Виставка живопису «Голоси» українського художника Ігоря Коновалова

Виставка живопису «Голоси» українського художника Ігоря Коновалова - 1 - изображение

05 червня о 18:00 запрошуємо на офіційне відкриття персональної виставки українського художника Ігоря Коновалова «Голоси».

Захід пройде в Українському центрі сучасного мистецтва «Soviart» (Андріївський узвіз, 22А) за сприяння Асоціації артгалерей України.

Серед розумних і освічених прийнято мати свою точку зору. До того ж точка зору- це ще й своєрідний фільтр від пропаганди соціуму. Але щоб мати точку зору, потрібно усвідомити «точку сидіння», тому як перша визначається другою. Іншими словами «у кожного своя правда». І ось коли заходиш в інтернет, то місце сидіння вже не має географічного значення, а точка зору стикається з безліччю їй протилежних, які в своєму конфлікті вже як би і не точки, а скоріше гул голосів.

Але виникає питання, що представляють собою ці «голоси» епохи постправди в мережі? «Голоси» хайпів і фейків, людей і ботів, реальності і ілюзії, це баяни ісабжі від різних аффтарів, фотожаби, меми та багато іншого. Боротися з усією масою подібної інформації допомагає іронія або самоіронія, тому що інакше нестерпно адекватно сприймати «голосу», які доходять з усіх екранів.

Філософська концепція життя Ігоря Коновалова проста і в той же час дуже складна. «Світ це ти сам» – говорить автор. І занурюючись в простір «голосів», художник вихоплює з нього те, що зачепило свідомість за якийсь період свого життя і розчиняє пікселі з монітора в фарби.

Незважаючи на те, що свідомість сприймає шум «голосів», художник вибірково фіксує на полотні хвилюючі його теми на тлі всюдисущих атомообразних зайчиків – інформаційних частинок, яким він дав назву «інфатони». З одного боку інфатони – це виділені елементи духу часу, а з іншого – цифровий треш. Адже можливо в майбутньому цифрова комунікація стане такою ж застарілою, як зараз аналогова.

Виставка триватиме з 5 по 30 червня 2019 р.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top