«Серце потребує України»: Руслан Ханумак про тугу за домом і нове захоплення

«Серце потребує України»: Руслан Ханумак про тугу за домом і нове захоплення - 1 - изображение

Відомий режисер, сценарист, актор і зірка «100 тисяч хвилин разом» Руслан Ханумак в ексклюзивному інтерв’ю ЖВЛ зізнався, як скучив за Батьківщиною, та розповів, в якому новому напрямки творчості розвивається зараз.

Зараз Руслан зі своєю дружиною та сином знаходяться у США. Виявляється, велике вторгнення застало його з родиною в Європі. Вони запланували відпустку до Дня народження дружини зірки — блогерки Аліни Шаманської.

«Я пам’ятаю, що ми встали о 5 ранку, у нас було 6 ранку в Барселоні, я одразу став писати відоси своїм руським колегам. Це жесть, страшно, паніка. Ми ридали тиждень, бо не знали, що робити. Це якась, як доля, що ми полетіли на День народження. Такий збіг обставин. Аліна ще казала: “А давай скасуємо?”».

Але з перших днів Ханумак разом із дружиною почав ходити на мітинги в підтримку України, говорив про те, що відбувається на Батьківщині у своїх соцмережах. Також у перші тижні найголовнішим завданням для самого Руслана стала безпека його рідних, які залишилися в Запоріжжі. Вони не хотіли їхати зі вже прифронтового міста.

«Дуже переживав. Бабуся в мене така мила, трясеться, переживає. Як не подзвоню, вони плачуть. Тато на фронт відправляє візки. Він займається відвантаженням. Все, що в нього було на складах, все туди відправляє».

Частину рідні йому таки вдалося вмовити поїхати на Захід країни. Руслан же з дружиною і сином переїхали до США. При цьому Ханумак запевняє — його родина не збирається лишатися там назавжди. До того ж на відстані він одразу знайшов військових в Україні, яким регулярно допомагає. Також в Америці він продовжує працювати як сценарист, а нещодавно став продюсером і музикантом.

«Музика завжди була поруч зі мною. Я школу музичну закінчив, в академії вчився. І в моєму кіно музика завжди займає вагому частину. Я не розумію, як це сталося. Ми познайомилися з хлопцем Майком — американцем, і роздружилися. Він музикант. І ми почали спільно писати».

Згодом Ханумак зв’язався з репером Позитивом і записав із ним уже декілька пісень. Наприкінці серпня на День Незалежності України разом з українськими артистами він давав благодійні концерти у різних містах США.

Згадав Руслан і про серіал «100 тисяч хвилин разом», який знову транслюється на телеканалі ТЕТ. У ньому він не тільки зіграв головну роль, а був продюсером та режисером:

«У мене пару разів їхав дах точно! Я схуд на 32 кілограми за 4 місяці. Така зона відповідальності. Потім, коли ми все відзняли, я місяць був мертвий просто».

Окрім цього, Ханумак розповів, що вже планує свій приїзд в Україну найближчим часом, бо дуже скучив за Батьківщиною.

«Я хочу дати концерт. Хлопців підтримати. Ми все розписали. І придумали програму з Позитивом і Віталієм Козловським. Не можу вже без України. Серце потребує України».

Повне інтервʼю з Русланом Ханумаком на YouTube-каналі ЖВЛ.


Фото: прес-служба ТЕТ


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top