«Воїни світла»: арт-проєкт художника Макса Вітика

«Воїни світла»: арт-проєкт художника Макса Вітика - 1 - изображение

2 жовтня в Національному музеї “Київська картинна галерея” відкриється доброчинний мистецький проєкт «Воїни світла» україно-американського художника Макса Вітика. 

Експозиція виставки складається з 25 робіт, в її основі – унікальна серія “Воїни світла” з 12-ті полотен великого розміру (2 на 3 метри). Серія “Воїни світла” розповідає про історичні революційні та воєнні події, які пережив художник під час його перебування в Україні у 2013 – 2015 роках. 

Воїни світла

Раніше ця серія вже виставлялась у музеях та галереях Базеля, Гааги, Каїру, Нью-Йорку, Техасу та Маямі, а тепер ці роботи вперше демонструються в Україні задля підтримки країни під час війни.

Макс Вітик: “Коли я працював над серією Воїнів світла, я думав про людей, яких бачив у Києві під час революції: відкриті, доброзичливі, нерозважливо хоробрі, наївні і чисті, майже як діти. У циклі важливу роль відіграє колір – я прагнув перенести на полотно вибухові емоції, пережиті на Майдані, заповнюючи простір навколо нас енергією вибухів кольорів. Тепер, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, ці роботи набули для мене нових сенсів та ще більшої актуальності. Я розумів, що маю показати їх тут, вдома – в Україні”.

 

Виставка працюватиме з 2 по 30 жовтня. 


Фото: прес-служба 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top