Благодійна організація “Мама і немовля” розповіли про евакуйованих українських дітей

Благодійна організація “Мама і немовля” розповіли про евакуйованих українських дітей - 1 - изображение

З кожним днем війни в Україні страждають багато цивільних людей, які трагічно переживають долю своїх сімей та не в чому не винних дітей. Історія дівчинки Софії із Бучі болить і досіВ один момент дитина втратила все — маму, будинок, звичне життя та руку.  Проте, дівчинку врятували справжні українські герої, імена яких повинна знати наша країна.  Саме завдяки Всеукраїнської благодійної організації “Мама і немовля” організація, що вирішує соціальні адресні проблеми, повязані з материнством та дитинством, Софія продовжує своє життя.

«Чудово памятаємо, як під обстрілами нам телефонували лікарі та просили допомоги. Неймовірне диво, що нам вдалося з палаючої та окупованої Бучі вивезти до Риму усіх діток, зокрема Софію та її тата.»,коментує керівник, Голова правління благодійної організації Алла Мельничук.

Також Алла розповіла, що це все стало можливим лише завдяки підтримці та довірі усіх: президента України Володимира Зеленського, Олені Зеленській, Ірини Верещук, Валентини Березіной, Миколая Кулеби, Міністерству охорони здоровя України, Міністерству оборони України та усім хто брав участь транспортуванні. 

Благодійна організація “Мама і немовля” розповіли про евакуйованих українських дітей - 2 - изображение

«Особлива подяка також лікарю ГЕРОЮ УКРАЇНИ Свисту Андрію Олексійовичу, саме так сьогодні називають його дітки, яких він рятував. Разом з командою він цілодобово боровся в окупації за постраждалих діток та просив врятувати життя поранених. Софійка була однією із них, тому що шансу вижити в місті майже не мала.»,відмічають співробітники ВБО “Мама і немовля”. 

Дитяча лікарня в Римі за проханням ВБО “Мама і немовля” відразу прийняла родину на операцію та лікування. Зараз Софійка одужує, продовжує реабілітацію та вірить у майбутнє, яке обовязково в неї буде. 

Окрім Софії, з початку російської агресії з території України в Італію було вивезено близько 400 дітей зі складними діагнозами та пораненнями. Біля 250 було прооперовано на території України за підтримки ВБО, серед яких також дівчинка Софія з Миколаєва. Дитина отримала важке поранення під час обстрілу російськими окупантами населених пунктів Миколаївської області їй у голову влучив уламок снаряду. Після операції дівчинка вижила і навіть вже встигла виступити під час футбольного матчу зі співачкою DOROFEEVA. 

Ще одну дитину 11-річного Кирила з Харькова вирвали з лап смерті. Те, що пережив хлопчик поза межею реальності. Ворожий снаряд влучив у будинок, де були на той момент Кирилко та його рідні. В живих лишився тільки хлопчик, отримавши численні осколкові поранення. Підступний осколок від снаряду позарився на найцінніше, просунувшись до сонної артерії. Лише пів міліметра руху і життя може обірватися! У Кирилка діагностують інсульт. Він живе, але життя висить на волосинці. Українські лікарі, де хлопчик знаходився не беруться оперувати, тим більше не дають ніяких гарантій, що Кирилко зможе витримати довгу дорогу до іншої лікарні та саму операцію. Але він зміг! 

Благодійна організація “Мама і немовля” розповіли про евакуйованих українських дітей - 3 - изображение

«Кирило подолав тисячі кілометрів сушею, повітрям, щоб ЖИТИ! Заручившись дружньою підтримкою добрих сердець, наша команда благодійної організації «Мама і немовля» ризикнула і транспортувала хлопця в клініку Рима! Дружня підтримка держави Італії забезпечила трансфер хлопчика військовим літаком з Ржешува до Венеції.Прооперував Кирила лікар Владіміро Віда, який врятував його життя! Саме йому вдалось вилучити осколок та нормалізувати стан дитини. Кирилко вже робить перші успіхи. Мінімально рухає рукою, ніжкою. Потрошки відновлюється після операції, відпрацьовує втрачені навики. Поряд з ним тато та тьотя, яких на момент вибуху не було вдома. Попереду ще довготривале лікування, психологічна підтримка! Але найголовніше, що Кирилко живий! І він буде жити!» коментує Алла Мельничук. 

ВБО Мама і немовляведе свою активну діяльність вже майже 20 років. Продовж війни ВБО допомагає і забезпечує діток, які народились з важкими патологіями, або потребують допомоги на витратні матеріали до дороговартісні термінові операції на території України і під час війни. Тому поповнюючи терміновий фонд ми можете врятувати і змінити долю пораненим, хворим дітям. 


Фото: прес-служба організації


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top