Алла Мазур запропонувала, як краще підготуватися до повернення дистанційної освіти

Алла Мазур запропонувала, як краще підготуватися до повернення дистанційної освіти - 1 - изображение

Телеведуча 1+1 Алла Мазур висловилася проти підписання петиції щодо заборони дистанційної освіти в України. Ведуча припускає, що до вересня 2020 року Україну  може накрити друга хвиля зараження COVID-19 і Міністерство освіти і науки України має вчасно переглянути свої положення щодо дистанційної освіти.

Алла Мазур виховує 12-річного сина Артема і на власному досвіді переконалася, що освіта України не була готова до дистанційного режиму у зв’язку з пандемією коронавірусу. Ведуча приєднується до всіх батьків, що переймаються навчанням своїх дітей, які під час навчального процесу в умовах карантину не отримали належного рівня знань.

Ведуча звертає увагу, щоб дистанційне навчання було якісним та ефективним, МОН та Мінцифри України необхідно прийняти термінові кроки до початку вересня. Серед розповсюджених проблем: відсутність Інтернету. Без інтернету і відповідних гаджетів ідея дистанційної освіти може провалитися.

Торік без Інтернету залишались близько 700 українських шкіл. У Міністерстві освіти наголошують, що вони працюють над цим питанням. Однак, Алла Мазур вважає, що варто підключати бізнес України і шукати для них мотивацію допомагати освіті. Наприклад, знизити податки за діджиталізацію цілого регіону або надати інші важливі преференції.

Алла Мазур запропонувала, як краще підготуватися до повернення дистанційної освіти - 2 - изображение

У своєму пості у Facebook Алла, зокрема, відзначила:

“У кожного школяра та і вчителя (!) має бути доступ до Інтернету і відповідний гаджет! Я переконалася, що дистанційна освіта може бути ефективною тільки в режимі діалогу. Скільки завгодно можна записувати показових уроків, але дитині треба, щоб з нею поговорили. І пояснили ще раз, якщо не зрозуміла. Вчителям потрібні методички таких уроків”, – розповідає Алла.

«Ось мої висновки після ZOOM-уроків сина. Він має бути не коротшим, ніж 45 хв. Але й не довшим, бо діти згасають.

Перші 10-ть: обов’язкове обговорення домашнього завдання. Бо якщо дитина не чує реакції на зроблену роботу, у неї запитання: а нащо я буду старатися, все-одно ніхто уваги не звертає)

Наступні 20 хв. – пояснення нової теми. ВЧИТЕЛЕМ! Далі- обов’язкові 10 хв. діалогу по ній: щоб почути голоси і відповідь хоч частини класу. І фінальні 5 хв. – пояснення наступного домашнього завдання. І Максимально доброзичливий голос вчителя!» – додала Алла.

Також ведуча Алла Мазур закликає звернути увагу на діток з особливими освітніми потребами. Крім якісного Інтернет-підключення і гаджетів для навчання, їм необхідні додаткові консультації онлайн. Це важливий пункт, який має бути передбачений у навчальних методичках.

Телеведуча нагадує, що необхідно прислухатися до лікарів та памятати про правила безпеки в умовах Ковід. Це дуже важливо берегти один одного.

Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top