Блогерка Євгенія Нікуліна: “Я виросла з рожевих стін – потрібен ребрендинг”

 

Блогерка Євгенія Нікуліна: Я виросла з рожевих стін - потрібен ребрендинг - 1 - изображениеРобити те, що в кайф – основна мета власниці салону краси “Мімі” Євгенії Нікуліної. На сьогодні Женя не тільки засновник салону краси, а й творець натуральної косметики Purrfect, органічного магазину Organic Goods, а також є амбасадором міжнародної компанії DuoLife. Про те, як відкрити салон краси з нуля, який для цього потрібен стартовий капітал і, як досягти великого успіху – розповімо в нашому інтерв’ю.

Женю, що спонукало вас відкрити свій перший салон краси “Мімі”?

Взагалі в б’юті-сфері я вже 10 років. Спочатку я була майстром з нарощування вій, тому я можу твердо сказати, що ця сфера супроводжувала мене все життя. Спочатку все починалося з роботи на дивані в прямому сенсі цього слова. Я, сидячи вдома на стільчику, проводила процедури з нарощування вій. Пізніше я відкрила одну маленьку студію, потім другу і так далі. І коли я зрозуміла, що ми вже дуже розрослися,  вирішила розширюватися.  У той момент я почала шукати приміщення для свого салону краси. І коли, зайшовши в чергове з них, я побачила Його –  зрозуміла, що воно те саме. Я вирішила ризикнути і спробувати розширити свої горизонти і бути не тільки майстром з нарощування вій, а й надавати жінкам великий спектр б’юті-послуг.

Блогерка Євгенія Нікуліна: Я виросла з рожевих стін - потрібен ребрендинг - 2 - изображение

Розкажіть з чого почати дівчатам, які хочуть спробувати свої сили в цій нелегкій сфері?

Почати пробувати свої сили в легкій сфері (сміється). Навіщо себе ґвалтувати і робити щось, що йде нелегко. Завжди у своїй діяльності у мене був ресурс на те, що я робила. Я кайфувала і любила те, чим займаюся і що роблю. Комусь сфера салонного бізнесу буде нелегкою. Запитаєте чому? Тому що мета не істинна, завдання поставлено неправильно. Ти будеш виконувати очікування мами/тата, але не свої. Коли ти по-справжньому чогось хочеш,  навіть найскладніші завдання здаються простими. Тому найголовніше – це визначити, до чого в тебе лежить душа і чого ти воістину хочеш, і тоді будь-яка сфера діяльності буде в кайф, радість і задоволення.

Женю, з якими труднощами ви стикаєтеся під час роботи  салону краси?

Найважчим для мене в салонному бізнесі є рутинні моменти, пов’язані з оформленням документів, поданням звітів до податкової, реєстрацією, бухгалтерією тощо. Я з таких ситуацій виходжу просто –  делегую повноваження. Із делегуванням у мене все гаразд. У тих сферах, у яких я сама слабка – я наймаю людей, які добре на цьому розуміються і є професіоналами своєї справи.

Блогерка Євгенія Нікуліна: Я виросла з рожевих стін - потрібен ребрендинг - 3 - изображение

Яка грошова сума необхідна для відкриття салону?

Безумовно, все залежить від приміщення, яке ви оберете. Особисто мені знадобилося близько 6 000$. У ці витрати входила вся комплектація салону, оренда приміщення і власне ремонт у ньому. Що стосується зарплати співробітникам, то вона сюди не включається. Це вже інші витрати. До речі, щоб вийти в прибуток мені не знадобилося багато часу. Це зайняло у мене  не більше півроку. Звісно, блогінг відіграв важливу роль у цьому і приніс свої плоди.

Якими критеріями ви керувалися під час створення своєї команди?

Майстрів я підбирала здебільшого за знайомством або за сарафанним радіо. Також існували системи мотивацій. Тобто майстер салону міг привести іншого майстра й отримати за це премію. Якщо фахівець залишався працювати понад два роки,  то майстер, який його привів, отримував ще одну премію. Це була ще одна така міні-мотивація, яка допомагала фахівцям залишатися на своїх робочих місцях (сміється).

Блогерка Євгенія Нікуліна: Я виросла з рожевих стін - потрібен ребрендинг - 4 - изображение

На сьогодні ви переформатували салон краси “Мімі” в “Beauty Hub by Nikulina”, що стало причиною цього?

Відверто кажучи, салон краси – це не те джерело доходу, яке мені цікаве на сьогодні. У цього проєкту є фінансова стеля. Я вже відчула інші джерела доходу, які можна заробити в онлайн проєктах, у мережевому бізнесі, у софтмаркетингу. Я розуміла, що співвідношення того ресурсу, який я інвестую в проєкт “Мімі”, і того фінансового обороту, який він приносить, – абсолютно несумірні речі. Ба більше, мені хотілося зростання і розвитку. “Мімі” зі своїми рожевими стінами мені вже не відповідав. Потрібен був ребрендинг. Прорахувавши суми, які б знадобилися на трансформацію цього приміщення, я зрозуміла, що не хочу масиву. Не лежить у мене душа вже до величезних приміщень. З такою думкою я ходила близько 4 місяців. Я усвідомлювала, що не можу розлучитися з цією сферою. Інший би вже сказав “продай і забудь”. Але я настільки себе ототожнила з “Мімі”, постійно говорила, що це моє дітище, це моя дитина, це моя Міра. Були закладені такі одиниці уваги, які сильно мене з ним пов’язували. І просто з ним розлучитися не було сил. Ба більше, прийти в одне місце і виконати багато різних доглядових процедур для себе це зручно, класно і комфортно. Тому через 4 місяці мені надійшла пропозиція про оренду нового приміщення. Для мене “Beauty Hub by Nikulina” – це комфортно, компактно, це самий центр міста, новий дизайн, новий ремонт, нова енергія. Загалом, одні плюси.

Якими новими процедурами ви побалуєте своїх відвідувачок?

Базові послуги, такі як манікюр/педикюр, перукарські послуги, нарощування вій, ламінування брів, макіяжі, як і раніше, залишаться. Зараз опрацьовується концепція абсолютно нових процедур. Ми активно аналізуємо ринок б’юті-індустрії та обираємо ті процедури, яких на ринку України одиниці. Усіх секретів розкривати не буду (сміється), але такі процедури можна виконувати тільки тим, хто отримав сертифікат і має право їх робити або викладати. Скажу одне, що такі процедури поки що робляться тільки в Києві та в Харкові. У Дніпрі їх немає. Новизною також стане і можливість паралельного виконання послуг, тобто в чотири руки.

Блогерка Євгенія Нікуліна: Я виросла з рожевих стін - потрібен ребрендинг - 5 - изображение

Ваша цінова політика в салоні досить демократична, чому так?

Це тимчасово (сміється). Поки що ми переїхали з “Мімі” і ще залишився запас матеріалів, на яких ми працювали раніше, ще не до кінця впроваджена концепція того рівня, якого ми хочемо. 21 серпня відбудеться офіційне відкриття, і ми потихеньку почнемо піднімати ціни, оскільки будемо закуповувати вже нові матеріали. Але знову ж таки, це не будуть якісь позамежні суми. Усі мої проєкти, так чи інакше – це я. Що можу собі дозволити собі я, і що для мене комфортно і допустимо – так буде і в салоні. Коли був “Мімі” я могла собі дозволити манікюр за 200 грн. Тому й така ціна була в салоні. Зараз я можу дозволити собі манікюр  і за 1000 грн. і я почуваюся від цього класно, пишаюся собою, що можу собі це дозволити, і вважаю себе шикарною жінкою, яка собі це дозволяє (сміється).

Яку глобальну мету ви поставили перед собою щодо розвитку або поліпшення салонного бізнесу?

Це, напевно, більше не про розвиток салонного бізнесу як такого, а просто дарувати насолоду жінкам, дарувати їм приємні емоції, приємну атмосферу.  Тому що насправді я воістину пишаюся своїм колективом. Для мене дуже важлива атмосфера. Мені, як людині, яка спиною відчуває енергетику інших, важливо зайти в місце, де буде класний і позитивний настрій. Саме це і дає мій колектив і люди, які зі мною працюють.

Блогерка Євгенія Нікуліна: Я виросла з рожевих стін - потрібен ребрендинг - 6 - изображение

Женя, які ваші ритуали краси?

Напевно, немає таких (сміється). Моя краса йде більше зсередини, ніж зовні. Перше, це харчування, бади і добавки. Друге це гормональний, емоційний баланс. Коли у жінки світяться очі і посмішка не сходить з її обличчя – це найкрасивіша жінка у Всесвіті.  Я шалено не системна людина, тому всі процедури роблю за відгуком душі. Усе, що мені захотілося – я роблю. А як такої “зобов’язалівки” у мене немає.

Чим багата ваша косметичка?

Якщо брати комплексні речі, які зі мною дуже довго, то я люблю косметику Lumavera, у мене багато доглядової косметики від Elemis, ампули Martiderm. Я взагалі люблю вау ефекти, які дають миттєвий результат. Шкіра у мене не проблемна, тому як таких запитів у мене немає. Я люблю здоровий блиск і світіння шкіри.

Чи вивчаєте ви склад косметики, перш ніж її купити?

Раніше я дуже сильно заморочувалася з цього приводу. Через це, власне, я і створила бренд Purrfect, який абсолютно натуральний. Але потім якось я розслабилася, можна сказати, що я пережила ось цей “психоз”, який реально напружує. Так, я знаю склад продукції, яку купую, так я його читаю, але якщо я бачу в ньому силікони або гліцерин, непритомніти я не втрачаю. Якщо він дає ефект – я ним користуюся.

Блогерка Євгенія Нікуліна: Я виросла з рожевих стін - потрібен ребрендинг - 7 - изображение

Яку пораду ви дасте читачкам журналу Woman щодо догляду за собою?

Читачкам журналу я бажаю мати міцний сон, хороший секс і щастя в особистому житті. Чесно, коли ти абсолютно щасливий, коли в тебе класне оточення – жодні креми від зморшок вам не знадобляться (сміється).


Журналіст: Богдана Медведовська


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top