Кіноплавання: 5 фільмів про морський круїз

Кіноплавання: 5 фільмів про морський круїз - 1 - изображение

Усі на борт! Починаємо мандрівку з чарівної музичної комедії, пропливаємо крізь фільм-катастрофу, таємничу мелодраму та пригодницький екшн. Завершимо свою подорож стрічкою з неймовірним Еркюлем Пуаро. Нова екранізація детективу «Смерть на Нілі» в кіно вже з 10 лютого!

«Джентльмени віддають перевагу білявкам», 1959

Історія розповідає про пригоди двох співачок-танцюристок на лайнері «Квін Мері» під час круїзу з Америки до Франції. Лорелай (Мерилін Монро) і Дороті (Джейн Рассел) – найкращі подруги, незважаючи на те, що вони – наче дві протилежності. Та й чоловіки їм подобаються різні. Білявка Лорелай відчуває пристрасть до тих, хто забезпечує її подарунками. Дороті ж приваблюють вродливі чоловіки у хорошій формі, і їй абсолютно байдуже на їхній фінансовий стан.

Актори: Мерилін Монро, Джейн Рассел

«Титанік», 1997

Легендарний фільм-катастрофа від режисера Джеймса Кемерона розповідає про кохання Джека (Леонардо Ді Капріо) та Роуз (Кейт Вінслет), які стали Ромео і Джульєттою свого часу. Зустріч молодих людей і всі подальші події відбуваються на борту лайнера «Титанік», що здійснює рейс через північну Атлантику. Джек та Роуз, палаючи від кохання, намагаються бути разом попри різний соціальний статус. Однак величезний айсберг на шляху лайнера змінює усі плани і робить історію «Титаніка» трагічною, а любов закоханих – вічною. Стрічка «Титанік» утримувала позицію найкасовішого фільму  всіх часів протягом 12 років.

Актори: Леонардо Ді Капріо, Кейт Вінслет

«Гіркий місяць», 1992

Дві подружні пари знайомляться під час морського круїзу Середземним морем. Найджел (Г’ю Ґрант) та Фіона (Крістін Скотт Томас), які прожили у шлюбі сім років, зустрічають частково паралізованого п’ятдесятирічного Оскара (Пітер Койот) та його молоду дружину Мімі (Еммануель Сеньє). Чоловік вирішує розповісти Найджелу  історію їхнього кохання з Мімі. Що більше дізнається Найджел, то швидше усвідомлює, що ці стосунки перетворилися на садомазохізм.

Актори: Г’ю Ґрант, Еммануель Сеньє, Пітер Койот

«Круїз у джунглях», 2021

Капітан Френк (Двейн Джонсон), науковиця Лілі Гаутон (Емілі Блант) та її брат (Джек Вайтголл) розпочинають експедицію Амазонкою на затишному пароплаві «Ла Кіла». Вони планують відшукати древнє магічне дерево, яке має цілющі властивості. Незвідана природа і небезпечні вороги у джунглях Амазонки чекають на героїв та обіцяють їм (і звісно глядачам) незабутній круїз.

Актори: Двейн Джонсон, Емілі Блант

«Смерть на Нілі», 2022

Нова екранізація знаменитої детективної історії «Смерть на Нілі» Агати Крісті. Пасажирів єгипетського круїзу сколихнула страшна звістка про вбивство прямо на гламурному пароплаві. Медовий місяць однієї подружньої пари закінчується трагедією. На тлі пейзажів з пустелями та пірамідами, бельгійський детектив Еркюль Пуаро буде вирішувати цю складну справу. Пристрасть, ревнощі та неочікувані сюжетні повороти чекають в кіно з 10 лютого.

Актори: Кеннет Брана, Ґаль Ґадот


Текст: Світлана Хомич

Фото: Кіноманія

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top