«Обійми»: DANTES про мову та страх

«Обійми»: DANTES про мову та страх - 1 - изображение

Співак, блогер і телеведучий Володимир Дантес представив нову пісню. «Обійми» — це перша пісня DANTESа українською, яка присвячена українському народові і мовним стереотипам. 

“Не знаєш як перейти, помилки боїшся ти, все ок, я допоможу, бо сам на цьому шляху.”

Багато російськомовних людей через брак практики, через помилки бояться переходити на спілкування українською. 

Без примусу, без тиску, лагідно і м‘яко цьому можна допомогти — підтримати, виправляти та не сміятися з помилок.

Ця пісня, як записки на полях у щоденнику, про те, як сам Володимир змінює свої звички у спілкуванні.

«Обійми»: DANTES про мову та страх - 2 - изображение

«Сьогодні я, як і багато моїх російськомовних знайомих, переходимо на українську. І я точно знаю, що серед них існує проблема – це страх перед невдачею і помилками, страх сказати щось не те і не так. Тому я написав цю пісню, сидячи вдома і вивчаючи акаунти своїх друзів та інших артистів, які раніше спілкувались російською. Цим треком я хочу підбадьорити всіх, хто намагається, докладає зусилля і йде цим шляхом. А тим, хто досі боїться перейти на українську, я хочу сказати: друзі, нічого страшного в цьому немає. З мене жодного разу не посміялись, а навіть навпаки – стільки підтримки я ще не отримував».

Пісню DANTES записав разом із саунд-продюсером Ігорем Кириленко онлайн. Разом із треком на Youtube-каналі артиста з’явилось відео – це кадри, які ввійшли та не ввійшли до проєкту “Мам, я роблю бізнес” з усіх куточків України. Кадри для відео змонтовані Володимиром самостійно.

“Де б ми не знімали – у Львові, на Донеччині чи в Полтаві – усюди люди зустрічали нас з обіймами.
Я дуже хочу, щоб це відео було трохи ностальгічним, і в той же час про майбутнє, бо я впевнений, що скоро ми зможемо спокійно їздити Україною, заходити в гості, їсти і пити так, щоб по вусах текло, а до рота не попало!”


Фото: прес-служба Володимира Дантеса


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top