Сезон алергії: як його пережити

Сезон алергії: як його пережити - 1 - изображение

Весна — час активізації алергічних процесів. Сезонні алергії виникають від контакту з пилком різних рослин. Він вражає очі, а також дихальні шляхи. 

Приблизно 30% населення всього світу страждає від алергічних реакцій, а кількість таких осіб щорічно зростає. 

Як проявляється сезонна алергія:

  • Очі: почервоніння, сльозотеча, боязнь світла, свербіж.
  • Ніс: нежить, зниження нюху, чхання, свербіж і його закладення.
  • Дихальна система: задишка, прискорене дихання, приступи задухи, кашель.

Лікарка-алергологиня Федорів Тетяна стверджує: 

«Значний вплив на самопочуття пацієнтів з алергією мають погодні умови. У дощову погоду пилок залишається на землі і загальне самопочуття поліпшується. У вітряні та спекотні дні компоненти пилку переносяться у повітрі, з легкістю потрапляють в приміщення і провокують виникнення ринітів і кон’юнктивітів. Пилок деяких рослин має мінімальну вагу і може переноситися вітром на десятки кілометрів, що пояснює розвиток полінозу на певний подразник, навіть якщо він не виростає в місцевості проживання пацієнта». 

Що робити алергікам?

Ефективне лікування може призначити тільки лікар зі спеціальною кваліфікацією. Профілактика сезонної алергії зазвичай починається до старту сезону. Симптоми важливо знімати й у період загострення. Лікування включає симптоматичну терапію.

Симпотоми знімають антигістамінні препарати, а також протиалергічні засоби. Одним із способів лікування сезонної алергії є імунотерапія, яку ще називають «щепленнями» від алергії.


Фото: Pexel 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top