Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії

Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 1 - изображение

Підопічна проекту Здійсни мрію, 11-річна Діана Письменна, яка бореться з важким захворюванням, відвідала Лондон, аби втілити свою мрію – побувати у притулку для тварин Баттерсі.

Дівчинка разом з мамою та куратором проекту Здійсни мрію Лідією Таран була у столиці Великої Британії 4 дні. За цей час вона встигла вперше політати на літаку, відвідати Лондонський зоопарк, який вважається одним із найстаріших у світі, вперше в житті побачити і погратися з далматинцем у парку біля Букінгемського палацу. Та найголовніше – відвідала омріяний Баттерсі.

Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 2 - изображение

Діанка познайомилася з працівниками притулку, вони провели їй екскурсію корпусами, а ще, довірили важливу місію – вигуляти песика.

Дівчинка поділилася своїми враженнями від побаченого: «Уявляєте, собаки живуть в окремих кімнатах, у кожної кімнати є свій номер, як у мультику! Там взагалі немає неприємного запаху, у деяких корпусах є спеціальні розпилювачі запаху кави. А для хворих собачок підстеляють матраци, ковдри, аби їм зручніше було. Дуже хочу створити в Україні такий же притулок!».

Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 3 - изображение

Здійснення мрії не просто порадувало дівчинку, а і реально допоможе тисячам українських пухнастиків! У подорож команда проекту Здійсни мрію запросила засновницю Сіріуса – найбільшого притулку для тварин в Україні, Олександру Мезінову: «Я побачила притулок, на який варто рівнятися під час реконструкції нашого Сіріуса. Баттерсі вже 150 років і за цей час вони врятували три мільйони котів і собак! Там зовсім інший рівень умов і для тварин, і для персоналу, і для відвідувачів. Сам притулок існує виключно за гроші меценатів. Я дуже вірю, що мрія Діани допоможе нашому, українському притулку, ставати кращим. А сама Діанка стане ініціатором створення аналогу Баттерсі в Україні. Тож шукаємо меценатів для цього!»

Наприкінці подорожі Олександра запросила дівчинку стати агентом змін для її притулку.

Допоміг здійснити мрію Діанки Чарівник – генеральний менеджер Ради Банківської групи Альфа-Банку, головний меценат проекту, Іван Світек, який зустрівся з дівчинкою у Британії та прогулявся з нею по лондонському зоопарку: «Мене вразила мрія Діанки. Їй всього 10 років, та не зважаючи на проблеми зі здоров’ям, вона прагне допомагати іншим. Мрія Діани не про благо для себе, а про щастя для тварин».

Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 4 - изображение

До організації здійснення мрії також долучилися представники українського посольства у Великій Британії.

Сама Діана родом із села Карапиші Київської області. До восьми років дівчинка була здоровою та активною дитиною. Але одного разу вона прокинулась і не могла зігнути ручки протягом трьох днів. Лікарі діагностували у неї ювенільний ідіопатичний артрит та поліартрит. Тепер Діані постійно треба лягати в лікарню на обстеження та лікування, щотижня мама робить їй уколи. Дівчинка вживає багато ліків і проходить гормональну терапію, через що в неї погіршився стан здоров’я. А торік помер Діанчин тато, що стало справжнім ударом для дівчинки та її мами.

Від хвороби дівчинку відволікають домашні улюбленці. Діана обожнює дивитись програми про тварин і хоче стати ветеринаром та створити свій притулок для тварин. Удома Діана має двох собак – Графа та Ніку.

Мрія відвідати лондонський Баттерсі з’явилася у дівчинки, коли ще зовсім маленькою дивилася мультфільмом «101 далматинець». Саме там розгорталися основні події мультфільму. Згодом дівчинка почала дізнаватися більше інформації про притулок з телепрограм та інтернету. До речі, за результатами дослідження «Про що мріють діти», проведеного UMG на замовлення проекту Здійсни мрію, 15% дітей мріють під час перегляду мультфільмів та відео.

Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 5 - изображение Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 6 - изображение

Велика Британія стала 11 країною на карті проекту Здійсни мрію. До цього мрії підопічних втілювалися у Бразилії, ОАЕ, Франції, Іспанії, Америці, Казахстані,  Чехії, Єгипті, Болгарії та Україні.

Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 7 - изображение Секрети легендарного притулку для тварин: проект Лідії Таран продовжує втілювати дитячі мрії - 8 - изображение


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top