Тоня Матвієнко, Анна та Аліна Завальські, Роман Бахарєв та інші зірки розповіли про боротьбу з хейтерами

Тоня Матвієнко, Анна та Аліна Завальські, Роман Бахарєв та інші зірки розповіли про боротьбу з хейтерами - 1 - изображение

Зірки українського шоу бізнесу підтримали соціальний проєкт компанії “Епіцентр К” “ДоброPhone: STOP кібербулінг” та розповіли свої історії про боротьбу с хейтерами. Мета проєкту — привернути увагу до психологічного насильства та агресії в інтернеті, зокрема в соцмережах.

Тема кібербулінгу стала однією з ключових в сучасному суспільстві. На жаль звичайне цькування в школі не обмежується стінами навчального закладу і переходить в соцмережі. Ця проблема стосується кожного, у кого є дитина. Історії про насмішки в інтернеті, негативні коментарі під фото, погрози у повідомленнях призводять до жахливих наслідків та психологічних проблем у дітей та підлітків. Від хейтерів страждають і відомі особистості.  

Тоня Матвієнко, співачка

Кожен, хто починає медійну діяльність, має бути готовим до хейтерів. З ними я стикнулася на “Голосі країни”. Спочатку були коментарі “донька великої артистки — все куплене”, “талант відпочиває на дітях артистів”. Далі вони втратили відчуття чужої території та почали порпатися у моєму приватному житті.

Тоня Матвієнко, Анна та Аліна Завальські, Роман Бахарєв та інші зірки розповіли про боротьбу з хейтерами - 2 - изображение

Якби я до них прислухалася, тоді б мій творчий шлях і завершився на “Голосі”. Та не мала б щастя, яке я називаю Ніна Матвієнко-молодша, — моєї меншої доньки.

Хейтери не розуміють, що анонім з інтернету не може давати поради чи критикувати твої дії. Я прислухаюся лише до думки професіоналів, яких знаю особисто. І так зрозуміло, що хейтери — боягузи, які строчать бридоту зі своєї голови, сховавшись за монітором.

Може, я засмучу тих, хто вважає, що я весь день прокручую в голові їх образи. Я забуваю про них через 30 секунд після того, як забанила. На чужі дурниці нема часу, якщо зайнятий реалізацією своєї мрії 24 години на добу. Її можна реалізувати лише з позитивом, тому сміливо видаляйте негатив зі свого життя.

Вероніка Коваленко, співачка, авторка пісень, композитор, акторка 

Всіх своїх хейтерів у соцмережах я відношу до двох категорій. Перші пишуть жахливі речі, які навіть страшно цитувати. Якщо коротко — жадають нанести каліцтва. Страшно не від самого змісту коментарів, а через анонімність автора і того, наскільки серйозні його наміри. На щастя, таких меншість. Якщо стикнулися з таким, насамперед, біжіть до дорослих. Впевнена, вони допоможуть порадою і знайдуть рішення як вас убезпечити.

Другі, у своїй більшості, невинні. Вони часто критикують не вчинки, а переходять на особистості, обговорюючи зовнішність, аж до кольору очей і довжини волосся. З такими у мене є кілька варіантів “боротьби”. По-перше, ігнорувати або блокувати користувача, скаржачись на його профіль. По-друге, відповісти на хейт добром:) Досвід показує — такий підхід найраціональніший: багато недоброзичливців в минулому стали частиною мого фан-клубу. Бо живу за принципом “що випромінюю, то й отримую”. І вам того ж бажаю!

Тоня Матвієнко, Анна та Аліна Завальські, Роман Бахарєв та інші зірки розповіли про боротьбу з хейтерами - 3 - изображение

The Alibi Sisters – співачки Анна та Ангелiна Завальськi

Людям по той бік екрану властиво критикувати та потрапляти в больові точки з особливим азартом, — так вони підіймаються у власних очах, так діяти безпечніше і ніхто не несе за це відповідальності. 

Ви собі навіть не уявляєте скільки несправедливої гидоти ми читали з сестрою про себе в мережі: писали нісенітницю про наші уявні романи, про те, що у нас немає ні голосу, ні таланту, що у нас жахлива зовнішність, що все за нас робить наш батько-продюсер і навіть на сцену за нас виходить?! Але потім ми дізналися, що дуже часто такий негатив пишуть «спеціально навчені люди», провокуючи обговорення, що підвищує трафік сайту або ресурсу. Кращий спосіб з цим впоратися та уникнути депресій — не читати зовсім! 

А коли з’явилися соцмережі стало ще складніше, критика почалася під масками людей, які взагалі не розуміли що вони пишуть. Проте з часом ти загартовуєшся, і твій внутрішній фільтр відсіює автоматично все зайве, зберігаючи тендітну психіку творчої людини. Головне пам’ятати: важливо лише думка вашого близького оточення і професіоналів у вашій сфері. Решта — пил. Чим раніше це усвідомите, тим продуктивніше буде ваша робота, задоволення від якої ніхто і ніщо не зможе затьмарити. Чудово, що є компанії, яким не байдужа тема кібербулінгу. Запуск “Епіцентром” серії мотивуючих зошитів та блокнотів, а також безкоштовного мобільного додатку проти кібергубінгу – крута ініціатива. 

Тоня Матвієнко, Анна та Аліна Завальські, Роман Бахарєв та інші зірки розповіли про боротьбу з хейтерами - 4 - изображение

Аня Добриднєва, співачка, автор пісень та власниця бренду спідньої білизни

Кібербулінг надзвичайно прогресує в соцмережах. Мене спіткала ця біда після відвертої фотосесії для одного з українських журналів. Пам’ятаю тоді було багато негативних коментарів у соцмережі. І я, навіть, закомплексувала і якийсь час усвідомлено уникала відвертих образів. Але одного разу спитала себе: «Чому незнайомі люди вирішують за мене, якою мені бути?!»

І сьогодні у мене свій бренд білизни, я його обличчя. Безліч відвертих фотосесій, безліч публікацій в журналах. Своїм прикладом хочу показати, що потрібно любити себе, поважати своє тіло, свою стать, особливості. Пишатися своєю сексуальністю, насолоджуватися собою і не звертати увагу на думку незнайомих людей.

Знаю, що багато дівчат зрозуміють мене і точно були в схожих ситуаціях.

Тоня Матвієнко, Анна та Аліна Завальські, Роман Бахарєв та інші зірки розповіли про боротьбу з хейтерами - 5 - изображение

Бахарєв Роман, лідер рок-гурту «Bahroma»

Кібербулінг націлений на те, щоб зруйнувати іншого. Це не можна ігнорувати, особливо по відношенню до дітей. Цькування порушує відчуття безпеки виражати себе, іноді — безпеки існувати.

Потрібно розуміти, що хейт — це просто негативна емоція. Чи приємна вона? Ні. Чи має вона значення? Ні. Мене не лякає хейт. Звичайно, рецепту як такого від хейту не існує. Основне, не читати негатив та банити незрозумілих вам людей.

Так, мій успіх в музиці напряму залежить від уподобань публіки. Авжеж, я прагну, аби музика BAHROMA подобалась всім. Тому головне вірити в себе та у свою справу.

Природа музики — викликати певні емоції. Коли я створюю музику, я хочу заряджати свого слухача, наповнювати, а не руйнувати. Тому бажаю кожному знайти свою нішу та розвиватися в ній. А ще, коли відчуваєте себе жахливо, просто послухайте улюблену пісню.

Тоня Матвієнко, Анна та Аліна Завальські, Роман Бахарєв та інші зірки розповіли про боротьбу з хейтерами - 6 - изображение


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top