Марічка Падалко проти дискримінації: “Моя унікальність – це моя гордість”

Марічка Падалко проти дискримінації: Моя унікальність - це моя гордість - 1 - изображение

Марічка Падалко взяла участь у проєкті молодого львівського фотографа Дмитра Алабугіна «Nice day for a revolution», що перекладається, як: «Чудовий день для революції».

Саме так назвав свій проєкт 18-річний Дмитро й об’єднав навколо цієї ідеї талановитих українських стилістів і візажистів, а також медійних людей, аби привернути увагу суспільства до питань дискримінації, війни, сирітства, жорстокого поводження з тваринами, екології, кібербулінгу, гендерної нерівності, самогубства та ЛГБТ.  Потрібно не забувати, що завжди необхідно бути з усіма толерантним та впевненим у собі при будь-яких обставин та компанії. 

Цей проєкт ще раз нагадує, що всі люди народжуються вільними й рівними у своїй гідності та правах. А, як відомо, саме ця фраза Загальної декларації прав людини, прийнята ООН, заклала основу міжнародного права в галузі прав людини!

Треба пам’ятати, що, на жаль, для мільйонів людей по всьому світу боротьба з дискримінацією і тепер залишається повсякденною боротьбою.

«Наша унікальність робить світ яскравим! Попри модерність світу дискримінація залишається актуальною проблемою. За гендерними, віковими, зовнішніми, расовими та іншими ознаками. Питання лише навіщо? І який в цьому сенс? Подібні проєкти – об’єднують, демонструють аудиторії картинки, які показують та привчають до нормального сприйняття наших «унікальностей». Різні та рівні», – зауважив автор проєкту Дмитро Алабугін.

Марічка Падалко проти дискримінації: Моя унікальність - це моя гордість - 2 - изображение

Марічка Падалко у своєму Instagram розмістила світлини на яких позує в кремовій еко-сукні з об’ємними рукавами і поясом на талії від львівської дизайнерки Марії Старчак, а голову прикрасила стильним білим беретом.

В руках ведуча тримає табличку з написом:  «My uniqueness is my pride»  (Моя унікальність – це моя гордість»).

«За сценічними стандартами і, навіть, за телевізійними я – «низька», за модельними – «товста», за віковими – «стара», за інстаграмними – «не тюнінгована» – і це лише частина навіть не моїх, а загальних стереотипів, які ми самі спочатку якісно насаджуємо, вирощуємо, а в один прекрасний день починаємо викорінювати! Моя унікальність – це моя гордість» – написано на моєму плакаті. Це і є мій заклик проти дискримінації, з якої ми стикаємося щодня і яку, на жаль, самі і породжуємо в ставленні до інших», – написала Марічка Падалко.

За словами Падалко, у дитинстві вона навіть не усвідомлювала, що теж дискримінувала людей. Бо була ученицею «найцентральнішої школи», і столична «корона» дуже тисла на голову, особливо під час канікул в іншому місті. Але як зараз говорить Марічка:  «Слава Богу, навчання в університеті, де я зустріла та оцінила всю Україну, кардинально змінило мій світогляд».

Марічка Падалко проти дискримінації: Моя унікальність - це моя гордість - 3 - изображение

Своїх дітей Марічка з чоловіком намагаються виховати людьми з широких поглядів та навчати їх самих опиратися дискримінації. Але, як зізналась ведуча, деяким речам вже можна вчитися й у них самих.

Найголовніше, вважає Падалко, що перший крок в боротьбі з дискримінацією – це перестати дискримінувати самого себе.


Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top