Українці, які обирають вишиванки

Українці, які обирають вишиванки - 1 - изображение

Вишиванка має величезне значення для кожного українця не лише як елемент святкового, народного вбрання, а й як складова українського культурного надбання. Українські зірки все частіше обирають вишиванки. Знаменитості показали свої фотографії у національних нарядах і розповіли, чому це національне вбрання для так них важливе та з якого приводу його одягають.

Віталій Козловський, співак, ведучий каналу М1:

“Вишиванка – це не просто наш національний одяг. Це – один із символів України. І зараз, в складні часи війни, це наш оберіг. Це те, що об’єднує українців по всьому світу. А ще – це дуже стильно і красиво! Для мене вдягати і носити вишиванку – це почуття гордості за те, що я українець”.

Українці, які обирають вишиванки - 2 - изображение

Наталія Могилевська, співачка:

“Вишиванка – це не просто національне вбрання, це наша історія та оберіг. Колись для наших предків це був повсякденний одяг, і мене дуже радує, що ми повертаємося до цього, з кожним роком все частіше можна побачити людей у вишиванках просто на вулиці без певних привидів. Дякую нашим дизайнерам, які прославляють і далі наш національний одяг не тільки в Україні, а й закордоном! Це і Yuliya Magdych, і Vita Kin та багато інших брендів, які одягають весь світ в українську вишиванку”.

Українці, які обирають вишиванки - 3 - изображение

KAMALIYA, співачка:

“Для мене вишиванка – це символ свободи, перемоги добра над злом та непохитної віри. Маю у гардеробі багато вишиванок з різних куточків України. Кожен “малюнок” несе якийсь особливий індивідуальний зміст. Вишиванку, до речі, з радістю носять не тільки мої донечки, але й чоловік – пакистанець”.

Українці, які обирають вишиванки - 4 - изображение

Оля Цибульська, співачка, ведуча М1:

“В дитинстві хотілось модних джинсових штанів і блуз по останньому сезону. Але я мала великий приклад – свою прабабусю Мотрю. Наймодніша у селі, найкрасивіша серед бабусь на лавці, вбрану у все, що вишила своїми руками. Тепер розумію, що це був кутюр найвищої проби.  Якось так вийшло, що нам потрібен день “чогось”, аби згадати, що це “щось” в нас є. Цілуємо коханих 14 лютого, даруємо дівчатам квіти 8 березня. Хочу, щоб мій син знав, що вишиванка – це не тільки раз в рік для фотки в інстаграм. Це унікальний стиль, який йому придумали предки задовго до появи стилістів. Вишиванка доводить, що історія – це не нудно. В багатьох країнах національних одяг живе в запилених архівах, енциклопедіях і музеях. А в нас вона в тренді завжди. Коли ти сексі киця, серйозний бос чи багатодітна мама. Це так круто!”

Денис Жупник, ведучий М1:

“Вишиванка – це наша гордість, унікальність і потужна зброя! Самоідентифікація! Але вона працює тільки в комплексі – вишиванка, мова і любов до України! Сьогодні, вдягаючи вишиванку, я прошу тільки про одне – мир в Україні. Але знаю точно, що  він настане дуже скоро, адже у нас є Збройні Сили України!”

Маша Виноградова, ведуча М1:

“Зараз вишиванка для мене – це особливий ідентифікатор того, що я Українка. Ми з дочкою наразі закордоном і вона, в деякій мірі, є для мене відчуттям дому”.

Українці, які обирають вишиванки - 5 - изображение

Таня Лі, співачка, ведуча М2:

“Ви коли-небудь пробували вишивати вишиванку? Це кропітка праця, яка вимагає витримки, уважності, працелюбності і орієнтовності на результат. Це символ українського народу, і зовсім не дарма! Те саме, можна сказати про кожного українця зараз. Адже ми сильні, працелюбні, тактичні та орієнтовані на переможний результат. І все що ми робимо – зроблено з любов‘ю”

Сергій Подвеза, ведучий М1:

“Вишиванка – це мій оберіг, бронік, який захищаю мою українську душу ! Вона, своєю чарівною силою та магію предків надихає мене на патріотичну творчість та оберігає от всіх негараздів!  В мене декілька вишиванок, але є одна, особлива, її мені вишила люба тещинька по старовинним подільським ескізам! Цю вишиванку я вдягаю найчастіше”

Анна Саліванчук, актриса, зірка ситкому «Одного разу під Полтавою» на телеканалі ТЕТ:

“У мене пʼять вишиванок, кожна була присвячена якійсь події. Першу свою вишиванку я вишила власноруч в 10 років, а спідницю до неї — моя бабуся, ще 50 років тому. Я дуже люблю вишиванки. Раніше одягала їх тільки на свята, але як тільки почалася війна, відтепер хочу ходити у вишиванці кожного дня”.

Українці, які обирають вишиванки - 6 - изображение

Ірина Сопонару, комікиня, актриса, виконавиця головної ролі у ситкомі «Одного разу під Полтавою»:

“У мене дві вишиванки. Першу мою вишиванку мені подарувала мама, вона вишила її власноруч, тому ця вишиванка дуже цінна для мене. На жаль, в мене немає її з собою: я поїхала з дому в спортивних штанах і мала дуже мало речей, оскільки їхала всього на три дні… Дуже прикро, що не матиму змоги одягнути вишиванку на свято. Але нічого страшного, вже дуже скоро ми переможемо, і я не буду її знімати! Зазвичай одягаю її в День вишиванки, але іноді й просто так, тому що захотілося. Мені дуже подобається носити вишиванку з джинсами. Я взагалі вважаю, що український національний одяг дуже гарний. Обовʼязково придбаю собі ще щось. Мені до вподоби гуцульські мотиви, хотілося б собі якусь круту жилетку, розшиту бісером”.

Українці, які обирають вишиванки - 7 - изображение

Олександр Теренчук, гуморист, актор, відомий поліціянт ситкому «Одного разу під Полтавою»:

“Маю три вишиванки. Коли їду за кордон, то в валізі завжди має бути вишиванка. Вишиванку одягаю постійно на День Незалежності та всі українські свята”.

Українці, які обирають вишиванки - 8 - изображение

Леся Самаєва, актриса, зірка ситкому «Прибулець»:

“У мене є декілька вишиванок. Свою першу я купувала в Західній Україні, коли була там на гастролях. Мені здалося, що це буде правильно: купити першу вишиванку у краях Василя Стефаника та Івана Франка. Вважаю вишиванку унікальним вбранням: її можна носити кожен день, але в ній все одно є якась святковість, що виділяє тебе”.

Українці, які обирають вишиванки - 9 - изображение

Тарас Стадницький, актор, гуморист, телеведучий, зірка серіалу «Танька і Володька»:

“В мене три вишиванки, вони різні як за фасоном, так і за орнаментом. Є ще вишивана футболка. Але найбільше люблю вишиванку від львівської Етномайстерні. Першу мою вишиванку і мені, і братам вишила мама. Ми були ще малими, клас перший-другий. І далі всі вишиванки вишивала мама, аж поки не закінчив школу. Здебільшого одягаю на свята — Великдень, Різдво, День Незалежності, але бувають дні, коли просто є настрій до вишиванки — то чого собі в цьому відмовляти?”.

Українці, які обирають вишиванки - 10 - изображение


Фото: особистий архів зірок


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top