У Чернівцях відкрили третій в Україні інтерактивний Музей науки

У Чернівцях відкрили третій в Україні інтерактивний Музей науки - 1 - изображение

Мала академія наук відкрила у Чернівцях третій в Україні інтерактивний Музей науки.  Він налічує майже 100 експонатів для експериментів, більшість з яких привезли до Чернівців з Києва, частину експонатів люб’язно надає Музей цікавої науки з Одеси, інші прибули від міжнародних партнерів. Зокрема, німецький музей «Технозеум» з Мангайму передав експозицію «Оптичні ілюзії», яка продемонструє особливості кімнати Еймса, дозволить подивитися крізь дзеркальний лабіринт і зрозуміти принцип роботи калейдоскопа.

У Чернівцях відкрили третій в Україні інтерактивний Музей науки - 2 - изображение

Мала академія наук України відкрила для юних відвідувачів інтерактивний Музей науки в Чернівцях.

Не лише розваги, а й навчання

Маленькі відвідувачі музею досліджуватимуть у цікавій ігровій формі фізичні, хімічні, біологічні й інші наукові явища. Інтерактивний простір «Музей науки Чернівці» допоможе юним дослідникам пізнавати науку на практиці: спостерігати за мікроорганізмами, перевіряти різні матеріали на міцність, спробувати повернути деформовані предмети до їхньої початкової форми. 

«Відкриття музеїв науки в західних регіонах України – наш свідомий пріоритет. Ми хочемо надати рівні освітні можливості всім українським дітям, зокрема і тим, чиї сім’ї змушені були залишити свої домівки та переїхати сюди в пошуках безпеки. Наші інтерактивні простори стануть осередками для спілкування дітей, сприятимуть їхній адаптації та психологічному розвантаженню. На це ми спрямовуємо зараз усі свої сили та залучаємо меценатів», – розповів президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

У Чернівцях відкрили третій в Україні інтерактивний Музей науки - 3 - изображение

Відвідувачі можуть не лише роздивлятися експонати, а ще й гратися з ними

У квітні цього року у Львові був відкритий перший такий заклад в регіоні, що працював до липня. За цей час його відвідали понад 10 000 дітей. Наступний Музей науки буде відкрито в Ужгороді, згодом – в Івано-Франківську та Тернополі. Експозиція у кожному працюватиме приблизно пів року, адже саме стільки часу вона, за словами організаторів, в середньому цікавить аудиторію – дітей та їхніх батьків. Тому експонати будуть перевозити з міста до міста. Загалом у планах МАН – відкрити 10 таких музеїв у всій Україні найближчими роками. 

Загальна вартість проєкту становить близько 10 мільйонів гривень. 

У Чернівцях відкрили третій в Україні інтерактивний Музей науки - 4 - изображение

Музей налічує майже 100 експонатів для експериментів

У Чернівцях відкрили третій в Україні інтерактивний Музей науки - 5 - изображение

Музей допоможе юним дослідникам пізнавати науку на практиці

Фото: PR Batteries 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top