Єгор Гордєєв, Ірина Ванникова, Костянтин Грубич згадують Руслану Писанку у теплих особистих споминах

Єгор Гордєєв, Ірина Ванникова, Костянтин Грубич згадують Руслану Писанку у теплих особистих споминах - 1 - изображение

Руслана Писанка та Ірина Ванникова

Актриса театру і кіно, ведуча «Твій день» на 1+1 Руслана Писанка після важкої хвороби пішла з життя 19 липня. Вона перебувала на той час у Німеччині, куди виїхала за підтримки Червоного хреста. Через поламану у лютому ногу в гіпсі почувалася не дуже добре. До того ж, у березні у ведучої померла мама. Прощалася з найріднішою людиною онлайн, у Києві залишився чоловік Ігор, який про все подбав. Але все одно трималася, не давала собі слабини та навіть мріяла повернутись до театральних вистав, аби у вимушеній еміграції підтримувати співвітчизників. Про це розповіла колега Руслани Писанки по шоу «Твій день» Ірина Ванникова, яка весь цей час була з нею на зв’язку.

Ірина Ванникова про останню мрію Руслани Писанки

«Ми підтримували зв’язок з Русею останні місяці: я жила з доньками у Франції, а вона у березні перебралась до Німеччини. Обговорювали багато тем, але про її здоров’я говорили мало. Я навіть і гадки не мала, що Руся серйозно захворіла. Якось у квітні вона обмовилась, що лікарі знайшли в неї «щось, що їх збентежило», тому хочуть робити додаткові обстеження. Я тоді підбадьорила її, сказала, що будемо сподіватись, що це щось не важке.

Єгор Гордєєв, Ірина Ванникова, Костянтин Грубич згадують Руслану Писанку у теплих особистих споминах - 2 - изображение

Ірина Ванникова. Руслана Писанка та Влад Яма

Пізніше ми більше не торкалися теми її здоров’я. Руслана лише казала у звичній їй оптимістичній манері, що «проблеми є, але не все так погано», і мене це якось заспокоювало. В її голосі не було ні розпачу, ні тривоги, ні пригніченості. То ж ми переводили розмову в інший бік.

Єгор Гордєєв, Ірина Ванникова, Костянтин Грубич згадують Руслану Писанку у теплих особистих споминах - 3 - изображение

Руслана Писанка

Полюбляла слухати мої історії про життя у Франції, про моїх дітей, як вони адаптувалися у чужій країні, як навчаються. Любила історії про моїх собаку та кошеня. Знаю, що Руся сама мріяла завести собаку, але через щільний робочий графік не могла собі цього дозволити. Та й взагалі, обговорювали теми навколо війни, України, нашого майбутнього. Казала, що треба буде піти у місцевий центр праці та стати на облік. Я відповіла, нащо тобі той центр праці? Краще збирай трупу і гастролюй по Німеччині. Кажу, треба починати тобі підтримувати наших українців за кордоном. І вона загорілася цією ідеєю, почала щось вже собі на майбутнє планувати».

Єгор Гордєєв згадуючи Руслану Писанку: «Знав її особисто ще змалечку»

Ведучий «Сніданку з 1+1» та продюсер «Твій день» Єгор Гордєєв пригадав, як колись ще був малим і до них у гості приходила вже на той час зірка Руслана Писанка:

«Дізнався, що Руся пішла з життя одним з перших. Мені подзвонив її чоловік Ігор. До цього постійно були і з ним, і з Русею на зв’язку. Руслана Писанка – людина цілої епохи. Пишаюся, що наша команда запросила її у «Твій день» і Руся повернулася на велике телебачення. Знав, як їй це було важливо. І як це було важливо мільйонам глядачів, які нас дивилися.

Єгор Гордєєв, Ірина Ванникова, Костянтин Грубич згадують Руслану Писанку у теплих особистих споминах - 4 - изображение

Ведучі шоу “Твій день” на 1+1

Руся – це людина-епоха. Коли входила в студію, одразу все наповнювала своєю енергією. Вона людина дуже жорстких оцінок, але при цьому неймовірно толерантна і глибока. Їй не треба було це виказувати і виводити на якісь маніфести. Дуже дисциплінована. Руся – людина великої доцільності. Вона чітко розуміла момент, чітко розуміла людей.

Пам’ятаю, як у дитинстві Руся приходила до мого дідуся і бабусі у гості, дружила з моїм дядьком. Була дуже вітальна людина. Вона легка ззовні і глибока зсередини. Тішуся, що був тісно знайомий з нею і близький останні роки».

Костянтин Грубич розповів про 25-річну дружбу з Русланою Писанкою та поділився архівним фото

Костянтин Грубич пам’ятає Руслану Писанку ще за часів її першої хвилі популярності:

«З Русею ми познайомилися десь у 1997 році, коли я був ведучим шоу «Юнацькі вибрики» на УТ-1, а вона тоді на Інтері вела «Погоду». То був для неї карколомний успіх. Тоді у всіх на вустах була Руслана Писанка. З нею поруч можна було поставити хіба що Сердючку, яка тоді теж так яскраво запалала. Я запросив її як героїню на свою авторську програму. Помітив, що тоді Руся була дещо напружена, тому що не звикла до подібної уваги. Але друзями ми з нею стали пізніше.

Улітку 2001 року зустрілися в дитячому таборі «Артек» в Гурзуфі. Я тоді робив репортаж про дитячий кінофестиваль, а Руслана була у складі журі як актриса. Потім кожного літа зустрічалися там кілька років поспіль. Так ми і подружилися. Пам’ятаю, вона як мала дитина, любила бавитися: море, всілякі морські пригоди. Якщо на банані плавати чи пірнати – то вона перша!

Руся гарна водійка, любила рух. Якщо ми їздили в Крим на поїзді, то вона завжди на машині. Одного разу придумали костюмовану вечірку-капусник. Показували гарем: я був султаном, а моїми дружинами Раїса Недашківська, Руслана Писанка, Римма Зюбіна… Загалом сім дружин. З підручних матеріалів робили костюми, пам’ятаю, було дуже весело.

Єгор Гордєєв, Ірина Ванникова, Костянтин Грубич згадують Руслану Писанку у теплих особистих споминах - 5 - изображение

Костянтин Грубич з дружиною Світланою і Руслана Писанка, 2001 рік

Із останніх спогадів – не скажу, що були дуже близькі, але як щось прокоментує чи надішле повідомлення, то одразу відчуваєш рідну душу. Вона одна з перших помітила у мого сина Ярослава режисерський талант. То було майже 10 років тому – він тільки-но починав щось знімати і викладати свої роботи. Одна з останніх наших яскравих та неочікуваних зустрічей була 30 грудня, коли у прямому ефірі «Твій день» повідомили, що мене обрали новим ведучим. Було невеличке продовження в редакційній кімнаті і Руслана сказала мотиваційні для мене слова. Вона щедра душею, дуже жіночна. Вона незабутня!»

Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top