Дана Оханська: « Я вже досягла того рівня в кар`єрі, при якому можу виділити час на сім`ю та чоловіка»

Дана Оханська: « Я вже досягла того рівня в кар`єрі, при якому можу виділити час на сім`ю та чоловіка» - 1 - изображение

Сьогодні в гостях у Woman Magazine – Дана Оханська.  Вся країна знає цю усміхнену брюнетку як фіналістку реаліті-шоу «Холостяк». Але ми вирішили познайомитися з нею поближче. У відвертому інтерв`ю нашому порталу Дана розповіла про те, як будувала свій шлях у модельному бізнесі, та які чоловіки здатні привернути її увагу. А ще ми поговорили про захоплення, стиль та боротьбу з хейтерами.

Дана,  відомо що ти власниця модельного агенства. Розкажи, що надихнуло тебе присвятити життя саме цій справі?

Так, у мене є свій невеликий бізнес – модельне агентство. Йому зараз вже 5 років. Скажу відверто, на його створення мене надихнуло бажання бути вільною і самостійною у своїх діях. Адже я можу керувати справами онлайн та паралельно подорожувати, що я й робила до проекту. І як тільки відкриються кордони, знову почну (усміхається). Друга причина в тому, що я довгий час сама працювала моделлю і розуміла цей бізнес зсередини. Мені це подобалось і хотілось ділитися своїм досвідом з іншими. Третє це те, що будучи за освітою журналістом і працюючи певний час в цій сфері, я розуміла – щоб досягнути бажаних вершин там, потрібна купа часу та робота на одному місці. А я не хочу бути залежною від когось або від чогось. Тож, відправилась у «вільне плавання».

Дана Оханська: « Я вже досягла того рівня в кар`єрі, при якому можу виділити час на сім`ю та чоловіка» - 2 - изображение

З якими складнощами доводилося стикатися на шляху до успіху?

Складнощів було багато, бо я починала все з нуля, без жодної допопомоги, фінансових вкладень. В нашій країні ця сфера достатньо конкурентна, і мені було складно впоратися  з цією конкуренцією. Коли ти заходиш на ринок,  робиш перші кроки, тебе просто «поїдають». І це насправді важко. Тому мені постійно доводилось багато працювати, спілкуватися з батьками моделей (а це зазвичай підлітки 12-14 років), здобувати їхню довіру, адже саме мені вони доручали своїх дітей. Так, на початку роботи я по краплинам збирала відгуки моделей, просила їх робити відео з країн де вони знаходяться, потім надсилала ці відео новим потенційним моделям. Таким чином виникала довіра між нами. Пізніше я почала сама подорожувати, їздити в партнерські агенства, знайомитися особисто. Тож, зараз мій бізнес вже на такому рівні, що не потрібно доводити комусь що ми знаємо, що робимо.

Що тобі приносить найбільше задоволення в роботі?

Найбільше мені імпонує те, що я даю можливість підліткам з маленьких сіл і містечок реалізувати свою мрію – працювати моделлю, подорожувати. Адже основна діяльність мого агентсва спрямована на країни, де модельний бізнес розвиненений краще, ніж в Україні. І от коли я знаходжу дівчинку або хлопчика із невеликого містечка, допомагаю рухатися кар`єрними сходинками і бачу їх подальший успіх  – від цього отримую просто неймовірне задоволення. А слова вдячності, які лунають потім, це те, що однозначно надихає.

Дана Оханська: « Я вже досягла того рівня в кар`єрі, при якому можу виділити час на сім`ю та чоловіка» - 3 - изображение

На твій погляд, пандемія вплинула на модельний бізнес? Роботи стало менше або навпаки?

На жаль, вплинула. Три-чотири місяці ми взагалі не працювали, адже для того щоб працювати, кордони мають бути відкриті.  Також у нас було декілька моделей, які не встигли повернутися додому. Тому їм довелося перечекати цей час там, де вони лишились. Якщо з`являлась якась невелика робота, то вони працювали. Зараз потроху кордони відкриваються. Туреччина, Корея вже відкриті для нас,і ми починаємо знову співпрацю. Але мушу сказати, що роботи і кастингів стало менше. Хоча крок за кроком все повертається до того рівня, який був до пандемії. Я позитивно налаштована і вірю, що все буде добре.

Для тебе, як для жінки, що зараз важливіше: успішна кар’єра чи сімейний затишок, чоловік, діти? Чи готова вже до створення сім’ї?

Зараз я вже досягла того рівня в кар`єрі, при якому можу виділити час на сім`ю, чоловіка. До діток поки – що не готова, хочу пожити для себе. Крім того, маю певні плани, які хочу втілити у життя. Але я впевнена, що чоловік і одруження не завадить цьому. Навпаки, я завжди більш натхненна, коли поруч зі мною є людина яку я люблю, яка любить мене. Тому це буде тільки плюсом для втілення планів і мрій.

Який тип чоловіків тебе притягує?

Часи, коли мене приваблювали «bad boys» вже минули, і зараз я люблю хороших хлопців (усміхається). Ті, які вміють здивувати, зробити якісь приємні сюрпризи. Це обов’язково має бути врівноважений чоловік, адже я дуже емоційна людина, тому тут треба баланс. Звісно має бути почуття гумору, і що найважливіше – конкретність у його намірах, планах, відчуття захищеності, спокою і впевненості у завтрашньому дні. Я  не говорю про мільйони, але повинен бути достатній фінансовий рівень. Щоб я могла не хвилюватися про банальні, буденні речі. Ще такий момент – галантність. Сюди відношу наприклад, відчинені дверцята авто. Тобто всі такі маленькі деталі для мене дуже важливі.

Нещодавно у тебе вийшла збірка еротичної поезії. Вірші – це завжди присвяти комусь, чи просто твої пережиті емоції?

Так, вийшла збірка і я цьому дуже рада. Дійсно, деякі вірші є присвятами певним людям, а є просто абстрактні. Тобто, у віршах поєднуються як мої фантазії, так і пережиті емоції. Такий собі мікс. Можу сказати, що  близько 60% це все таки присвяти.

Дана Оханська: « Я вже досягла того рівня в кар`єрі, при якому можу виділити час на сім`ю та чоловіка» - 4 - изображение

Що ти відчула, тримаючи в руках свою першу книгу?

Відчувала щастя. Коли видавництво надіслало мені 50 примірників для мене особисто, я була надзвичайно щаслива. Я відкрила, погортала, понюхала (сміється). Це була моя мрія, а коли мрії здійснюються, відчуваєш найкращі емоції, які можуть бути. Я пишалася собою. А коли дізналась, що книгу дісно купують, і купують великими тиражами, мене це приємно вразило.

Окрім написання віршів ти ще й чудово співаєш. Чи не плануєш стати співачкою?Можливо вже отримувала відповідні пропозиції?

Дякую. Чесно – не планую. Мені це подобається просто як хобі. Я не вважаю, що у мене якийсь особливий тембр. Просто коли співаю я – співає моя душа. Пропозицій стати співачкою не було, однак, були пропозиції на написання пісень, музики на мої вірші. Одну з них ви чули на пост-шоу проекту «Холостяк» від гітариста українського гурту «Надихай» Максима Колісниченка. Тому, все може бути. Я не говорю, що це остання пісня, яку я заспівала. Буду співати, співати для душі, а там побачимо.

Які у тебе ще захоплення, окрім поезії і музики?

Одне із основних захоплень – подорожі. Для мене важливо не залишатися надовго в Києві. Я, звісно, люблю сюди повертатися, але любов до подорожей бере своє. Поїздки завжди змінюють людину. Тому я вважаю, це своєрідне хоббі, яке приносить задоволення і користь. На даний момент я відвідала вже 31 країну світу. Ще вчилася грати на гітарі, але трохи призупинила навчання. Зараз настільки завантажені дні, що навіть читати не встигаю. Хоча раніше дуже багато читала. Так вийшло, що змінився ритм життя, і треба чимось жертвувати, щоб якось все поєднувати.

Наскільки важливий для тебе Instagram? Часто відповідаєш підписникам? А за що можеш заблокувати?

Instagram став важливим тому, що з`явилась аудиторія. Я не очікувала такого шквалу підписників. Тож, нині багато часу проводжу саме тут. Намагаюсь активно спілкуватися з усіма, відповідаю десь на 70% повідомлень. Заблокувати можу за неадекватні листи, а таких, повірте, було дуже багато. І це не просто критика, їх пишуть люди, які живуть у своєму обмеженому світі, зі своїми комплексами і образами на життя. Мені не потрібно щоб своїм негативом вони засмічували мій direct, мою сторінку. Це негативна енергія, від якої потрібно постійно позбавлятися, бо це реально впливає на енергетику, настрій, навіть підсвідомо. На щастя, зараз таких людей вже мало.

Гортала твій профіль і помітила, що ти активно підтримуєш українські бренди. У тебе великий гардероб?

Насправді, гардероб невеликий. Я ніколи не купую зайвих речей. У мене немає 100 пар взуття, 30 однакових пар джинсів. Напевно, моя увага до вітчизняних дизайнерів з`явилася ще за часів співпраці з Ukrainian Fashion Week. Там я працювала як журналіст, і як модель. Зараз через те, що українські бренди часто запрошують мене стати їхнім амбасадором, я відповідно підтримую їх ще більше. І одягаюсь виключно в українське. Що цікаво, навіть на вулиці до мене підходять люди і запитують звідки сукня, джинси і так далі (усміхається).

Як би ти охарактеризувала свій стиль? Які речі улюблені?

Напевно, smart-casual. Я обожнюю сукні, спідниці та бізнес-стиль, часто комбіную їх з кросівками. Спортивний одяг люблю не сильно, але звісно він є в моєму гардеробі. Проте сукні – це моя любов. Елегантні, ніжні, вишукані, легкі, на щодень – це моє. Саме в цьому одязі я можу відчувати себе по-різному –  комфортно, жіночно, сексуально, іноді маленькою дівчинкою, а іноді дорослою, серйозною жінкою. Без суконь просто себе не уявляю (усміхається).

Дана Оханська: « Я вже досягла того рівня в кар`єрі, при якому можу виділити час на сім`ю та чоловіка» - 5 - изображение

В завершенні нашої розмови пропоную невеличкий бліц:

Моя професійна мрія… поки що це таємниця.

Завжди розпочинаю свій ранок із…перегляду новин та повідомлень в телефоні.

Я вдячна життю за… просто за нього. Я намагаюсь радіти всьому і знаходити позитив у будь-яких ситуаціях. Тож, якщо коротко – вдячна за свій оптимізм.

Раджу всім побувати в… Таїланді на острові Пхукет. Там прекрасний клімат, природа, їжа, люди. Вам обов’язково сподобається.


Євгенія Власенко

Фото: Дана Оханська


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top