вітвіцька разом з волонтерами з’їздила до звільненого Лиману, Ізюму та прифронтового Краматорська

Фото: пресслужба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top