Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті»

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 1 - изображение 

«Встигнути все і навіть більше» – у такому режимі живе блогерка, фітнес-коуч та нутриціолог Олена Мандзюк щодня. UkrainianFashion Week, телезйомки та життя на два міста – про усе це сотні тисяч підписників хмельницької інфлюенсерки знають з її сторіс та постів. А от які відчуття переживає Олена в режимі оффлайн і чим надихається задля нових проектів– ми почули від неї особисто. Про конкуренцію, заробіток, родину та стосунки Олена розповіла під час ексклюзивного інтервю для Woman у Києві.

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 2 - изображение

Олено, ти знову приїхала до Києва на черговий івент. Як вдається поєднувати графік в столиці та Хмельницькому?
Все по плану, тому спонтанних поїздок у такому форматі майже не буває. Іноді можливо поєднати вже заплановані зустрічі з експромтом.  Так виходить встигнути за одну поїздку зробити декілька справ, щоб через тиждень не їхати знову. А так – мій найкращий друг це планер. Зазвичай же у мене графік зазвичай розписаний на три місяці вперед: де я повинна бути і коли. Навіть, якщо це якісь поїздки закордон або відпочинок, це теж вноситься в план. Мені дуже допомагає асистент, і не один. Без них я би просто зійшла з розуму. Разом ми оцінюємо можливості, складаємо графік, і тоді я морально можу заздалегідь підготуватися до декількох поїздок у столицю на місяць і різних непростих переїздів. Між усіма цими роз’їздами я максимально віддаюся родині.


Разом з дизайнером Андре Таном ти проводила презентацію на цьогорічному
Ukrainian Fashion Week. Які були відчуття, коли тебе запросили на цей івент?

Було дуже хвилююче, з нотками інтриги. Спочатку я не знала, що буду виступати в парі з Андре Таном. Спершу мене просто запросили як ведучу, розповіли, як усе проходитиме. Було заплановане створення драпаж-образів у стилі імпровізу під час презентації для аудиторії. Розкрили лише деталь: я буду працювати над створенням сукні просто на сцені з іменитим дизайнером. Мене дуже захопила така можливість, адже попри різні свої зацікавлення також дуже люблю моду. І буквально за тиждень до Ukrainian Fashion Week мені сказали, що я виступлю з Андре Таном. І я одразу подумала: «Це, мабуть, буде найкрутіша моя колаборація». Але до зустрічі з ним я надзвичайно хвилювалася. І дарма! Наші півтори години разом пролетіли як хвилина. З Андре ми спілкувалися так, наче вже давно знайомі, і це круто.

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 3 - изображение

Про що тебе питала аудиторія як ведучу презентації?

Взагалі на цьому виступі дуже багато питала я (сміється). Я багато консультувалася з Андре, мені було дуже цікаво. Але і глядачі теж зверталися безпосередньо до мене. Було дуже приємно. Хтось питав про секрети моєї обробки фото, просування профілю в Instagram, про сторіс. Я з радістю усім ділилася.

Які покази і лінійки одягу на UFW тебе вразили найбільше?

У мене був всього один день на Ukrainian Fashion Week, після чого я повернулася назад до Хмельницького. Але я встигла звернути увагу на роботи талановитих дизайнерів. Молоді модельєри дуже мене вразили! У них вже зовсім інше бачення, і воно свіже. Дуже сподобалася чоловіча колекція від Богдана Касса і те, яким був сам показ. Також дуже сподобалися лінійки дизайнерських рукавичок. Я і собі їх відхватила! (сміється) Я дуже рада, що український фешн розвивається. Ви тільки-но погляньте: багато світових зірок вдягають речі українських брендів. Головне, щоб ми в Україні теж помічали наші таланти і підтримували їх.

Якими цьогорічними трендами ти вже готова оновити свій гардероб?

Мій стиль останні роки майже не змінюється, хоч я і стараюся слідкувати за трендами. Люблю більш за все те, що мені пасує, що актуальне саме для мене. Дуже подобаються світлі, бежеві образи, які зараз актуальні. Моноколірні луки мають дуже цікавий вигляд на фігурі.

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 4 - изображение

Нещодавно ти стала героїнею телепроекту «Життя відомих людей». Яким став досвід зйомок для телебачення в якості героїні?

Мені дуже сподобалося! Це було на наступний день після зустрічі з Андре Таном, і я встигла розслабитися (усміхається). Було дуже цікаво, я чекала каверзних запитань від журналістів. Як у Дудя! (сміється) Але все було навпаки дуже душевно. Ми знімали два дні – зі мною та з моїм чоловіком. Ще на зйомках були діти, і найважче було хіба їх втримати перед камерою.

Як гадаєш, блогери є частиною шоу-бізнесу?

Зараз вже, напевно, так. Всі помітили, що багато блогерів почали співати, зніматися в кіно та у рекламі. Думаю, це максимально позитивно. Аудиторія у блогерів набагато живіша та активніша, ніж у звичних для нас зірок. Це дуже наближає фолловерів до інфюенсера.

Інколи ти береш дітей у ділові поїздки. Як вдається поєднувати зйомки та івенти з доглядом за малюками?

Мені здається, не вдається мені поєднувати (сміється). Діток я стараюся брати нечасто. Хіба тоді, коли потрібна їхня участь. А зазвичай вони лишаються вдома, де комфортно, де є бабуся. Для малюків їздити зі мною у справах – це стрес. Їм постійно потрібна моя увага. Найважче буває зі старшою донечкою. Чотирирічна Мірра вже з характером, тому просто вмовити її посидіти тихенько не вийде. Лад – повна протилежність сестри. Він дуже спокійний. І дуже тішить мене своїми досягненнями, як і донечка. Вчора Лад вперше пішов! Це ціла подія. І я дуже щаслива, що не пропустила цей момент!

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 5 - изображение

Ладу зараз рік. Як ти поверталася до форми після пологів і чи задоволена результатом?

Я задоволена, в мене був досвід повернення у форму. В мене вже виробилася звичка підтримувати тіло спортом і хорошою їжею. І коли я не запускаю себе, я відчуваю легкість і внутрішню наповненість позитивними емоціями. Перший місяць після пологів треба все одно відпочити і відновитися природньо, без фізичних навантажень. Також треба спершу налаштовую харчування і потроху повертатися до тренувань, якщо дозволяє лікар. Головне – не чекати рік-два, бо це золотий час для швидкого відновлення.

Чи може жінка худнути і продовжувати їсти солодке?

А чому ні? Я от тільки що перед зустріччю із вами з’їла шоколадний фондан. Він з цукром, бо цукор є скрізь. Адже суть не в солодкості. Якщо ваш раціон  на вісімдесят відсотків збалансований, ви контролюєте, що ви їсте, як ви їсте, якщо у вас в раціоні є овочі, цукор вам не зашкодить глобально. І краще уникати перероблених продуктів. Тобто, краще з’їсти цілий шматочок м’яса, ніж котлету зі свинячого фаршу. Багато хто боїться солодкого, а насправді загроза криється в іншому. Ті самі цукрозамінники – це не вихід для схуднення. В довготривалій перспективі навіть стевія впливає на організм не найкращим чином, ми стаємо залежними від неї.

Ти розповідала підписникам, що у юності не вірила в кохання. Як ти зрозуміла, що Руслан – це доля і твій майбутній чоловік?

Напевно, через тиждень після нашого з ним знайомства (усміхається). Отак роками не віриш в кохання, нікого не чекаєш, не шукаєш, і все трапляється! Ми з ним познайомилися в спортивному залі, я собі думала тоді: «Що це за студент якийсь?» Дуже молодим мені здавався. Йшов час, я не дуже серйозно його сприймала, а потім бац, і сама собі кажу: я його люблю! Але першим зізнався він (сміється).

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 6 - изображение

У вас із чоловіком бували кризи в стосунках? Як вдавалося їх подолати?

У нас якихось таких криз не було. Думала, таке буде після одруження або після появи першої дитини. Але, на щастя, цого не відбулося. Але водночас ми дуже різні люди з Русланом. Ми вміємо обходити гострі кути і доповнювати одне одного. За цей час ми посварилися десь всього рази два.

Які недоліки характеру пробачаєш коханому?

В мене чоловік дуже сильний егоїст. Він єдина дитина в своїй родині. Зараз я намагаюся йому нагадувати, що є ще наші діти, треба про них подумати. І він це сам розуміє, йде назустріч і старається для нас.

Ти часто відверто розповідаєш у блозі про свої бажання, мрії та стосунки. Є теми-табу в твоєму профілі?

Мене часто питають, чому я не розповідаю про своїх батьків, сестер. Це тема не для публіки, я вважаю. Перш за все, мої рідні самі цього не хочуть. Стосунки в сім’ї лишаються в межах дому. Свої сімейні свята ми також не сильно демонструємо. Пости про те, як класно ми організували вечірку, ми не виставляємо, щоб похвалитися підписникам.

Як гадаєш, наскільки просування б
логу в Інстаграм стало складнішою справою останніми роками?

Зараз блогерів стало дуже багато. Це головна тенденція. Конкуренція шалена, і вже важко не те що просувати сторінку, а і вслідкувати за трендами і тими, хто їх створює. Раніше був природній ріст аудиторії. Зараз його майже не існує. Для активності у блозі потрібно постійно проводити якісь розіграші, дарувати щось підписникам, створювати колаборації з іншими блогерами.Треба постійно генерувати контент. Просто цікавим постом, як це не дивує, вже не залучити до себе на сторінку. Так відбувається в основному через нові механізми роботи самої платформи Instagram. Але вихід є. Навіть з тисячі підписників можна добре розкрутити блог. Спочатку можна просити друзів розповідати про вас, потім співпрацювати з іншими блогерами, ну і замовити рекламу, якщо є можливість. І головне – бути унікальним, зі своєю ідеєю та стилем. І тоді люди зацікавляться, коли побачать вашу сторінку.

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 7 - изображение

Чим твій блог зараз приносить найбільші прибутки?

Мій блог спортивний суто комерційний. Там я веду тренування, пропоную платні курси і програми, заняття з фітнесу. Це займає більшу частину мого блогерського життя. Але навіть ця сторінка, уявіть собі, приносить іноді менше грошей, ніж особистий блог. Прибуток в основному від реклами: у сторіс та в профілі. Ми з моїм асистентом детально вивчаємо бренди, тестуємо пропоновану продукцію і тоді я рекомендую її платно.

Скільки коштує твій рекламний пост або сторіс?

Замовляти можуть різне: декілька сторіс, окремий пост або цілий відеоролик. Ціни завжди абсолютно індивідуальні в залежності від контенту. Але найменша ціна зазвичай за два сторіс – це від десяти тисяч гривень. Я ніколи не приховую від своїх підписників факт реклами. І більше того, я люблю робити якісну рекламу і радити те, що я дійсно використовую із задоволенням.

В умовах конкуренції блогери часто ідуть на різні піар-ініціативи: гучні зіркові колаборації, скандали та дуже дорогі giveaway.

Які методи просування не для тебе?

Ті блогери, з якими у мене не співпадають погляди на життя, творчість і блогинг, точно не стануть моїми партнерами у колаборації. Таке буває дуже часто. Я просто відмовляюся, нікого не ображаючи. Якщо людина не моя, то не моя.

Яку найбільш дивну пропозицію про співпрацю ти мала?

Бували різні дивні для мене пропозиції (усміхається). Наприклад, реклама бренду туалетного паперу, засобів жіночої гігієни, лото і подібного. Я поки не готова таке пропонувати своїй аудиторії.

Яким ти бачиш портрет сучасного українського блогера?

Я скажу, яким я б хотіла бачити кожного українського блогера. Це щира людина, хай навіть матом говорить, але це не маска. Мені подобається, коли не соромляться говорити про любов до України, знайомлять підписників з нашими традиціями і святами. Я дуже хочу бачити українських блогерів українцями, відкритими і небайдужими до успіхів наших співвітчизників.

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 8 - изображение

Ти починала свій блог як фітнес-тренер та нутриціолог. Зараз у тебе на сторінці додалося багато лайфстайлу та фешн-контенту. Як ти сама позиціонуєш тематимку профілю зараз?

Це таке важке питання! Навіть в шапці профілю має бути написаний титул блогера, основна тематика його блогу. Я не можу цього зробити вже три місяці. У фітнес-блозі, який я веду окремо, я можу розписати, що я нутриціолог і тренер. А в особистому – я просто Лєна. Бо там я – це я. Я навіть підписників у опитувальнику у сторіс просила допомогти мені визначитися. Мені перераховують все на світі: лайфстайл, фешн, коуч. Я не можу визначитися. Бо я пишу про все це. Мабуть, Лєна Мандзюк – це вже просто не ім’я, а бренд. Думаю, так і залишиться.

Ти займаєшся благодійністю у блозі. Як саме ти вперше наважилася на добрі справи через свою сторінку?

Я з дитинства була небайдужа до нужденних, просила батьків дати мені кошти не на морозиво, а щоб дати тих, хто просив на вулиці. А інколи сама доля мене наштовхує доброчинність. Дуже багато закликів про допомогу приходить у повідомлення. Я ніколи не пропускаю їх. Коли я знайомлюся з людьми особисто, коли це мої знайомі або знайомі моїх друзів, я роблю все можливе для тих, кому щиро потрібна допомога. Нещодавно до мене звернувся чоловік. Йому потрібні були кошти на хіміотерапію. Ми за двадцять чотири години з аудиторією зібрали йому повністю всю суму на лікування. Раз на місяць або декілька місяців я лишаю в сторіс віконечко, щоб підписники писали про свою мрію. Я вибираю якусь мрію і здійснюю її. Звісно, хтось хоче iPhone 11, але є сердечні бажання, від душі. Якось в мене попросили візок для дитини хворої на ДЦП. Ми максимально допомогли цим людям і купили потрібний візочок. Всім допомогти я не зможу, мабуть, але хоч краплиночку. Також, думаю, в майбутньому, ми з Русланом зважимося на всиновлення дитини. Це прекрасно – подарувати родину малюку, у якого немає батьків.

Олена Мандзюк: «Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті» - 9 - изображение

Нещодавно ти опублікувала пост на тему віку – тобі скоро тридцять. Як гадаєш, ця цифра щось змінює кардинально в житті жінки?

Знаєте, послухати всіх навколо, то так – змінює. Коли всі говорять «Ого, тобі вже скоро тридцять?», було відчуття, наче хочуть обійняти і пожаліти. Але мені здається, що з кожним роком моє життя змінюється лише на краще. Я хочу показати усім українським жінкам, що тридцять – це ті самі двадцять. Я стала більш жіночною, в мене з’явилося більше енергії, якою мені хочеться ділитися з іншими жінками. Я впевнена, що і в сорок я себе буду так почувати. Життя тільки починається!

Чого ти очікуєш від 2020-го?

Я запланувала, що цей рік я проведу в сімейному комфорті. Моїй Міррусьці буде чотири роки, це вже новий етап у нашому з нею спілкуванні. У неї вже є свідомі мрії, і одну з них я планую виконати. Це подорож до Діснейленду. Мій чоловік мені сказав, коли прочитав гороскоп (він таке любить у мене), що цей рік я маю просто розслабитися. І я так роблю. Я вже не хочу досягти якихось матеріальних успіхів, гнатися за машинами, подорожами чи новими будинками. Все це вже є. Я вчасно зупинилася, бо зрозуміла, що мої близькі – це найголовніше в моєму житті. В якийсь момент я зрозуміла, що матеріальні цілі лише заганяють мене у кут. Коли женешся за речима, рветься зв’язок із родиною і своїм духовним світом.


Текст: Вікторія Покатілова
Фото: Роман Мельник


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top