Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Лідія Таран і Катя Осадча потрапили до рейтингу 100 найвпливовіших жінок України

Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Лідія Таран і Катя Осадча потрапили до рейтингу 100 найвпливовіших жінок України - 1 - изображение

У жовтні журнал Фокус традиційно представляє рейтинг “100 найвпливовіших жінок України”. У 2020 році в топ потрапили одразу чотири популярні телеведучі каналу 1+1 – Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Лідія Таран і Катя Осадча. Редакційна колегія журналу сформувала список жінок, які мають найбільший вплив на політичні, економічні, громадські та культурні процеси в країні. В обговоренні брали участь експерти. 

Лідером у рейтингу серед усіх телеведучих цього року стала Алла Мазур – постійна ведуча програми ТСН.Тиждень на каналі 1+1. Алла посіла 36-те місце. У 2018 році вона також була першою серед усіх телеведучих і посідала тоді 60-ту сходинку в списку. Зростання на 24 пункти.

Рік тому Аллі Мазур діагностували онко. Телеведуча повідомила про це у своїх соцмережах і закликала всіх регулярно перевіряти стан здоров’я. Телеглядачі всі ці дні підтримували улюблену ведучу і передавали їй обереги, ікони, писали вірші. Ведуча продовжила вести прямі ефіри ТСН.Тиждень і паралельно проходила лікування. Після кількох курсів хіміотерапії, операції, Алла зробила заяву у свій день народження, що перемогла хворобу і вийшла в новому образі в ефір – з натуральним сивим кольором волосся і з короткою зачіскою. Своїм одкровенням, вона вплинула на ставлення до онкохворих у суспільстві, надихнула тисячі жінок вчасно піти на обстеження, щоб зберегти життя, не боятися говорити про проблеми близьким і всьому оточенню. Французький модний журнал в Україні Marie Claire присвятив Аллі п’ять обкладинок.

Цього року до числа найвпливовіших жінок України за версією журналу приєдналися Наталія Мосейчук (71 місце) і Лідія Таран (78 місце).

Народна телеведуча, як називають Наталю Мосейчук, вільно говорить на суспільно-політичні теми, не соромиться у висловлюваннях у програмі “Право на владу”. Наталя заснувала соціальний проєкт “Право на освіту”, де ініціює відкриття шкіл при лікарнях для дітей, які перебувають на тривалому лікуванні. Школи супергероїв працюють в Охматдиті в Києві, Херсоні, Житомирі. Телезірка, педагог за освітою, четвертий рік поспіль курує премію “Global Teacher Prize Ukraine” і нагороджує вчителів, які навчають маленьких пацієнтів у медичних установах, інтернатах, дитячих будинках, інклюзивних центрах у спеціальній номінації “Вибір серцем”.

Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Лідія Таран і Катя Осадча потрапили до рейтингу 100 найвпливовіших жінок України - 2 - изображение

Ведуча новин Лідія Таран активно займається благодійною діяльністю. У 2016 створила медіапроєкт “Здійсни мрію”, який втілює в життя мрії маленьких пацієнтів українських лікарень. Цього літа Таран долучилася до акції на підтримку людей із важкими діагнозами та їхніх родин і розповіла, як пройшла через таке випробування, коли в її батька діагностували рак. Незважаючи на тотальну зайнятість на роботі, вона намагається вести активний спосіб життя – займається плаванням, йогою, катається на лижах, на SUP-борді.

Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Лідія Таран і Катя Осадча потрапили до рейтингу 100 найвпливовіших жінок України - 3 - изображение

Також у рейтингу на 93 місці Катерина Осадча, майстриня коротких інтерв’ю з політиками та зірками, яка утримує лідируючі позиції програми Світське життя. Серед впливових називають актрису Студії “Квартал 95” Олену Кравець. Вона посіла 95 позицію.

Вперше на сайті журналу Фокус редакція запустила онлайн-голосування для інтернет-рейтингу “100 найвпливовіших жінок України”, де користувачі могли підтримати обраних редакцією багаторічних учасниць рейтингів журналу або запропонувати своїх кандидаток. Голосування тривало з 7 до 19 жовтня, а до списку увійшли 143 учасниці.

Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Лідія Таран і Катя Осадча потрапили до рейтингу 100 найвпливовіших жінок України - 4 - изображение

В онлайн-версії до Мазур, Мосейчук, Таран і Осадчої долучилася ведуча Сніданку з 1+1, улюблениця аудиторії Людмила Барбір, яка посіла 53 позицію в категорії “Кумири і майстри”.


Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top