Ukrainian ballet says stop to russian bullets!

Ukrainian ballet says stop to russian bullets! - 1 - изображение

UKRAINIAN BALLET SAYS STOP TO RUSSIAN BULLETS!

30 червня до Дня Конституціі артистки балету Національної Опери спільно з Natalka production випустили відео на підтримку України, яким гучно заявлють “Ukrainian ballet says stop to russian bullets!”

У відео використали музику Констянтина Данькевича з балету «Лілея», поставленого за відомою баладою Т.Г.Шевченка. З 2003 року на сцені Національної Опери України балет виконується у хореографіі Валерія Ковтуна.

Ukrainian ballet says stop to russian bullets! - 2 - изображение

«Український балет є скаладовою частиною української культури. Ми розуміємо, що зараз триває війна і за культурні цінності. Цим відео ми показуємо реалії сьогодення і маємо надію , що країна-агресор відповість за всі скоєні злочини!!!» – каже Леся Воротнюк, артистка балету.

Ірина Борисова з початком роботи театру в травні повернулась на рідну сцену в Київ:

«Наразі виступи проходять раз на тиждень. Ми намагаємось дарувати своє мистецтво глядачам і тим самим підтримувати настрій та дух, надавати людям ще сил для подальшої боротьби».

Ukrainian ballet says stop to russian bullets! - 3 - изображение

Данієла Кіпень також у травні повернулась до роботи в театрі, провівши дві місяці на Заході України. Катерина Дегтярьова на початку війни з сімʼєю виїхала з Києва і разом з друзями боролася на кіберфронті, а сьогодні представляє Український балет у Японії, куди поіхала з труппою.

«Балет – мовчазне мистецтво, а наш ролик – це крик про те, що мистецтво не може залишатися осторонь і кожен має робити кроки до наближення нашої перемоги. Мова танцю зрозуміла всім народам».


Фото: прес-служба  Національної Опери


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top